[HUN] Páncéltörő rakéták (Metisz, Konkursz, Fagot, Spike...)

Sokat nem vesztettünk vele Lőrincz csak annyit mondott, hogy jönnek a páncéltörők, igaz még kevés van de jönnek... Amúgy végig a tüzérségről van szó, de a leopárdokat mutogatják a videóban...
Ha jól emlékszem, ez volt az első "hivatalos" bejelentése/elismerése hogy már itt vannak.

Ha jól emlékszem, ez volt az első "hivatalos" bejelentése/elismerése hogy már itt vannak.
Ja.
Egyszer volt egy másodperc valami videóban hogy ki volt rakva.
Bejelentès így(ha ez az, mint a cg-nek kb) nem nagyon volt.

Meg èn úgy emlèkszem lövèszet időpontjáról is volt berakva naptár ide. Èv elejère.
De arról vègül semmit nem tudtunk meg.

65ba918b016b0256117489.jpg

Arra én is kíváncsi vagyok, két éve (pontosan :cool: ) ez volt a terv.

Nekem ez most meghallgatva nem volt egyértelmű.

Komplett csomagot vettünk.

1. Lövészeknek, állványos földi telepítésű.

2. Lynxekre.

3.H145Mre ER2, ennek az integrációja folyik.

4.NLOS helire, szárazföldre.

Én ez utolsóra ertettem, hogy pár tucatot vettünk és 2025ben veszünk többet ha az eszközeinkre integrálva lesz. Nem hinném, hogy a már zajló ER integráció tart 2025ig.

De aki még látta a végét, mondja, hogyan értette.

Valaki lenne olyan kedves, hogy összefoglalja, hol áll e pillanatban a Spike rendszeresítése?
A lövészek az állványosból már kaptak. A románoknál volt teszlövészet a H145M-mel, mivel a németek is ehhez kötötték a saját nagy 60+ darabos H145M-es megrendelésüket. (Náluk azzal óhajtják váltani a Tigert).
Indirekt módon azért kideríthető, hogy sikeres lehetett az integráció, mivel a németel berendelték a saját H145M-es kontingensüket.
Mi azért nem kértük szerintem hamarabb, mert nem akartuk mi magunk kifizetni az integrációt, mivel ismertük a németek ilyen szándékait.
Szóval szerintem hónapokon belül meg fognak jelenni a gépeinken.
Abban is biztos vagyok, hogy az Airbus már korábban kidolgozta a dolgot, már csak azt várta, hogy valakire rá tudják sózni ennek a számláját.
Hiszen a HForce az tulajdonképpen a Tiger rendszereinek továbbfejlesztése. Arra meg már 15+ éve integrálták.
Gyakorlatilag csak a repülési teszteket kellett elvégezni. Az meg már korábban súlymakettekkel elvégezték.
A Lynx meg már itt tart.

A lövészek az állványosból már kaptak. A románoknál volt teszlövészet a H145M-mel, mivel a németek is ehhez kötötték a saját nagy 60+ darabos H145M-es megrendelésüket. (Náluk azzal óhajtják váltani a Tigert).
Indirekt módon azért kideríthető, hogy sikeres lehetett az integráció, mivel a németel berendelték a saját H145M-es kontingensüket.
Mi azért nem kértük szerintem hamarabb, mert nem akartuk mi magunk kifizetni az integrációt, mivel ismertük a németek ilyen szándékait.
Szóval szerintem hónapokon belül meg fognak jelenni a gépeinken.
Abban is biztos vagyok, hogy az Airbus már korábban kidolgozta a dolgot, már csak azt várta, hogy valakire rá tudják sózni ennek a számláját.
Hiszen a HForce az tulajdonképpen a Tiger rendszereinek továbbfejlesztése. Arra meg már 15+ éve integrálták.
Gyakorlatilag csak a repülési teszteket kellett elvégezni. Az meg már korábban súlymakettekkel elvégezték.
A Lynx meg már itt tart.
Köszönöm!
Azt lehet tudni az állványosból milyen mennyiség lett berendelve?