[HUN] Rendőrség, határőrség, belbiztonság

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Kurfürst

Well-Known Member
2017. szeptember 14.
4 854
15 215
113
Mikor írták ezt a törvényi rendelkezést ? 1980-ban ? És azóta nem frissítették ?

Megnéztem, 1991-es az eredeti, abban még benne van az emberéletes rész.

Az új a 30/2011. (IX. 22.) BM rendelet, abból az emberélet kímélete kikerült, de a végtagos baromság benne maradt.
Ami közveszélyes, ha követik, hiszen véteni bármikor lehet, egy végtagméretű célt nehéz eltalálni, ha nem 2 méterről lősz, még akkor is simán lehet téveszteni nyugodt körülmények között is.

46. § (3) A fegyverhasználatot megelőző figyelmeztetést érthetően, határozottan „A törvény nevében fegyvert használok!” szavakkal kell megtenni.
47. § (1) A lőfegyverhasználat során a lövést lehetőleg végtagra kell irányítani.


Amúgy életszerűtlen, elavult és ostobácska az egész, van néhány általános szabály, olyan nesze semmi, fogd meg jól alapon, de konkrét használati körülmények szinte semmi. Minimum azt kellene kimondani, hogy a láthatóan fegyveres vagy felfegyverkezett támadóval szemben lőfegyvert azonnal, felszólítás nélkül lehet és kell használni, akkor nem fosna az állomány sem a következményektől (mivel semmi nincs konkrétan lefektetve, a megítélése mindig lutri).
 

Mark1993

Well-Known Member
2010. augusztus 23.
4 515
13 434
113
Megnéztem, 1991-es az eredeti, abban még benne van az emberéletes rész.

Az új a 30/2011. (IX. 22.) BM rendelet, abból az emberélet kímélete kikerült, de a végtagos baromság benne maradt.
Ami közveszélyes, ha követik, hiszen véteni bármikor lehet, egy végtagméretű célt nehéz eltalálni, ha nem 2 méterről lősz, még akkor is simán lehet téveszteni nyugodt körülmények között is.

46. § (3) A fegyverhasználatot megelőző figyelmeztetést érthetően, határozottan „A törvény nevében fegyvert használok!” szavakkal kell megtenni.
47. § (1) A lőfegyverhasználat során a lövést lehetőleg végtagra kell irányítani.


Amúgy életszerűtlen, elavult és ostobácska az egész, van néhány általános szabály, olyan nesze semmi, fogd meg jól alapon, de konkrét használati körülmények szinte semmi.

Az írók nem gondolnak bele, hogy életszerűtlen, amiket írkálnak ?


A Firearms training részhez pörgetést ajánlom.
 

Kurfürst

Well-Known Member
2017. szeptember 14.
4 854
15 215
113
Az írók nem gondolnak bele, hogy életszerűtlen, amiket írkálnak ?

Ránézésre majdnem ugyanaz mint a 90-es évekbeli rendelet, és gondolom mellesleg rendőrök írják maguknak a gyakorlatban, nem nekik írják. Feltehetően eredetileg a 90-es években az lehetett a szándék, hogy a pártállami rendőrséget megzabolázzák és ne legyen ÁVÓ stíliusú visszaélés. A magyar bűnelkövetésben sem nagyon volt fegyverhasználat, akkor még jogos is lehet, hogy a fegyvert csak a legvégén vegyük elő. Csak azóta keményebb világ lett.
 

Mark1993

Well-Known Member
2010. augusztus 23.
4 515
13 434
113
Ránézésre majdnem ugyanaz mint a 90-es évekbeli rendelet, és gondolom mellesleg rendőrök írják maguknak a gyakorlatban, nem nekik írják. Feltehetően eredetileg a 90-es években az lehetett a szándék, hogy a pártállami rendőrséget megzabolázzák és ne legyen ÁVÓ. Csak azóta keményebb világ lett.

A rendszerváltás előtt mennyi olyan eset volt, amiben lőfegyverhasználattal kellett élni a konyhakéssel, és bedrogozva őrjöngő, és a lakótömböt terrorizáló ellen ?

