[HUN] Mil Mi-24 D/P/V "Hind"

 • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

  Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

  Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

  --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

  A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

  Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

  Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

  Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

 • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

  • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
  • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

  Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

  Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

sequadon

Active Member
2013. december 7.
354
220
43
„Önt elfogták, kövessen!”

http://airbase.blog.hu/2015/10/04/kolontar_devecser_ot_eve_tortent_a_vorosiszap-katasztrofa?utm_medium=doboz&utm_campaign=bloghu_cimlap&utm_source=
kult
 

weasel007

Well-Known Member
2011. július 15.
3 792
8 420
113
li54tducyqa5nnzv1gy1.jpg
 

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
38 579
74 562
113
(Ennél a képnél nekem leginkább az a kérdés hogy a fotós honnan és hogyan fotózhatta... ugyanis HM nem szokta engedélyezni a kivont gépek fotózását. Kecskeméten is mindig balhé van ebből. Szolnokon, a bázison kívülről pedig ez így valószínűleg nem látszik.)
 

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 793
30 611
113
Pár darabot nem érdemes reptetni, ha nincs legalább egy századra való akkor kár belefogni.
 

emel

Well-Known Member
2013. február 11.
9 085
15 027
113
(Ennél a képnél nekem leginkább az a kérdés hogy a fotós honnan és hogyan fotózhatta... ugyanis HM nem szokta engedélyezni a kivont gépek fotózását. Kecskeméten is mindig balhé van ebből. Szolnokon, a bázison kívülről pedig ez így valószínűleg nem látszik.)

Az Airliners.net adatbázisa szerint a fotó Szolnokon készült 2015 májusában. Lehet, hogy már a hivatalos kivonás után történt a szétdarabolás előtt, talán már nem is MH-tulajdonban voltak a gépek. Ugye a saját gépeimet már csak fotózhatom, vagy fotóztathatom bárki megbízottal, ha a bázisból semmi más nem látszik - márpedig annyira nem látszik, ha oda nem írja hogy Szolnok akkor még a helyszínt se tudhatnánk.
 

zotyek78

Well-Known Member
2013. március 26.
2 618
1 021
113
Pár darabot nem érdemes reptetni, ha nincs legalább egy századra való akkor kár belefogni.

En inkabb attol tartok, hogy realis eselyt nem lat ra a vezetes, hogy a jovoben legyen rendszeresitve ez a fegyvernem, ezert lettek lekukazva az egesz... Maskulonben ua. lenne, mint pl. a harckocsikkal, amibol van kb 15, hogy "fenntartsak a kepesseget".
 

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
38 579
74 562
113
Mielőtt félreértené valaki, örülök az ilyen fotóknak, mert ha a HM-en múlna, nyomtalanul tűnne el az orosz technika.

A kutyanyelvek miatt egyértelmű hogy egy helikopteres reptéren vagyunk. Magyarországon ilyen reptér, ahol ilyen helikopter is volt abban az időben, nem sok jöhet szóba. A 335-ös gép pedig az utolsó aktív Mi-24-eseink egyike. Bár farokrotor már azon sincs.


<blockquote rel="Terminator">(Ennél a képnél nekem leginkább az a kérdés hogy a fotós honnan és hogyan fotózhatta... ugyanis HM nem szokta engedélyezni a kivont gépek fotózását. Kecskeméten is mindig balhé van ebből. Szolnokon, a bázison kívülről pedig ez így valószínűleg nem látszik.)

Az Airliners.net adatbázisa szerint a fotó Szolnokon készült 2015 májusában. Lehet, hogy már a hivatalos kivonás után történt a szétdarabolás előtt, talán már nem is MH-tulajdonban voltak a gépek. Ugye a saját gépeimet már csak fotózhatom, vagy fotóztathatom bárki megbízottal, ha a bázisból semmi más nem látszik - márpedig annyira nem látszik, ha oda nem írja hogy Szolnok akkor még a helyszínt se tudhatnánk.</blockquote>