Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Nem is gondoltam hogy a régi festéket is lemaratják a gépről. Gondolom így könnyebb a szerkezetet megvizsgálni és javítani rajta ha szükséges.
Így van, telitalálat. Festett felületen sokkal nehezebb repedést, korróziót, lemezgyűrődést, hullámosodást, javítófestéssel eltakart kopásokat keresni, mint a lemaratott natúr fémfelületen.Nem is gondoltam hogy a régi festéket is lemaratják a gépről. Gondolom így könnyebb a szerkezetet megvizsgálni és javítani rajta ha szükséges.
Hááát...
Én nemrég láttam mindkettőt, a 3309 elég sokáig, egészen a tavalyi Load Diffuserig repült, és külsőleg egész jó állapotban van, ellenben a 3307-tel, amit tényleg csak az oldalszámról ismertem fel...
Csapatszintű légvédelemKerestem hozzá két képet az interneten:
2018.04.26. 3307(a jobb alsó sarokban)
2018.04.26. 3309
Ha már Szolnok, azt meg tudnátok mondani hogy mi ez?
Csapatszintű légvédelem
(Nem jégeső elleni rakéták lehetnek?)
Szerintem madárijesztő.
Valószínűleg kihelyezhető földi célpont levegő-föld fotogéppuskás gyakorló és UB-blokkos éleslövészethez.Kerestem hozzá két képet az interneten:
2018.04.26. 3307(a jobb alsó sarokban)
2018.04.26. 3309
A finn Minyók nagyjavításáról és tovább repültetéséről ne álmodozzunk, a legutolsókat is 75 táján vették a finnek. Még ha repóra szerint lenne is bennük élettartam, lehet számolgatni hány évesek ... a naptári élettartamukat is elfelejtették már azok a gépek, olyan vénecskék sajnos.
Milyen rakéták azok?
Befejeződött a 701-es berepülése.
Jó látni, hogy a nagyjavítás után került a gépre vibrációcsökkentő is. Akkor valószínűleg a többi Mi-17-esre is a nagyjavításkor beszerzésre került, és nem a finn Mi-8-asok vagy a civil Mi-8-asok vibrációcsökkentőit szerelik át időnként másik gépre.
Szíriában örülnének neki a lefejezosok. 12700 m távolság, 3,77kg töltet, faragnak is belőle valamit rögtön. Köszi az infót egyébként, eddig ilyenrol nem tudtam, este jobban bele melyek.Szerintem „Oblako” jégkár-elhárító rakéta. (Kb. már vagy 20 éve nem használnak ilyet.)