Volt itt, hogy 3-3 üteg lesz. De azt lehet tudni, hogy egy ütegben hány indító lesz?
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
legalább 1, legfeljebb 12 - ezt biztosan állíthatom!Volt itt, hogy 3-3 üteg lesz. De azt lehet tudni, hogy egy ütegben hány indító lesz?
Szerintem is ez a legjobb szín neki. Bármilyen környezetben tovább álcázható, nem feltűnő, nem csillog.A színe! A színe!
Szerintem ezt már nem is festhetnék át itthon mert a garancia arra is vonatkozik. Így rendeltük, ami szerencse, mert így marad. Remélem.Csodálom, hogy nem festették át, de csak azért nem mert festékre sincs pénzük, max temperára de az meg rondábban nézne ki'
A Mercik is újak?
IgenA Mercik is újak?
Én is sokkal kisebbnek gondoltam.jó nagy :O most először láttom ember melett a cuccot
Egy üteg minden eleméből legalább egy darab lett kiállítva. Értelemszerűen egy komplett ütegben több is lehet és van is ezekből.Ami itt ki van állítva ez egy üteg, vagy egy indító?
A legmodernebb légvédelmi rakéták védik hazánkat..."" NATO-országok közül elsőként Magyarországon vannak a legújabb AMRAAM rakéták. Világszínvonalú légvédelem kialakítása a cél hazánkban, melynek első eleme a győri ezredbe érkezett. Az AMRAAM rakétákkal működő új fegyverrendszert a Gripen harci repülőgépek is használhatják. ""
„Rendkívül rövid idő alatt, három éven belül szereztük be ezt a közepes hatótávolságú légvédelmi rakétarendszert, amely AMRAAM típusú légvédelmi rakétákat használ. Ennek többféle változata is van, nyolctól egészen ötven kilométer feletti hatótávolsággal rendelkeznek”
A nagyhírű "megboldogult" molni volt aki kikérte ezt magának anno. És le lettem hülyézve. (már megszoktam)„Rendkívül rövid idő alatt, három éven belül szereztük be ezt a közepes hatótávolságú légvédelmi rakétarendszert, amely AMRAAM típusú légvédelmi rakétákat használ. Ennek többféle változata is van, nyolctól egészen ötven kilométer feletti hatótávolsággal rendelkeznek”
Tehát az AMRAAM-ER hatótávja nagyobb mint 50 km.
Páran kételkedtek itt ebben, pedig az alapját adó ESSM-re is ennyit adnak meg a publikus források (>27 nmi).
Még egy adat ehhez: harci részek tömege AMRAAM-ER-nél 18 kg, ESSM-nél 40 kg - nem mindegy milyen tömeget kell reptetni!A nagyhírű "megboldogult" molni volt aki kikérte ezt magának anno. És le lettem hülyézve. (már megszoktam)
"Az nem létezik, hogy 40km+ legyen!"
Pedig levezettem neki ugyan ezt, meg azt, hogy az ESSM eredeti feje helyett az AMRAAM szűkebb - ráadásul hegyesebbre áttervezett - feje kerül.
Már én is gondolkodok egy Patreon csatornán! (Not!)
5:20-tól: "Ez a rendszer még kiegészítésre kerül egy eletro-optikai felderítő rendszerrel is." - örülök, hogy így lesz, már hiányoltam a bemutatóról."" NATO-országok közül elsőként Magyarországon vannak a legújabb AMRAAM rakéták. Világszínvonalú légvédelem kialakítása a cél hazánkban, melynek első eleme a győri ezredbe érkezett. Az AMRAAM rakétákkal működő új fegyverrendszert a Gripen harci repülőgépek is használhatják. ""