Laikusként érdekel, hogy zajlanak a dolgok az FBI-nál és társainál, de nekik teljesen felesleges.
 

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 530
44 938
113
Van pár belsős infóm, ha bárkit érdekel:

A fickó ismert volt a rendőrök előtt, 2 éve is volt vele baj, tudták hogy nagydarab/erős/barom - hőbörgő őrült drogos.

Hárman intézkedtek vele szemben első körben, 2 másik rendőr a szomszédokat kérdezte ki éppen.

Elsőre a sumák geci együttműködőnek bizonyult, felszólításra át is adta az amúgy nem kicsi, 17cm-es vadászkést, a később megölt rendőr el is tette. Intézkedés közben altatta a rendőröket, aztán hirtelen megvadult, birkózásos szitu alakult ki, a hősi halált halt rendőrtől visszavette a kését, őt kétszer szíven szúrta - a srác konkrétan ott meghalt az infóim szerint, nem a kórházban, totál fehér lett a vérveszteségtől, mint egy disznóvágás a helyszín - s a másik két rendőrt is megszúrta combon/hónalj környékén.

Kimenekült az utcára, ott a már elterjedt telefonos videón is látható, hogy a patkány még ordibált is, hogy gyilkosok/meg akarják ölni a rendőrök, hívjanak rendőrt!

Többszöri felszólításra, figyelmeztető lövésre sem állt meg, ahogy lehet látni a videón, csak comblövése után esik el 10m sprint után.

Ami pozitívum - számomra az egyetlen ebben a történetben - hogy marha gyorsan onnantól hogy beszóltak hogy rendőröket szúrt, ott lett vagy 30 rendőr a helyszínen.

Béke poraira a hősi halott Baumann Péter r. ftőrm. Úrnak!


Remélem ezt a férget ZÁROS HATÁRIDŐN belül a BV megoldja, mondjuk úgy, hogy felakasztva találják meg a cellájában egy reggel, búcsúlevéllel, ahol megbánt mindent, és bocsánatot kért Péter családjától...

If you know, what i mean...
 

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 530
44 938
113
A jogszabályt nem az amcsi rendőrök irják, ők csak alkalmazzák.

Az a helyzet, hogy ha fent a lakás előtt a lépcsőházban a három kolléga beletáraz a késesbe, és az meghal, akkor a teljes sajtó és a közvélemény közönséges gyilkosoknak kiáltotta volna ki őket.

Az a helyzet, hogy a múltkor ha a rendőrcsajszi úgy táraz bele a féregbe, hogy az nem tudja megszúrni a rendőrsrácot, akkor az a csaj már sanszosan nem lenne rendőr.

Mikor meghal egy rendőr, akkor itt Magyarországon mindig rácsodálkoznak az emberek, hogy hát ez meg hogy, és megy a sok sírós fej a Facebookon. De ha megússza a rendőr ugyanazt a szitut, és nem hal meg, akkor meg nácirendőr. A fejekben van baj, meg a nyomorult politikai és rendőri vezetésben, mert nem állnak ki az állomány mellett.
Tőlem soha nem hallanál ilyet hogy nácirendőr, ha televeri a drogos fegyveres agresszív nem együttműködő szteroidos nagydarab faszt!


Ismerték már ezt a buzit! Belsős info! Tudták hogy nem lehet vele bírni, tudták hogy drogos, tudták hogy kokszos, tudták hogy akkora mint egy hegy, karja mint másnak a combja!

Isten nyugosztalja Pétert, de itt 3 rászegezett pisztolycső lett volna az EGYETLEN HELYES megoldás, amíg egy intézkedik vele szemben, addig kettő!

Ezt az embert onnantól hogy elindult a dulakodás, ÉLVE NEM SZABADOTT VOLNA ELENGEDNI abból a lépcsőházból, SHED!
 

