[HUN] MH 59. Szentgyörgyi Dezső repülőbázis / MH vitéz Szentgyörgyi Dezső 101. Repülődandár (Kecskemét)

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
28 343
100 849
113
Wazze, A Te 2%-od kevesebb mint pld 1,7 régebben,
Mondjuk ez egy jogos észrevétel csak fordítva. :D
Az inflát, euroárfolyamot odaírtam.
De a gazdasági növekedést nem vettem figyelembe. Mivel az elmúlt tizeniksz évben talán a covidot meg 23-at nem számolva mindig novekedtünk, így a GDP 2%-a többet jelent, mint 2010-ben.
gdp-novekedes-magyar-eves-693947.png

kelepisti

Well-Known Member
2010. május 5.
3 361
10 056
113
Mondjuk ez egy jogos észrevétel csak fordítva. :D
Az inflát, euroárfolyamot odaírtam.
De a gazdasági növekedést nem vettem figyelembe. Mivel az elmúlt tizeniksz évben talán a covidot meg 23-at nem számolva mindig novekedtünk, így a GDP 2%-a többet jelent, mint 2010-ben.
gdp-novekedes-magyar-eves-693947.png
Ja, jó, hogy nem 1956-től kezdted.. Óriási a növekedés - még jó, hogy azt a statisztikát fogadom el, amit Én hamisítok. Mennyivel emelkedtek az exportált termékek árai??? (semmi pénz nincs új beszerzésre és minden tolunk halasztunk..)
Elmehetsz Nagy Márton mellé excel kezelőnek...

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
28 343
100 849
113
Ja, jó, hogy nem 1956-től kezdted.. Óriási a növekedés - még jó, hogy azt a statisztikát fogadom el, amit Én hamisítok. Mennyivel emelkedtek az exportált termékek árai??? (semmi pénz nincs új beszerzésre és minden tolunk halasztunk..)
Elmehetsz Nagy Márton mellé excel kezelőnek...
Azzal kezdtem, hogy ez a zsé is kevés, főleg mert az új beszerzések befagytak.
Biztosan rendesen drágult az import. ;)
Főleg a hadiiparban.

kelepisti

Well-Known Member
2010. május 5.
3 361
10 056
113
Azzal kezdtem, hogy ez a zsé is kevés, főleg mert az új beszerzések befagytak.
Biztosan rendesen drágult az import. ;)
Főleg a hadiiparban.
Azért írtam exportot, mert lassan már export piacra is kéne termelni néhány hadiüzemnek, amely még el se indult, meg a saját szükségeletet sem elégítettük ki... Az import is drágult, és amit meg a saját seregnek és külföldre építenénk, gyártanánk, annak alapanyagainak nagy részét exportáljuk. Az importált eszközeink nagy részét - remélem - szerződéskor kötött áron kapjuk és max. a ft gyengülése okoz gondot nem az orosz-ukrán háború miatti áremelkedés. Most kéne vakarni a fejet és lecseszni némely döntéshozót, hogy ilyen-olyan fegyvereket miért nem rendeltünk meg kvázi még olcsón akkor amikor lehetett volna... Most meg mennyibe is kerülnek...

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
44 441
85 650
113

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
44 441
85 650
113
  • Tetszik
Reactions: fishbed and Kávé

Kávé

Well-Known Member
2022. január 26.
4 630
15 752
113
Új parancsnok a repülőbázison - Rádiónk vendége volt Könczöl Ferenc ezredes, az MH vitéz Szentgyörgyi Dezső 101. Repülődandár új parancsnoka.
Nagyon meg akartam hallgatnibes kiszedni a fob pontokat de valamiert reklam utan nem indul el szoval masra harul ez a feladat

