[HUN] Önkéntes Tartalékos Rendszer / Területvédelmi Erők

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Pocok75

Well-Known Member
2010. április 19.
2 813
2 597
113
Hát meg volt az orvosim Kaposváron! Vegyes érzelmekkel utaztam hazafelé a szép zöld buszon! :D Mondtam is a toborzós tizedes úrnak, hogy remek emberanyagot sikerült összehozni! :D Az orvosi és pszichológiai vizsgálat lebonyolitása pedig igencsak katonásan szervezetlenre sikerült! De legalább volt több csinos katonahölgy! :D

Kávé

Well-Known Member
2022. január 26.
4 104
13 898
113
Hát meg volt az orvosim Kaposváron! Vegyes érzelmekkel utaztam hazafelé a szép zöld buszon! :D Mondtam is a toborzós tizedes úrnak, hogy remek emberanyagot sikerült összehozni! :D Az orvosi és pszichológiai vizsgálat lebonyolitása pedig igencsak katonásan szervezetlenre sikerült! De legalább volt több csinos katonahölgy! :D
Szokásos jelenség.

• Vicces
Reactions: Pocok75

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
42 756
82 211
113

Lövésztaktikai képzés várja a tartalékosokat

Sikerrel zártuk az első lövésztaktikai hétvégét, a kétnapos program mérföldkő a Magyar Tartalékosok Szövetsége (MATASZ) által, idén életre hívott akadémia ceglédi kiképzési központjának történetében – fogalmazott Pöltl Ákos tartalékos százados, a MATASZ Akadémia vezetője Cegléden, az egykori Dózsa György-laktanyában tartott foglalkozást követően.

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
42 756
82 211
113
A polgári légiforgalmi irányításban szerzett tapasztalataikat egy katona-szakmai felkészítést követően a továbbiakban a haza érdekében kamatoztathatják a HungaroControl Magyar Légiforgalmi Szolgálat Zrt. állományából tartalékos szolgálatot vállalt légiforgalmi irányítók.

Egy évvel alapkiképzésük befejezését követően egy csoportjuk kézhez vehette szakszolgálati engedélyét a társaság budapesti székházában.

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
42 756
82 211
113
„Idén határozottan bővült a honvédség létszáma. A területvédelmi ezredek oroszlánrészt vállaltak ebből, ez az alakulat különösen jól teljesített. A katonák visszajelzései pozitívak: a tartalékosok dicsérik kiképzőiket, jól eső fáradtságról, élményalapú felkészítésről beszélnek” – mondta.

„Egyszer sem ért minket az a kritika, hogy nem sikerült kellő mértékben felkészíteni a katonáinkat. A kezdetben gyengébb fizikai teljesítményt mutató fiatalokat is sikerült magasabb szintre juttatni” – mutatott rá Czill István alezredes, az MH vitéz VattayAntal 2. Területvédelmi Ezred megbízott parancsnoka,

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
42 756
82 211
113
A „Szeretem, Megvédem!” hívószóval indított tartalékos toborzókampány egyik alappillére, hogy a katonák élményszerű kiképzésekben részesülnek. A Magyar Honvédség Dombay Miksa 4. Területvédelmi Ezred 38. Merász Mihály Területvédelmi Zászlóaljnál végrehajtott tízhetes Katonai Alapkiképzési Programban mindez megvalósult.

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
50 826
85 311
113
Igazábol a youtube volt a lényeg.Nem sokan néznek Costa-t vagy Haley-t itthon,már nem elég trendi.Csak a FOG,meg a GBRS...
Én egyiket sem nézem, de aki rak fel a Youtube-ra lövöldözős videót az nem fogja a csövet közben, mert annyi esze azért van, hogy kivágja amikor a lövéstől felmelegedett cső megégeti az ujját.

Spartan.asfv

Well-Known Member
2016. október 25.
891
2 884
93
Én egyiket sem nézem, de aki rak fel a Youtube-ra lövöldözős videót az nem fogja a csövet közben, mert annyi esze azért van, hogy kivágja amikor a lövéstől felmelegedett cső megégeti az ujját.
Olyan is rak fel videót,aki fegyver elővétel közben lábon lövi magát,vagy lövés közben ráfog a g3 felhuzó karjára.De amugy értem amit irsz,meg azt is hogy aki ért hozzá,nem csinál ilyent,de attól még valahol láthatta.

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
50 826
85 311
113
Olyan is rak fel videót,aki fegyver elővétel közben lábon lövi magát,vagy lövés közben ráfog a g3 felhuzó karjára.De amugy értem amit irsz,meg azt is hogy aki ért hozzá,nem csinál ilyent,de attól még valahol láthatta.
Úgy látszik túlértékeltem az embereket.

• Tetszik
Reactions: J.G.