Szia,
Persze te elsz ott, te jobban latod mint en. De ezzel egyutt _nagyon_ meglepodnek, ha Angliaban egy keses tamadora az SAS-t kuldenek ki, es nem egy fegyveres rendor jarort.
Mert egyertelmuen a TEK angliai parja az SAS, es nem a minden keruletben jarorozo fegyveres rendor!
Amugy gondolkozzatok mar el azon, hogy hany olyan hivas futhat be a rendorsegre, hogy valaki rugdossa az ajtokat a folyoson? Budapesten egy TEK van, tehat ha egy folyosoi hangoskodasra kikuldik, es kozben tortenik egy fegyveres buncselekmeny, akkor mit mondanak: bocs, most epp nem erunk ra ezzel foglalkozni?
Szoval ez tipikusan az a helyzet volt, amire a legegyszerubb kozrendvedelmi jarort kell kikuldeni.
Es pont ezert kell tisztelni minden kozrendvedelmi jarort, mert ok ugy elik le az eletuket, hogy barmelyik oraban ez tortenhet veluk.
(Na jo, tobbsegeben nem az eletuket, csak azt a 4-5 evet, amig fel nem mondanak es el nem mennek egy sokkal nyugodtabb es jobban fizeto allasra.)
Szia
Már ne haragudj de a teknek nem párja az sas.
Egyrészt az egyik egy katonai egység a másik meg rendőr.
Igen az sas egyik százada mindíg a terror elleni készültséget adja.
De "átlagos" bűnözőket nem velük fogatnak el.
Nálunk a Terror Elhárító Központ bár hangzatos az elnevezés az esetek 99%-ában bűnözők de nem terroristák ellen vetik be.
Valjuk be drága lenne egy ekkora egységet fentartani, csak terroristák ellen.
A tek parancsnoka nyilatkozta pár éve amikor megalakultak azt hitte simán elég lessz a létszám, most meg annyi dolguk van nem győzik.
És ugye ez nem nap mint nap terroristák leteperése.
Hanem veszélyesnek ítélt bűnözők elfogása. Védett személyek kísérése.
Szóval leegyszerüsítve ha egy nyomozó csoport azt mondja valakit el kell fogni, és az veszélyes, szólnak a TEKnek akik ezt megteszik.( Olvastam olyan TESZesről akinek több mint 400 éles bevetése volt, ugye ennyi terrorista a világon nincs)
Na az sas-nek ez nem feladata.
Azt, hogy egy késsel örjöngőre kell e TEKet küldeni?
Szerintem nem egyszer előfordult már.
Miért olyan ördögtől való, hogy egy késsel felfegyverzett embert aki tombol egy szűk folyosón/lépcsőházban ne mezei járőr fegyverezzen le?
Szerintem @Flexus jól leírta a lehetséges helyzetet.
De én is csak azt valószínűsíteném, nem számítottak a késre.
@honved neked reagálva késés embert fegyverrel a kézben kellene megközelíteni.
De erre van egy saját élményem.
Kb 6 éve Tatabányán ültem egy bankban a párommal.
Egyszercsak besétált, téblábolt 8 rendőr.
Nem emlékszem már a pontos mondatra de kb azt mondta egy zászlós aki láthatóan a rangidős volt: no itt folyik bankrablás?
Ezt mind vigyorogva.
A 8 rendőrből mindössze az egyik fogta a pisztolyát, a tokban! A többi nem!
Szóval mint kiderült, kaptak egy néma riasztás.
Az egyik hölgy a fiókjában lévő gombra pakolt rá valamit.
Véletlenül.
Ezt csak azért tudom mert elöttünk beszélték meg!
Szóval egy lehetséges bankrablás helyszínére úgy sétáltak be, hogy egyikük kezében sem volt fegyver
Úgy hogy normálisan nem lehetett belátni a függönyök miatt.
Úgy hogy mivan ha a csávó csak egy cetlit csúsztat oda az ügyintézőnek arra írva, hogy bankrablás , és mutat meg egy pisztolyt úgy,hogy azt más ne lássa?
Úgyhogy taser ide nagy tárkapacitású pisztoly oda, sokszor a gondolkodásmód,kiképzés a probléma.
Ui: én is csak azt tudom mondani remélem felépült a srác, a leányzónak meg rispect.