[HUN] Mi-24 korszerűsítés

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Pal

Well-Known Member
2017. november 19.
2 018
1 519
113
4 rozsdakupac Ndk-s küldtek ki? :eek: A sugarfelderítésként az eddigi magyar konténerre gondolsz? Az elvileg úgy volt, hogy csak felrakták rá, hordozni tudta, de magával a konténerrel nem tudott a gép kommunikálni, csak a földre leküldeni adatokat. Ugyanígy ez lesz, vagy valami komolyabb?
Nem tudom, en is csak annyit tudok amennyit a Simicsko /Benko/... nyilatkozott, ezert tettem idezojelbe, jelezven, hogy ezt valamelyik minisztertol/VKF-tol idezem.

Pal

Well-Known Member
2017. november 19.
2 018
1 519
113
Szerintem mindkét fél hibás, azért a magyar konzerválásnak sincs jó híre, gondolom "szépen" nézhettek ki a gépek. Szergej nagy mellénnyel elvállalta, aztán menet közben meglepetés érhette, ezért a hosszú idő, minőség probléma
A konzervalas hianya nem lehet oka arra, hogy ugy akartak atadni, hogy a megrendelo visszadobta. Ha rosszabb az allapota mint amit o gondolt akkor nem az a megoldas, hogy rosszul csinalom meg, hanem az, hogy "bakker, kicsit csuszunk idoben". De Tindalos azt irta, hogy "megint megprobaljak atvenni" tehat az oroszok mar legalabb 2-szer szoltak, hogy kesz, de megsem. Amugy azt sem hiszem el, hogy az orosz a gyarban lepodott volna meg, hogy "hudeszar allapotban van". Jobban tudtak ok azt elore mint a magyar vezetes, arrol nem is beszelve, hogy lattak mar ok is szetrohadt Mi-akarhanyast Sziberiaban, nem ma kezdtek a gyartas/javitast.

• Tetszik
Reactions: endre

tindalos

Well-Known Member
2011. október 8.
1 667
5 825
113
Nem kell rémeket látni! Néha nem olyan gyorsan megy a nyugati eszközök integrációja mint azt vártuk. Ennyi!
(Pl:rádió v. egyéb kicsi de fontos elektronikus cuccok.)

+ Igen a tárolási körülmények is sok esetben plusz munkát hoznak magukkal.

honved

Well-Known Member
2010. június 2.
10 727
20 820
113
Egyszeru... Oroszoban is joreszt ukran vendegmunkasok dolgoznak mara, azok meg ugye sok ev rutinja okan beepitettek a kukazott/lopott/atutottszeriaszamu alkatreszeket, igy meg ki venne at? Javitsak ki elobb... :D

Akkor egyértelmű a további 4 gép sorsa.

borisz

Well-Known Member
2012. május 25.
9 127
13 209
113
Nem tudom, milyen állapotban voltak az ex-NDK-s, idehaza nem nagyjavított P-k, csak annyi szerény előnyük volt, hogy a hazánkba érkezésük előtt a keletgermánoknál se repültek sokat. Nem sokkal az egyesülés előtt vette őket az NVA.Szóval a gépek papírja szerint üzemidő az volt bennük dögivel. De állapot szerint...

Nem tudom, en is csak annyit tudok amennyit a Simicsko /Benko/... nyilatkozott, ezert tettem idezojelbe, jelezven, hogy ezt valamelyik minisztertol/VKF-tol idezem.

Rakodásnál Várpalotán (Veszprém?) alaposan földhöz baszkodták a sárkányokat, mert hát a parancsokat osztogató tiszti állomány és a végrehajtó sorállomány ennyit tudott, meg a nevét. Ultrahanggal kellett volna átvizsgálni minden keretet, bekötést, vagy mi.

Akkor egyértelmű a további 4 gép sorsa.

Szóval szerinted megállunk 8 darabnál?

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
17 476
30 805
113

Szürke. Vajon ilyen szürke?

Itt meg a gyárban modernizált orosz gépek alapján láthatjuk azt a fekete, de inkább szürke színt, amit valószínűleg a mieink is kapnak szerintem:
U0nuS6B75nY.jpg

eevil

Active Member
2015. július 3.
239
66
28
Nem tudom, milyen állapotban voltak az ex-NDK-s, idehaza nem nagyjavított P-k, csak annyi szerény előnyük volt, hogy a hazánkba érkezésük előtt a keletgermánoknál se repültek sokat. Nem sokkal az egyesülés előtt vette őket az NVA.Szóval a gépek papírja szerint üzemidő az volt bennük dögivel. De állapot szerint...
Egy szakitól hallottam, hogy a tengeri levegő odatett nekik rendesen, mert ott repültek. A sárkányokról meg annyit, hogy ugyanez a szaki tésztaszűrőhöz hasonlította. Ellenben ugyanerre egy másik szaki rezignáltan közölte, hogy a festés mindent elfed.

Ez a szürke nem valami kóser, a kétszínű felül zöldesokker boci praktikusabb.
Kérdés, hogy mire lesznek használva? Gyanítom, hozzáértőt nem kérdeznek a dologról, mert 1. ők már régen paradicsomot kapálnak boldog nyugdíjas éveikben, 2. amúgy is mi a fenének? :D

Nemerson

Well-Known Member
2018. február 17.
10 323
41 122
113
Mi 24 Hajtómű összeszerelése
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

• Tetszik
Reactions: fip7