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
31 131
135 907
113
Pid
Ez igy nem koherensen igaz. Sok mindenre költött ez a kormányzat az elmúlt több mint 10 év alatt, teljesen irreállis és értelmetlen célokra. Lásd, belgrád-bp vasútvonal - pld szeged és a BYD kihagyásával.. Liszt Ferenc Reptér vásárlás, kormányzati irodanegyed egyrészt lakásnegyednek készült házakkal.. stb. Annyi akksigyár építése Kínaiaknak - mindenféle kormányzat által kiépített infrasturktúrával, hogy csak na. Nos ezek a pénzek egy része, ha ment volna a hadiipar és a honvédség megerősítésére - akkor nem így állna a légi haderőnem. Okos tárgyalásokkal - és nem svédek elleni hecckampánnyal, és a NATO tagság elodázásával - talán már a C/D-k helyetti F-ekre készlnénk, amely azért potensebb repülőgép mint az elődei de mindenesetre a F-16Block70-el összemérhető, de a fenntartási, karbantartási költségek nem lennének F-35 szerűek. Ja persze nem kéne minden hadiipari titkot átadni Kínának és az Oroszoknak...
Nem tünt fel, hogy több mint 1000 darab F-35 legyártása óta sem, landolt hazánkban egyetlen F-35 sem, de még F-22 sem?? Na valyon miért??? (nem soros és brüsszel, meg Biden)... Egyetlen Patriot sem volt itt.. Miközben az egész keleti európai szektort nyugati és amcsi repülőgépek és lérakok árasztották el kiegészítve a védelmet..
---
  • A Gripen program alulfinanszírozottan zötyögött, kritikán aluli volt a hadrafoghatóság, alulméretezett a rendelkezésre álló fegyverzet
  • Több Gripen beszerzésére esély se volt
  • Alternatív típus beszerzésére esély se volt
---
Nos ez a regnáló hatalom hibája.. Lehetett volna több Gripen, akár a második 59/2 L-159 ALCA század helyett. De lehetett volna az 59/2 ALCA század is, kész volt minden az aláírásra..
Fegyverzet... volt lehetőség beszerzésre, sőt használt beszerzésre is (lásd Norvég IRIS-T)..

Ugyanakkor tegyük hozzá a 2017-2022 között a regnáló kormánypárt igenis költött - néha előre is - a medve bőrére, csak a gyártást/összszerelést eröltette, ezért áll a Lnyx is, ahogy, ezért vettünk néhány napja Gidránokat (Eydar Yalcint-t) újabb 50+. mert sem Szijj László oligacha cége, sema RÁBA nem tudta, tudja még mindig gyártani - pedig hány éve kellett volna???

Az általam is megfelelőnek tartott H145M-ről kiderült, hogy annyira polgári helikopter, hogy nem használható éles konfliktusban, mert nem lehet vele huzamosabb ideig FARP-ra kitelepült, késő ösztől, tavaszig, mivel üvegrepedés stb. megfelelő hőmérsérletű hangár szükséges mindenhol.. Kiderült, hogy nem vagyunk képesek még NIR-t és irányított pctörő rakétákat sem venni a forgószárnyas haderőnem helikoptereihez (se a nyugati se a keleti technikához) és nem szállítási problémák miatt.

Ne folytassam.. A haderőreform jól indult, de 2022-ben helyette keleti nyitás, most arab tavasz, CSÁD, és minden belső forrás átadása a NER oligarcháknak mert félnek a jövő évi választástól, hogy a Fidesz 2.0?? került hatalomra... Ott sincs kidolgoztt gazdasági program, katonai pláne, külpolitika félig-meddig azonos, csak Orbánék legyőzése a cél..

Pisti az a gond közbe veled, hogy fél meg negyed információkból akkora meséket tudsz a kerekíteni a saját világképednek megfelelően hogy az valami hihetetlen.

És mind minden jó történet van valósàgalapja de a körítésed teljesen hibás nagyon sok esetben.

Bálint

Well-Known Member
2020. augusztus 31.
10 779
36 762
113
Nagyon meg akartam hallgatnibes kiszedni a fob pontokat de valamiert reklam utan nem indul el szoval masra harul ez a feladat
Na most miattad meghallgattam, de azon kívül, hogy minden szép és jó semmit sem mond... Úgyhogy teljesen fölösleges volt meghallgatni..

két nagy feladat van idénre az egyik a BAP a másik pedig az őszi adaptív huszárkodás

Kávé

Well-Known Member
2022. január 26.
4 630
15 752
113
Na most miattad meghallgattam, de azon kívül, hogy minden szép és jó semmit sem mond... Úgyhogy teljesen fölösleges volt meghallgatni..

két nagy feladat van idénre az egyik a BAP a másik pedig az őszi adaptív huszárkodás
Koszonom eme nemes áldozatot ha feléd járok mostanság akkor nem reggel nézek be egy ellenőrzésre halam jeléül :D