[HUN] Páncéltörő rakéták (Metisz, Konkursz, Fagot, Spike...)

@kelepisti le is fotózta Tatán
dsc_7411m.jpg
Meg Öcsém is. Merthogy ott volt a haverjaival.

Ez így van! De allvanyos iptr-t több dandár is használ! Így nem biztos, hogy Tata lesz az első spike alkalmazó a Honvedsegben. Csak erre akartam utalni.
Én is így vélem. Sőt, megkockáztatom, hogy minden pct rakétát használó alakulat kapni fog már rögtön az elején, ha többet nem is de egy komplexumot biztosan. Azért, hogy a kiképzést meg tudják kezdeni. Hasonlóan mint CG-ból és Gidránból.

• Tetszik
Reactions: Venom85
Aki dolgozik az valószínűleg egy nyíltnap miatt nem fog szabit kivenni péntekre és lemenni tatára... Ez ahogy írja a cikk is óvodásoknak és kisiskolásoknak volt főképp.
Ez a nyílt nap minden évben meg van tartva. Akit érdekel pl. a magyar PzH, kb. csak itt nézheti meg közelről vagy mozgás közben. Nem csak a kicsiknek volt, minden ilyen rendezvény torborzó nap is és nagyon sok idősebb ember is ott szokott lenni nosztalgiázni. Nem tudom, hogy az iskoláknak most kötelező-e a részvétel vagy önként mennek haditechnikát nézni, de az ilyen rendezvényeken mostanában mindig nagyon sokan vannak. Nyilván nekünk szerencsésebb lenne ha hétvégén lennének ezek a nyílt napok, de akkor meg a katonáknak lenne munkaidőn kívül. Így kisebb a tömeg is, egyszerűbb kezelni.

• Tetszik
Reactions: Catles
Azért én emlékszem olyanra 2018-ból, amikor a szerződés aláírásáról voltak fotók és bejelentették a darabszámokat is előre (Leo 2, H-145 / 225). ;)
Kettőt találhatsz ez mikor lett kötve...
Ahogy momdtam marha sok minden nincs nyilvánosságra hozva. Az MG féle médianyilvánosság sem volt sosem valós.

Mi az a kábel ami hátramegy?
Van egy parancsnoki megfigyelő képernyő rákötve - szóval a csapat másik tagja is figyelemmel kísérheti a rakéta röptét, kameraképét és talán bele is nyúlhat a célkiválasztásba. Ennél pontosabban nem tudom, hogy mi mindenre jó, de van egy ilyen hozzá mint ami az alábbi képen látható...

000091-anti-tank-missile-spike-e1601815954902.jpg

"The missile is connected by a fiber-optical wire that is spooled out between the launch position and the missile. With this the operator can obtain a target if it is not in the line of sight of the operator at launch, switch targets in flight, or compensate for the movement of the target if the missile is not tracking the target for some reason."

Nekem az a tippem, hogy "lövő katona" csak fire and forget módon tud tüzelni, és a társa képernyővel tud variálni a célpontok között...