Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Érdekes, amikor meg én írtam le ezt, akkor le lettem hurrogva az AP blogon és itt is...
De csak azért, hogy inkább a MŰBE öld az energiádatÉrdekes, amikor meg én írtam le ezt, akkor le lettem hurrogva az AP blogon és itt is...
Én örülök neki, hogy felújítják a MI-24-eseket! Remélem némi modernizáció is történni fog
Lengyelek....? Szórják ki a keleti cuccokat, ahogy telik rá. Leo2 szárazföldön és MiG-29 + Szu-22 helyett sanszosan F-35 jön az F-16 mellé. Heli van saját és licensz UH-60,Ha bele gondoltok a lengyelek és a csehek is próbálnak két lábon állni.
Ha komolyabb nyugati cuccunk lenne, az is bármikor embargó alá kerülhet, ha nem vagyunk elég demokratikusak(azt meg tudjuk kik döntik el, kösz annyira nem hiányzik).
Nem tudom ki írta itt és melyik, topikba, de a lényeg hasonló volt, hogy szerinte úgyis lesz itt K-európába egy keleti fordulat, addig meg valahogy ki akarják bekkelni.
Szerintem amúgy vad ötlet (vagy kifogás) , de annyi mindent láttunk már a történelemben, meg amúgy is, amilyen gyorsan változnak a dolgok...
Amúgy nem csak USA-RUS teknika van, sokszor beszéltük itt valaminek a részleges liszenszének megvásárlását, amit aztán bármelyik szövetségben, vagy függetlenként is lehet használni.
Én nem örülök a Mi24-nek, mert visszalépés, két év, végtelen pénz egy elavult Mi 24 változatért.
Nyugati irányban kellene a helikopterekkel is mozdulni.
A lengyelekkel meg ne akarjunk versenyezni. Amit cserélni tudnak, cserélik. Ami használható orosz technika azt maguk nagyjavítják és a nyugati technika érkezéséig használják.
A koreai IFV, EU sam és a többi meg "kéz a biliben" sajnos. Amennyire én látom ez a sokadik kormány hatalmon, amelyiknek fingja sincs, hogy kellene kinéznie egy modern hadseregnek. S töke sincs, hogy elkezdje megnevelni a Honvédséget.
2025-re nemcsak Simicskó nem lesz miniszter, de valószínűleg ez a kormányoldal is két részre fog szakadni, egyik külföldön tengeti életét, ott ahonnan nem adják ki őket, másik része meg börtönben ül...
Ugyan már ne legyünk naívak. 2010-ben már Szekeres minisztersége alatt kész volt a helikoptertender, csak ki kellett volna venni a fiókból (nekünk médiának elmondta, hogy a HM előkészítette és átadja a következő kormánynak). Nost a müszaki tartalom nem változott. A csürhe igen. Amit az eddigiek csináltak minden rosz volt. Aztán kihuzták 2016-ig megúszva az árvizet is, (épp hogy) úgy, hogy a forgószárnyas fegyvernemhez semmit nem tettek hozzá, a lezüllesztésen kívül, ergo enm adtak rá pénzt.Aztán beütött a sz*r vettek 3 polgári minyot, amikbe katonai rádiót és IFF-et szeretlek. Közben nagy hangon bejelentettek egy nemzeti helikopterbeszerzést, amiből semmi sem lett. Végül vettek egy fél tucat német rendőrségi használt MD notart és most ismét fognak az USA-ból is hasonló mennyiséget. A mentősök használják tovább az eurocoptereket, - a cég megtudta kiknek a zsebét kell keresni - a HM meg nagyjavított 4 MI-17-est, és most 24-eseket feleslegesen, mert helyette a többi szálllítot kéne. Ja és van még két futár, vip szálllító mokuska is.. egyébként a mihu helyett ua. szállítóval elég is lenne a hazai kiképzési igényekre, és a fegyvernem megmaradására.
Szóval ugyan már, 2025-re már most ki lehetne írni a tendert, egyébként is kb másfél év a kopterek gyártása és a műszakiak és a hajózók átképzése.
Negatív példa, de a Gripenek 2005-ben érkeztek és 2010-től adják a keszit egyedül.. 5 évig ... gyakoroltak... A csehek 4 hónap alatt zavarták le a típusváltást a MIG-21 MFN-ről Gripenre.
Na ahhoz mar pofa kell, hogy a szekerest fenyezd... elosszor osszehozzatok, hogy Mo-n legyen az egyik legmelyebb a valsag europaban, aztan atjatszotok 100 tankot az iszlam allamnak, majd sirsz, hogy evek romeltakaritasa utan csak 2015-tol kezd az uj kormany fejlesztesekbe... De tudod mit igazad van, nyilvan a szocik vettek a gripeneket is....2025-re nemcsak Simicskó nem lesz miniszter, de valószínűleg ez a kormányoldal is két részre fog szakadni, egyik külföldön tengeti életét, ott ahonnan nem adják ki őket, másik része meg börtönben ül...
Ugyan már ne legyünk naívak. 2010-ben már Szekeres minisztersége alatt kész volt a helikoptertender, csak ki kellett volna venni a fiókból (nekünk médiának elmondta, hogy a HM előkészítette és átadja a következő kormánynak). Nost a müszaki tartalom nem változott. A csürhe igen. Amit az eddigiek csináltak minden rosz volt. Aztán kihuzták 2016-ig megúszva az árvizet is, (épp hogy) úgy, hogy a forgószárnyas fegyvernemhez semmit nem tettek hozzá, a lezüllesztésen kívül, ergo enm adtak rá pénzt.Aztán beütött a sz*r vettek 3 polgári minyot, amikbe katonai rádiót és IFF-et szeretlek. Közben nagy hangon bejelentettek egy nemzeti helikopterbeszerzést, amiből semmi sem lett. Végül vettek egy fél tucat német rendőrségi használt MD notart és most ismét fognak az USA-ból is hasonló mennyiséget. A mentősök használják tovább az eurocoptereket, - a cég megtudta kiknek a zsebét kell keresni - a HM meg nagyjavított 4 MI-17-est, és most 24-eseket feleslegesen, mert helyette a többi szálllítot kéne. Ja és van még két futár, vip szálllító mokuska is.. egyébként a mihu helyett ua. szállítóval elég is lenne a hazai kiképzési igényekre, és a fegyvernem megmaradására.
Szóval ugyan már, 2025-re már most ki lehetne írni a tendert, egyébként is kb másfél év a kopterek gyártása és a műszakiak és a hajózók átképzése.
Negatív példa, de a Gripenek 2005-ben érkeztek és 2010-től adják a keszit egyedül.. 5 évig ... gyakoroltak... A csehek 4 hónap alatt zavarták le a típusváltást a MIG-21 MFN-ről Gripenre.