A rendőrséggel kapcsolatban mindenesetre folyamatos volt a NVG képesség, mégha nem is minden helikopterük volt alkalmas.
Az 1970-es árvízzel kapcsolatban:
A 86. Önálló Helikopterezredhez 1969. február 12–25. között érkeztek a Mi–8-as forgószárnyasok. Az országba érkezett példányokból az első a 827-es oldalszámú Mi–8T volt. 1969-ben tíz helikoptert adtak át hazánknak. Az első kiképzési repülés 1969. április 17-én volt Kecskeméten, de december 22-én már Szentkirályszabadja repülőtérre települtek át, amely később évtizedeken keresztül volt a Mi–8 változatok fészke.
A típus első nyilvános szereplése 1970. április 4-i díszszemle volt, amikor kilenc Mi–8T helikopter húzott át Budapest felett. Abban az évben újabb hat helikopter került a hadrendbe.
1970. május 15-én éjjel riasztották a szentkirályszabadjai személyi állományt. Az ezred 18 Mi–8T helikopterrel Nyíregyházára települt. A tiszai árvíz egy hónapja során 4282 embert mentettek meg. Kiemelendő, hogy a teljes fehérgyarmati kórház összes betegét és személyzetét két óra alatt négy helikopterrel evakuálták.
-------------------
2001 márciusában a tiszai árvíz során a légierő Mi-8T és Mi-8MT helikopterei Nyíregyházára települve 1129 felszállással 355 repülőórával vettek részt a védekezésben.
-------------------
2013. nyarán a dunai árvíz ismét megmutatta, hogy mennyire szükségesek a szállító helikopterek. A Honvédség négy működőképes, 701, 3309, 6215 és 704 szállító helikoptere 192 felszállással és 101 repülési órával segítette az árvízi védekezést.
Nem biztos, hogy nincs elírás mivel a 2001-es 1129 felszálással csak 355 óra, illetve 2014-es 192 felszállásal 101 repült óra adatoknál, nem stimmel az arány..
------------------------
Az Sz-8 rakétákat tudomásom szerint kivonták a hadrendből. Meg is kérdeztük a Szolnoki átadáskor a pilótákat, és ők azt mondták, hogy Sz-8-assal Mi-17-esel soha nem repültek - bár kompatibilisnek írják a típussal, de szerintem eltérő a csatlakozás, csak a Mihu-kra függesztették az indítókonténert a helikopterek közül.
A bombákat csak mutatóba rakták ki, el is mondta Koller ezredes, hogy 250 kg-ig fel lehet a Mi-17-re függeszteni, de elsősorban a jégtorlaszokra alkalmaztak kisméretű bombákat.
Viszont láthattuk már pld. Szíriában, vagy éppen a Boko-Harum ellen minyoval bombázást..