Árpicsek

Well-Known Member
2016. október 7.
2 762
11 969
113
Mikor meghal egy rendőr, akkor itt Magyarországon mindig rácsodálkoznak az emberek, hogy hát ez meg hogy, és megy a sok sírós fej a Facebookon. De ha megússza a rendőr ugyanazt a szitut, és nem hal meg, akkor meg nácirendőr. A fejekben van baj, meg a nyomorult politikai és rendőri vezetésben, mert nem állnak ki az állomány mellett.

Azt figyeltem meg, hogy még a 444 orcakönyves kommentszekciójában is a rendőröknek adnak igazat a kommentelők. Néhány agyroggyant hőbörög, hogy nácizsernyákok ígymegúgy, de megkapják a magukét verbálisan.
Még a black lives matteres zsarufeketítő cikkek alatt is.
 

Laci1970

Well-Known Member
2016. július 23.
1 781
3 235
113
Soha nem értettem, hogy miért nem lehet szétnézni a világban. Miért nem lehet megnezni egy usa rendőr felszerelését, ruházatát, aztán azt lemasolni. Miért kell mindig feltalálni valamit és még azt is szar minőségben legyártani.
Már a rendőrautoktol is kitör a frász, amelyek csak annyiban különböznek a civil változátokról, hogy fény, hang meg matrica.
Ugyanez a fegyverhasználat. Persze lehet itt nem kellene atvenni az amcsi csakorlatot, na de azért álljon már meg a menet. Itthon a rendvedelemben dolgozók félnek elővenni a fegyvert mert mi lesz ha használni kell azt?! Mi lesz ha majd az ügyészek jönnek ezzel azzal? Meghurcolják az embert. Szóval sokmindent kellene idehaza még tenni.
 

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 530
44 938
113
Soha nem értettem, hogy miért nem lehet szétnézni a világban. Miért nem lehet megnezni egy usa rendőr felszerelését, ruházatát, aztán azt lemasolni. Miért kell mindig feltalálni valamit és még azt is szar minőségben legyártani.
Már a rendőrautoktol is kitör a frász, amelyek csak annyiban különböznek a civil változátokról, hogy fény, hang meg matrica.
Ugyanez a fegyverhasználat. Persze lehet itt nem kellene atvenni az amcsi csakorlatot, na de azért álljon már meg a menet. Itthon a rendvedelemben dolgozók félnek elővenni a fegyvert mert mi lesz ha használni kell azt?! Mi lesz ha majd az ügyészek jönnek ezzel azzal? Meghurcolják az embert. Szóval sokmindent kellene idehaza még tenni.
Ez nem a felszerelésen múlt, hasonló szituációt két éve se karácsonykor egy 20 éves, 1 éves rutinnal rendelkező fiatal rendőrlány, kopter őrmi csajszi megoldotta, belehúzta a társát megkéselő drogos őrültbe a tárat...
 

Bubu bocs

Well-Known Member
2021. január 6.
3 710
15 490
113
Ez kb a komplett lőfegyvereket illető szabályozásra igaz itthon.
Sőt, ez valamennyire analóg lehet a gázfegyverekkel kapcsolatban is. Ha gázfegyvert önvédelmi szándékkal használsz egy "adj egy cigit" kérdéssel agresszívan közeledő svéd cserediákra, akkor tuti téged fognak hetekig cseszegetni a rendőrségen fegyveres garázdasággal. Hiába próbáltad elkerülni, hiába mentél át már előtte az út másik oldalára, hiába követett, te vagy a bűnös.

Ha nem végtagra lősz rendőrként élessel, akkor is hetekig csesztetnek, vagy ha civilként egyáltalán csak használod a gázpisztolyodat, akkor is hetekig cseszegetnek.
 

Bubu bocs

Well-Known Member
2021. január 6.
3 710
15 490
113
Ezt nem értik/akarják megérteni.
Még mindig kisert a szockó, kádári világ
Az ökörségekben lehet, de keménységben nem. Akkor azért az eszkimókkal nem cicóztak annyit, a rendőrök két büdöscigányozás után már ütöttek, max aztán kérdeztek. A lumpen életmódot folytató eszkimók akkor a rendszer ellenségének számítottak, ennek megfelelően bántak velük.
 

