Hogy miként kezeli a rendőrség először, az nem feltétlenül perdöntő. Nem tudom, hogy honnan került ki a biztonsági kamerák képe, de ha azt valaki megnézi, az teljesen egyértelműen nem garázdaság. Szerintem magát a garázdaságot csak akkor akasztották rá az ügyre, amikor még nem voltak meg a felvételek.
Igazság szerint egy rámenősebb ügyésznél még szóba jöhetne a:
- védekezésre képtelen személy elleni elkövetés (hátulról támadták meg, majd a földön fekve folytatták)
- különös kegyetlenséggel (a földön fekvő erősen vérző embert még lefújták paprikaspray-jel)
- előre kitervelt módon (valószínűleg vadásztak rá, és nem a buszon támadták meg, hanem utána mentek)
- szerintem az emberölési kísérlet is simán megállhat, mivel a viperával többször teljes erőből ütött fejre. De szerintem erről @Kurfürst -töt kellene alaposabban kikérdezni!
És ha az igazságszolgáltatás ennek a gyakorlatnak elejét akarja venni (mármint, hogy Németországból ide járjanak politikai bűncselekményeket elkövetni), akkor a mindezeket figyelembe véve a legsúlyosabb tételeket alkalmaznák.
Nagyon nem szimpatizálok egyik szélsőséges szervezettel sem, de azt gondolom, hogy itt most nagyon komolyan példát kell statuálni!
Nagyon meg lennék lepve, ha nem tudnák előkeríteni az elkövetőket.
Ez egy jól körülhatárolható csoport, amelyik valószínűleg a nap folyamán korábban is együtt mozgott, jól megkülönböztethető ruhákban. A buszok ráadásul be is vannak kamerázva. Ha meg németek voltak, akkor simán hozzá tudunk férni az ottani személyi adatokhoz.