Ez teljesen jó.
Ilyenből sokat.
Még skyrangerbol
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Ez teljesen jó.
és ha kiszedik a csapatlégvédelmet akkor mi lesz?Ez teljesen jó.
Ilyenből sokat.
Még skyrangerbol
Azok a tankokra rakott zavarók csak addig lesznek amígy nem jönnek a kifejezetten ezeknek a jelére rárepülő drónok.és ha kiszedik a csapat légvédelmet akkor mi lesz?
Oroszok nem hiába telepítenek minden tankra/IFV-re (amire jut) EW zavarót. Mellesleg cuki a tető páncél de azok az FPV drónok elég nagy töltettel repülnek...nem bombletett dobálnak
nem teljes egészben (de azok ellen biztosan jók.) a dronok nem fereday kalitkák a belső rendszereik is zavarják ezek a zavarók (a jobbak) nem csak a jelet nyomja el. az olcsobbak persze csak ennyit tudnak. úgyhogy azért a kardd és a pajzs e téren is még fut pár kört. de igen a valódi megoldás a fizikai megsemmisítés erre kiválló a 40mm es programozható gránátvető de a nehézgéppuskás RCWS ek egy része is alkalmassá tehető erre a célra.Azok a tankokra rakott zavarók csak addig lesznek amígy nem jönnek a kifejezetten ezeknek a jelére rárepülő drónok.
Ha drón érzékeli hogy zavarják (elveszik a kapcsolat) akkor autonóm módba vált és elkezdi keresni zvaró jel forrását majd rárepül. Néhány év és lesznek ilyen drónok - műszakilag most is megoldható.
Szóval ezzel a zavarókkal kb. házhoz mennek a pofonért. Ezek csak mostani barkácsolt civil FPV drónok ellen jók.
nem tudom miért nem kapott RCWS-t a PZH...nem teljes egészben (de azok ellen biztosan jók.) a dronok nem fereday kalitkák a belső rendszereik is zavarják ezek a zavarók (a jobbak) nem csak a jelet nyomja el. az olcsobbak persze csak ennyit tudnak. úgyhogy azért a kardd és a pajzs e téren is még fut pár kört. de igen a valódi megoldás a fizikai megsemmisítés erre kiválló a 40mm es programozható gránátvető de a nehézgéppuskás RCWS ek egy része is alkalmassá tehető erre a célra.
Ah elfelejtettem, mifelénk ilyen futurisztikus innovatív különleges haderőt építenek. roppant különlegesetAzok a tankokra rakott zavarók csak addig lesznek amígy nem jönnek a kifejezetten ezeknek a jelére rárepülő drónok.
Ha drón érzékeli hogy zavarják (elveszik a kapcsolat) akkor autonóm módba vált és elkezdi keresni zvaró jel forrását majd rárepül. Néhány év és lesznek ilyen drónok - műszakilag most is megoldható.
Szóval ezzel a zavarókkal kb. házhoz mennek a pofonért. Ezek csak mostani barkácsolt civil FPV drónok ellen jók.
Most elképzeltem egy éjszakai támadást ahol a skyranger és RCWS-ek karácsonyfa világítást rendeznek, tracer fénnyel a mező közepén..jó sok AHEAD lőszer.nem teljes egészben (de azok ellen biztosan jók.) a dronok nem fereday kalitkák a belső rendszereik is zavarják ezek a zavarók (a jobbak) nem csak a jelet nyomja el. az olcsobbak persze csak ennyit tudnak. úgyhogy azért a kardd és a pajzs e téren is még fut pár kört. de igen a valódi megoldás a fizikai megsemmisítés erre kiválló a 40mm es programozható gránátvető de a nehézgéppuskás RCWS ek egy része is alkalmassá tehető erre a célra.
Mit kell ezen kèpzelegni?Most elképzeltem egy éjszakai támadást ahol a skyranger és RCWS-ek karácsonyfa világítást rendeznek, tracer fénnyel a mező közepén..jó sok AHEAD lőszer.
Hát ugye fantázia skyrangereink vannak egyelőre.Mit kell ezen kèpzelegni?
De szerintem nem erre gondolt.Hát ugye fantázia skyrangereink vannak egyelőre.
Meglehet, de attól még nincsenek.De szerintem nem erre gondolt.
Èletsztagúbb.Vajon lesz ehhez elég Skyranger?
Egyelőre csak ez a csapat légvédelem...
Amúgy jók az ilyen videók hogy "gyakori kérdésekre" válaszolnak - életszagúbb mint a többi PZH toborzó anyag...
Ez egy toborzó anyag - megnyugtatót kell mondani.Èletsztagúbb.
Elmondta mi az elmèlet. Ès? Ki a fa .... ha gyakorlatban meg nincs.
Ès ahol van ott sem tud mindent megvèdeni. Szóval nem úgy kell előadni, mintha ez nem lenne problèma nekünk
Aha.Ez egy toborzó anyag - megnyugtatót kell mondani.
Jó, látom téged nem nyugtattak meg, de nem is te vagy a célközönség.
Nem tudom, hogy mennyire vagy képben a győri városháza/megyeháza körüli forgalommal, de rohadtul nem csak nyuggerek járnak arra napközben.Középiskolába vitték, a fiatalok voltak a célpontban, nem a belvárosi nyugdíjasok.
Ja.Jó, látom téged nem nyugtattak meg, de nem is te vagy a célközönség.
A legtöbb érdeklődőnek szerintem ennyi elég: "mire kiképzünk (1-2 év alatt) PZH-ra, már csapat légvédelem is lesz."
nem is igazán van az ukránoknak rendes csapat légvédelme. Ami van azt többnyire a hátországban koncentrálják a lakosság és az infrastruktúra védelmére. Gepárdról még sosem láttam videót vagy képet az első vonalból - veszteség képet sem, mert közelébe nem megy a frontnak...Hm, ehh, pedig a múltkor de szépen seggbedurrantotta a drón az ukránok Pzh 2000 loveget...