[HUN] NMS 4x4 Yörük / Nomád

Úgy értettem, hogy jelenleg van 3 lövész zászlóalj a bocskaiban. Ha onnan elveszünk 2-t tata javára, az lenullázza a dandárt.
Most raktalak fel az ignore listámra, meg utána le is vettelek. Észrevettél valamit?
Na, pont ennyi hatása lesz a 5.-re, ha szervezetileg bevonják a 2 hódmezői zászlóaljat a MH Nehéz dandár alá.
Na jó, lesz egy jópár hónap, amíg fel kell készülni a dandár crevalra.

Most raktalak fel az ignore listámra, meg utána le is vettelek. Észrevettél valamit?
Na, pont ennyi hatása lesz a 5.-re, ha szervezetileg bevonják a 2 hódmezői zászlóaljat a MH Nehéz dandár alá.
Na jó, lesz egy jópár hónap, amíg fel kell készülni a dandár crevalra.
Értem. De ez egy papírral való trükközés, hazugság, önmagunk arconköpése. Az elmúlt 30 év gyakorlatának tovább örökítése.

A felajánlott dandár egy speciális állatfajta. Annak nem kell saját helyőrség! :oops:
De azt állítod hódmezőből 1 zászlóalj kap lynxet, hogy ilyen fajta állat lehessen.
De annak kell külön logisztika, külön kiképzés. Nem lesz utána "közepes". Pláne ha beleöntik azt a sok pénzt a felszerelésükre és kiképzésükre.
Azok bizony úgy maradnának a következő 30 évben.

• Tetszik
Reactions: Pogány
Hát mi a közös bennük! Ja semmi. Vagy az egyikre, vagy a másikra képzed az állományt.
Ezért nem értem ezt az elképzelést. Kizártnak is tartom, hogy szándék volna ilyen átszervezésre.
Szerintem új helyőrségek nyitása, és a meglévők felhízlalása lehetséges.
Nem pedig a meglévők összegányolása papíron.

Ezért nem értem ezt az elképzelést. Kizártnak is tartom, hogy szándék volna ilyen átszervezésre.
Szerintem új helyőrségek nyitása, és a meglévők felhízlalása lehetséges.
Nem pedig a meglévők összegányolása papíron.
Vagy három dandár lesz újra és ami most ideiglenes átszervezés, az hosszú távon két nehézdandár alapja (majd ha lesz ember, mert megfizetik őket). De ez megint alaptalan találgatás.

Nem!
Te tudsz olyan létező dandárról, hogy MH Közepes dandár??? o_O
Mert én olyanról tudok csak hogy MH 5. Bocskai István lövész dandár, meg MH 25. Klapka György lövész dandár.
Mindenki más meg tud róla, hogy Tata nehéz, Debrecen meg közepes dandár lesz, mert ha van valami, amit világosan kommunikálnak az ez.

De azt állítod hódmezőből 1 zászlóalj kap lynxet, hogy ilyen fajta állat lehessen.
De annak kell külön logisztika, külön kiképzés. Nem lesz utána "közepes". Pláne ha beleöntik azt a sok pénzt a felszerelésükre és kiképzésükre.
Azok bizony úgy maradnának a következő 30 évben.
Nem. Szerintem Hódmező minimum 2 Lynx zászlóaljat kap. És velük kezdik az átfegyverzést. Méghozzá jövőre.
Az ő dolguk lesz az új járművek "betörése", a velük kapcsolatos harceljárások kidolgozása zl. szinten.
Ezzel megteremtik a hazai alapkővének, a zl. harccsoport nak szervezeti mintáját.
Ez egy lehetséges menetrend, én így csinálnám:
Egy nehéz dandárt felépíteni nem úgy kell, hogy feltétlen egy helyőrségbe öntöm az összes szükséges technikai eszközt, meg 5-6000 embert, majd kicsit kavargatom, és....Voila!
Láncos IFV már nagyon régóta nincs is a Honvédségnek. Minden új lesz nem csak a harceljárásokban, de a gépeken is. És még olyan könnyítésünk sincs, mint a Leok vagy a PZHk esetén, hogy mehetünk a németekhez, osztrákok, horvátokhoz egészen zl. szintű képzésekre.
Szóval, onnan kell kezdeni majd hogy megismerkedjünk a gépágyú gonoszabbik végével.
Szóval Hódmezőnek lesz ez vagy 3-4- év, mire összerakják legalább a saját 2 zászlóaljukat. Közben ne felejtsük el, hogy '23-tól ott a közepes dandár adási kötelezettség. Abban meg nem használhatsz fel olyan alakulatot, amit éppen átfegyvereznek, meg éppen új eljárásokat dolgoznak ki.
Szóval oda be lesz nevezve a 23-ra összeálló,
  • 1hk.,
  • 1PZH (más tüzérség nem lévén),
  • 1pct. (Gidránokkal hordozható Spike indítókkal, amit később lehet járműre aplikált NLOS-ra cserélni)
  • valamint az addigra még mindig BTR-t használó valamelyik 2 lövész zl. Ha fel tudják tölteni a két tatai zl.-at, akkor azok, ha meg nem akkor az MH 5. debrecenben lévő BTR-es zászlóalja.

Aztán '28-ra módosul a buli.
Onnantól kiveszik a dandárból BTR-es dandárokat, és helyettük a Lynx-szel addigra felszerelt hódmezői zl.-ak lépnek be. És nini, máris kész a nehézdandár. 1hk, 2lynx, 1pct., 1pzh + logisztika és törzs.

Természetesen mindkét esetben a győriek adják a légvédelmi részét a bulinak.