Szerinted egy átlag konfliktusban, miből van több? Kézifegyverből vagy radaros AAA ból, MANPADS-ból? Értem én hogy van videó szinte minden konfliktusból napjainkban még COIN környezetből is hogy akad mindkettőből, tudom hogy lőttek le HH-t Ukrajnában és Szíriában is, de azért ezek nem mindennapos események vegyük már észre!
Ha beküldenél nem páncélozott heliket AK-val szerelt szabadcsapatok közé(AK tényleg mindenhol van!), meg egy Hind-et, akkor kiderülne igen hamar hogy mi a különbség a páncélozott és a védetlen helikopterek közt.
Az Apache is annyira páncélozva van/főbb rendszerei redundánsak, hogy kézifegyverek tüzét bírja. Itt is át lett beszélve nem egyszer, hogy Irakban csapdát állítottak nekik, kapták a zárótüzet csöves fegyverek minden kategóriájából, és tán 1 gép veszteség lett, az is el tudta hagyni a helyszínt ha jól emlékszem, illetve tán 1 fő sérült meg? Majd kijavít valaki aki jobban emlékszik. Ugyan ez az eset egy Kolibrikből/bármilyen más kis polgári gépekből/nem páncélozott katonai használatra tervezett szállító helik csapatával esik meg, mind ott marad. MIND.
Ez az apró de nem elhanyagolható különbség Balázs.