Nézz be a Spike topikba.És Spike-ból mennyit vettünk és milyen konfiguban?!
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Nézz be a Spike topikba.És Spike-ból mennyit vettünk és milyen konfiguban?!
Azon a 2 oldalon nem sok infó van!Nézz be a Spike topikba.
Annyit tudunk.Azon a 2 oldalon nem sok infó van!
"Csak néhány tucatot szereztünk be, annyit amennyi az integrációs munkákhoz és az állomány kiképzéséhez szükséges. Nagyobb mennyiség rendelését 2025 körülre tervezik. "És Spike-ból mennyit vettünk és milyen konfiguban?!
Pedig ott volt leírva. Ennyit tudunk. De már annak is örülök, hogy legalább megkerested azt a topikot...Azon a 2 oldalon nem sok infó van!
Ne ez az a kijelentés, amelyik "nagyon szarul öregszik"..."Csak néhány tucatot szereztünk be, annyit amennyi az integrációs munkákhoz és az állomány kiképzéséhez szükséges. Nagyobb mennyiség rendelését 2025 körülre tervezik. "
Február 28-án este, az orosz-ukrán háború negyedik (?) napján ez azért elég rosszul hangzott...Ne ez az a kijelentés, amelyik "nagyon szarul öregszik"...
Április 4 előtt ne nagyon várd, hogy ezen gyökeresen változtassanak. Onnantól viszont vagy így vagy úgy de biztosan...Február 28-án este, az orosz-ukrán háború negyedik (?) napján ez azért elég rosszul hangzott...
Azért nem mész mert mindig ide beleszövöd a politikai nézeteidet . 2017-18-tól figyelem a topikokat , nagyjából tudom ki hány métere van , és hogy tőle hogy kezeljem a hallottakat. De mostanában, te is nyomod ám bár rejtve , elvéve a dolgok élét, altatással pl vadaival kapcsolatban lógott ki legutóbb a lóláb . Én személy szerint kedveltem azokat az időket amikor folyton vissza zavartak elolvasni , megtárgyalt témákat, bár tudtam néhány aktualitását is vesztett volt már akkor vicces volt . Viszont mostanában te is nagyon nyomod a politikát ott ahol nem várjuk ,annak ellenére hogy ezt te cáfolod vagy nem úgy érzed .Spike rakéta mennyiségről irogattam ma - semmi másról. Venom felvetésére csak röviden reagáltam. A belpol, biztpol topikba sosem megyek, csak ha valamiért oda át nem dobják a kommentem - sokszor nem teljesen megalapozottan.
Az aláírás szövegem zavar?
Igyekszem kerülni a témát, de néha becsúszik. Alapvetően a haditechnika érdekel - a többi topikot igyekszem kerülni.Azért nem mész mert mindig ide beleszövöd a politikai nézeteidet . 2017-18-tól figyelem a topikokat , nagyjából tudom ki hány métere van , és hogy tőle hogy kezeljem a hallottakat. De mostanában, te is nyomod ám bár rejtve , elvéve a dolgok élét, altatással pl vadaival kapcsolatban lógott ki legutóbb a lóláb . Én személy szerint kedveltem azokat az időket amikor folyton vissza zavartak elolvasni , megtárgyalt témákat, bár tudtam néhány aktualitását is vesztett volt már akkor vicces volt . Viszont mostanában te is nagyon nyomod a politikát ott ahol nem várjuk ,annak ellenére hogy ezt te cáfolod vagy nem úgy érzed .
nem szoktam hozzá szólni,ha igen azt privátban teszem, csak az utóbbi időben többször is felmentetted már magad ezen a téren. De lehet tévedtem.
Mi közé?Erről még nem volt szó, szerintem az nem is olyan jó rendszer: nem felülről támad és az elektro-optikai rávezetés miatt drága is. Ebben a kategóriában jobb az NLAW. Mindenképp venni kellene az CG és a Spike közé...
