[HUN] NMS 4x4 Yörük / Nomád

Honnan vannak a képek!?:)
majdnem 40 kép :)

majdnem 40 kép :)
Akkor szinte biztos hogy Lynxbe is ez kerül...

6266ada80fb53796630945.jpg

A Ragnarok aknavetővel az a baj, hogy a töltőnek egy emelvényről kell tölteni és tök védtelen: simán kilövik...remélem nem ez lesz a végleges...
raganrok-gidran.jpg

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

• Tetszik
Reactions: arcas and hendrick
Nomád, Gidrán, WB Electronics, aknavető.
Fasza! :hadonaszos:
De most akkor 120 vagy 81 milis aknavető volt? Itt Ragnarokot írnak.

• Tetszik
Reactions: Pogány
The carriage weighs around 618 kilos; with the base plate, the entire system comes to 998 kilos.
Kicsit nehéz egy 81mm-es aknavetőhöz képest...
Sziasztok,

Hat, persze jo dolog, ha lesz ilyen onjaro aknaveto, hiszen eddig nem volt ilyen, mivel modern aknaveto ingyen se (!) kellett (82 darabot vagtak szet), de nekem ugy tunik, hogy ez minta visszalepes lenne ezekbol a szempontokbol:
-sokkal-sokkal biztonsagosabb, ha hatulrol toltik 4-es tarakkal, mintha a jarmuvon kivul(!) kellene tolteni egyesevel
-635 kg-ba belefert a kerektol a lovegtalpig minden.
-1978-tol mar gyartottuk sorozatban.

Sajat foto:
midi_img_0232.jpg

• Tetszik
Reactions: Luthero
Sziasztok,

Hat, persze jo dolog, ha lesz ilyen onjaro aknaveto, hiszen eddig nem volt ilyen, mivel modern aknaveto ingyen se (!) kellett (82 darabot vagtak szet), de nekem ugy tunik, hogy ez minta visszalepes lenne ezekbol a szempontokbol:
-sokkal-sokkal biztonsagosabb, ha hatulrol toltik 4-es tarakkal, mintha a jarmuvon kivul(!) kellene tolteni egyesevel
-635 kg-ba belefert a kerektol a lovegtalpig minden.
-1978-tol mar gyartottuk sorozatban.

Sajat foto:
midi_img_0232.jpg
És marha pontatlan.

• Tetszik
Reactions: bel
Engem nagyon érdekel, hogy majd a hosszúplatóst milyen felhasználásra tervezik alkalmazni.
Nem gondolom, hogy sima logisztikai jármű lesz...
M12 aknavető vontató?
A platóra mehet a lőszer - nyilt térben ha berobban nem kapja szét a járgányt...talán
Legfeljebb oldalról kaphat még némi páncélt...

Az önjáró 120-as volt a sztár, de azért Hirtenberger is ott volt - valamivel vontatni kell ezeket az aknavetőket is...

M12-mortar.jpg