[HUN] NASAMS

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
52 695
88 970
113
Azt remélem vágjátok, hogy nincs még élő ember aki éles rakétát látott volna itthoni NASAMS-ban. Még a gyakorló rakétát is Kecskemétről hozták. Vonjátok le ebből a következtetéseket, és cáfoljatok ha tudtok. Mindezt csak azért írom, mert az állampolgárokat egy idő után nem lehet szólamokkal megnyugtatni.
A NASAMS kontténerek zártak, nem is fogsz bennük éles rakétát látni, mert mi azt biztos meg nem mutatjuk.

beat

Well-Known Member
2012. január 25.
1 108
2 677
113
Az állampolgárok kurvára leszarják az egészet. Ha nem szarnák le nem lehetne velük ezt megcsinálni....

Amúgy az a kevés éles rakéta akkor fog bekerülni amikor szükség van rá. Addig raktárban dekkol.
Dekkol, ha dekkolna. Jó lenne. De jobb helyeken legalább egy fotót mutatnának róluk. Vagy egy hír megjelenhetne, hogy megérkeztek. Érdekes, hogy minden másról tudnak tudósítani. Ezért gondolom, hogy csak arról nem tudósítanak ami nincs.

beat

Well-Known Member
2012. január 25.
1 108
2 677
113
A NASAMS kontténerek zártak, nem is fogsz bennük éles rakétát látni, mert mi azt biztos meg nem mutatjuk.
Értem. Naiv vagy. Gyakorló rakétát már mutattak, de még azt sem láttam, hogy legalább betöltötték volna vagy a töltést gyakorolják.

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
31 914
140 178
113
Dekkol, ha dekkolna. Jó lenne. De jobb helyeken legalább egy fotót mutatnának róluk. Vagy egy hír megjelenhetne, hogy megérkeztek. Érdekes, hogy minden másról tudnak tudósítani. Ezért gondolom, hogy csak arról nem tudósítanak ami nincs.
Így is van raktáron korábbi beszerzésből rakéta. Iris-t-t szerintem fél évvel később tudtátok meg minthogy ideért.
De az indítókat sem láttátok majdnem 5 hónapig....

Aladeen

Well-Known Member
2021. július 17.
24 074
47 925
113
Értem. Naiv vagy. Gyakorló rakétát már mutattak, de még azt sem láttam, hogy legalább betöltötték volna vagy a töltést gyakorolják.
Miért kéne neked mindent megmutatni? :)
Az hogy mennyi rakéta van, vagy nincs szigorúan titok - minden "mennyi lőszerünk van?" kérdés titkos. Ez még érthető is a sok más értelmetlen titkolózással ellentétben.

Aladeen

Well-Known Member
2021. július 17.
24 074
47 925
113
Na ilyet én pl sose hallottam az max ötletelés szintjén mozogathatott. Az éleslövészet az lesz idén.
Ez Könczöl dobta be egy interjúban pár éve. Nyilván nem komoly: szem a KUB-hoz lassan se rakéta, se képzett ember nincs.
Tökre nincs is értelme kicibálni külföldre lövöldözni, mert rövidesen ki lesz vonva...

• Tetszik
Reactions: Catles and Tumpek

beat

Well-Known Member
2012. január 25.
1 108
2 677
113
Miért kéne neked mindent megmutatni? :)
Az hogy mennyi rakéta van, vagy nincs szigorúan titok - minden "mennyi lőszerünk van?" kérdés titkos. Ez még érthető is a sok más értelmetlen titkolózással ellentétben.
Ezzel most mellélőttél, mert pont a számot ismeri mindenki az amerikai kongresszusi jóváhagyásból. Pont fordítva kellett volna: a szám lenne titkos, de néhány éles példányt mutatnak.

• Tetszik
Reactions: endre

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
31 914
140 178
113
Úgy emlékszem Könczöl nyilatkozta valamelyik katonai újságban még amikor ott szolgált.
Az ilyeneket mérsékelten kell komolyan venni mert nagyon sokszor teljesen személyfüggők és az adott vezetők kénye kedve szerint van kijelentve és a valóságtól távol áll aztán amikor kivitelezhető lenne már aki kitalálta évek óta ott sincs.

Aladeen

Well-Known Member
2021. július 17.
24 074
47 925
113
Ezzel most mellélőttél, mert pont a számot ismeri mindenki az amerikai kongresszusi jóváhagyásból. Pont fordítva kellett volna: a szám lenne titkos, de néhány éles példányt mutatnak.
Az egy elméleti maximum amire az engedélyt kiadják. Hogy melyik ország mennyit hív le belőle, az titkos. Az meg végkép hogy milyen ütemezésben szállítják le. Ukránok miatt van némi csúszás állítólag...

beat

Well-Known Member
2012. január 25.
1 108
2 677
113
Ne értsetek félre, engem nem érdekel ha nem mutogatják. Csak legyen amikor szükség lesz rá. Szükség ugyan most nincs rá, de attól félek, hogy még a gyártmányból sincs.