A pzh2000-re igen! A Lynx-re nem!Voltak kint Németországban kiképzésen.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
A pzh2000-re igen! A Lynx-re nem!Voltak kint Németországban kiképzésen.
Lynxről beszéltem. Mivel abból csak prototípus volt idáig nem is volt mivel kiképezni rá...Voltak kint Németországban kiképzésen.
Nem azt nyilatkozta Maróth Gáspár és a Armin Papperberger is hogy időben beszerezték amit kell, őket nem hátráltatja a chiphiány?
A H225M-nél lehet valami próbléma és az AMRAAM/NASAMS-nél, mert Maróth a franciaországi és az amerikai útja után említette, hogy vannak ilyen problémák. De lehet hogy rosszul emlékszem... ha jól emlékszem lett kb. fél év csúszás a PzH-
Nehéz követni annyi xar van.knál, de az inkább a koronavírus miatti munkavégzés korlátozó intézkedések miatt lehet.
Nem azt nyilatkozta Maróth Gáspár és a Armin Papperberger is hogy időben beszerezték amit kell, őket nem hátráltatja a chiphiány?
A H225M-nél lehet valami próbléma és az AMRAAM/NASAMS-nél, mert Maróth a franciaországi és az amerikai útja után említette, hogy vannak ilyen problémák. De lehet hogy rosszul emlékszem... ha jól emlékszem lett kb. fél év csúszás a PzH-knál, de az inkább a koronavírus miatti munkavégzés korlátozó intézkedések miatt lehet.
Nehéz követni annyi xar van.
Amerikában január - februarban nagyon kritikus volt a helyzet.
Az RM nem tudom, hogy áll, lehet jól, de ez akkor sem ilyen egyszerű. Ha egy beszallitójánál alakul ki alkatreszhiány, ugyanúgy kihat az RM termelésére, hiába állnak a saját alkatrészek gyártásával stabilan, raktáron nagy készletek. . Olyan hektikus a piac, hogy sokszor hétről hétre változik. Már eddig is kiszámíthatatlan volt az év, de most... Remélem ukrán beszallitójuk nem volt...
Ott van az utolsó mondatban: "Im vergangenen Jahr seien die Lager mit Waren im Wert von rund einer Milliarde Euro aufgestockt worden, darunter Stahl, Aluminium und Spezialchips."Itt pont a chip -ekről nincs szó, de máshonnan emlékszek én is ...
Elvileg jövőre megjönnek.Ezekből mikorra várható az utolsó darab érkezése? Addig gondolom nem küldik ki őket a keleti országrészbe...Szerintem ebből a konfliktusból már kimaradnak. Hacsak nem húzódik el nagyon.
Elvileg ütegenként is simán alkalmazhatóak. Nem kell feltétlen bevárni a teljes osztályt. A határra sem komplett zászlóaljak települtek ki most sem.Ezekből mikorra várható az utolsó darab érkezése? Addig gondolom nem küldik ki őket a keleti országrészbe...Szerintem ebből a konfliktusból már kimaradnak. Hacsak nem húzódik el nagyon.
PzH 2000 képzés – lépés a jövőbe
A Magyar Honvédség 12 tagja vesz részt a hat hetes PzH 2000 önjáró tarack kezelői kiképzésen a bjelovári „Bilogora” laktanyában (Horvátország).
Új overált kaptak a srácok?Egy újabb írás a magyar katonák horvátországi képzéséről...
"A magyar katonák bemutatták az elmúlt öt hétben megszerzett tudást: a tarack-előkészítéstől, a lőszer-előkészítésen át a harci lövészet során történő döntéshozatalig."
(Angolra fordítva tálán jobban érthető.)
Ez a harckocsizókéval megegyezik.Új overált kaptak a srácok?
Még új!Elég jól néz ki az overall.
A "Putyinnak szeretettel" feliratot...Mit és miért takarhattak ki a lőszereken?
Az nem lehet hogy maga a konkrét lőszertípus titkos előttünk?A "Putyinnak szeretettel" feliratot...
Valószínűleg valamilyen gyártási számot vagy dátumot. Nem akarják, hogy kiderüljön mennyi lőszerük lehet...szerintem...
"Nyár elején"-t mondtak legutóbb.Lusta vagyok visszakeresni, tehát bocsi hogy újra felteszem a kérdést, mikor érkezik az első szállítmány a PZH-2000-ből ? Ebben a hónapban még, vagy május végén ? Nem emlékszem rá pontosan.
"Nyár elején"-t mondtak legutóbb.