CG-val az a gond, hogy 500mm RHA áttörési érték ERA-val telepakolt modern harckocsihoz kevés, és hatótávolsága is "csak" 500 méter - mozgó célra gyakorlatban talán még kevesebb is.Mi közé?
Olvass már utána egy kicsit kérlek.CG-val az a gond, hogy 500mm RHA áttörési érték ERA-val telepakolt modern harckocsihoz kevés, és hatótávolsága is "csak" 500 méter - mozgó célra gyakorlatban talán még kevesebb is.
A Spike pedig egy drágább és nehezebb rendszer, nem lehet minden rajba, szakaszba betenni egyet. Az NLAW ideális lehet raj vagy szakasz szintű páncéltörőfegyvernek olyan célokra, ahol a CG már kevés. 12,5 kg az egész, felülről támad és 800 méter a hatótávolsága + van benne némi irányítás (PLOS rendszer). Ára is "csak" 20.000 GBP körül van, ami harmada kb. a Spike-nak. Városi harcban a Spike kevésbé lehet hatásos: sok minden útjába kerülhet az ívelt röppályáján. Ha városi harcban csak a CG-re építünk az kevés lesz...
Szerintem eléggé utána olvastam. Hol tévedek? Melyik információ nem pontos?Olvass már utána egy kicsit kérlek.
Az átütési érték és a hatásos lőtávolság.Szerintem eléggé utána olvastam. Hol tévedek? Melyik információ nem pontos?
A CG "legerősebb" páncéltörő lőszere a FFV751, erre rákeresve mindenhol ">500mm-es" átütési érték szerepel.Az átütési érték és a hatásos lőtávolság.
751-nél a fő töltet átütése legalább 500mm, de tandem.A CG "legerősebb" páncéltörő lőszere a FFV751, erre rákeresve mindenhol ">500mm-es" átütési érték szerepel.
Pl. T-90 páncélzata szemből 800 és 1000 mm közötti értékre teszik - pláne HEAT ellen.
A kummulatív harci rész átütő ereje valamennyire arányos az átmérőjével, szóval egy 84 mm-es gránátból nem is lehet 800-1000 mm-es átütés kifacsarani. Az RGW 110-et is azért fejlesztik, mert a jelenlegi 90-es már sokszor kevés - az RGW90 átütési értéke is 500 mm RHA.
Szóval még mindig nem látom a hibát az érvelésemben, miszerint kell valamilyen CG-nél "ütősebb" tankelhárítós fegyver, amit egy ember is hordozhat, kezelhet. (Amellett hogy CG egy tök jó fegyver elsősorban sokoldalúsága miatt - könnyen vagy közepesen védett járművek, épületek és élőerő ellen kiváló.) Az NLAW jó választás lenne a CG kiegészítésére- szakaszonként néhány darab...
Szóval ha van jobb információd, kérlek ne tartsd magadba!
de a tandem első, szemmel láthatólag apró töltetét "elviszi" az ERA és az a "legalább 500mm" nem hiszem, hogy 800 meg 1000 mm lenne...ERA nélküli T-72-es oldalról még kilő - de ennél modernebbet, védettebbet már nem biztos. Szeretném ha a katonáink biztosra mennének, szóval jobb fegyver az biztos jót tesz.751-nél a fő töltet átütése legalább 500mm, de tandem.
Oldalról bármit kilő, szemből meg kb a 700 is kevés már.de a tandem első, szemmel láthatólag apró töltetét "elviszi" az ERA és az a "legalább 500mm" nem hiszem, hogy 800 meg 1000 mm lenne...ERA nélküli T-72-es oldalról még kilő - de ennél modernebbet, védettebbet már nem biztos. Szeretném ha a katonáink biztosra mennének, szóval jobb fegyver az biztos jót tesz.
A többlet súly vagy bonyolultabb logisztika miatt elleneznéd, hogy legyen még egy páncéltörő fegyver a szakaszainkban vagy századainkban? (vagy amilyen szintre érdemes lenne betenni...)