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 530
44 938
113
Sőt, ez valamennyire analóg lehet a gázfegyverekkel kapcsolatban is. Ha gázfegyvert önvédelmi szándékkal használsz egy "adj egy cigit" kérdéssel agresszívan közeledő svéd cserediákra, akkor tuti téged fognak hetekig cseszegetni a rendőrségen fegyveres garázdasággal. Hiába próbáltad elkerülni, hiába mentél át már előtte az út másik oldalára, hiába követett, te vagy a bűnös.

Ha nem végtagra lősz rendőrként élessel, akkor is hetekig csesztetnek, vagy ha civilként egyáltalán csak használod a gázpisztolyodat, akkor is hetekig cseszegetnek.
Mondom ott az élő példa, 2020 karácsonyán, kitárazott a rendőrkislány a késes támadó dühöngőre, megmentve ezzel az amúgy majdnem két napig élet-halál közt lebegő többször megszúrt társát, meg magát is, de ment be lakásba is lőszer, stb.

Felmentették, nagyon helyesen!
 

Fundin

Well-Known Member
2019. június 22.
718
2 716
93
Ez nem a felszerelésen múlt, hasonló szituációt két éve se karácsonykor egy 20 éves, 1 éves rutinnal rendelkező fiatal rendőrlány, kopter őrmi csajszi megoldotta, belehúzta a társát megkéselő drogos őrültbe a tárat...
Aggódtam is hogy meghurcolják szegény csajszit szerencsére az ügyészség nekem legalábbis meglepően jól állt az ügyhöz. Régebben előfordult hogy ilyenkor a rendőrt vették elő nem véletlen félnek a fegyverhasználattól.
 

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 530
44 938
113
Aggódtam is hogy meghurcolják szegény csajszit szerencsére az ügyészség nekem legalábbis meglepően jól állt az ügyhöz. Régebben előfordult hogy ilyenkor a rendőrt vették elő nem véletlen félnek a fegyverhasználattól.
Azért állok ÉRTETLENÜL ez előtt a sztori előtt, mert AZ a rendőrlányos NAGYON JÓ ÜZENET volt! Pont azért lett olyan ítélet, hogy ILYEN ne legyen!

Az volt annak az üzenete, hogy VÉDD MEG MAGAD, meg a társad, az se baj ha kitárazol, még mondom lakásba is belőtt, belehúzta a tárat, s felmentették.

Pont ugyan ezt kellett volna csinálni itt is!
 

Bubu bocs

Well-Known Member
2021. január 6.
3 710
15 490
113
Mondom ott az élő példa, 2020 karácsonyán, kitárazott a rendőrkislány a késes támadó dühöngőre, megmentve ezzel az amúgy majdnem két napig élet-halál közt lebegő többször megszúrt társát, meg magát is, de ment be lakásba is lőszer, stb.

Felmentették, nagyon helyesen!
Akkor a másik tényező, hogy a rendőrségen még mindig ön és közveszélyes módon állnak hozzá a fegyverhasználathoz. Mert mondjuk USA-ban ha valakinek ilyen ismert előélete van, és bemondja a szomszéd a segélyhívóba, hogy baltával töri be a házat, akkor ott alapból fegyverrel (akár sörétessel) szállnak ki a kocsiból.
 

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 530
44 938
113
Akkor a másik tényező, hogy a rendőrségen még mindig ön és közveszélyes módon állnak hozzá a fegyverhasználathoz.
Van a TEK, ŐK kurva jók tényleg, rengeteget lőnek, gyakorolnak, meg vannak a sima mezei rendőrök, ők meg alig.

Ide is ha a TEK megy, Ők megoldják, 99%-ra mondom, ott TEK-es nem hal meg, viszont ez a fickó aki szúrt, igen.
 

Bubu bocs

Well-Known Member
2021. január 6.
3 710
15 490
113
Ha megengeditek, kimásolnám Vass Gábor írását a Kaliberről:

Egy rendőrgyilkosság margójára – véleménycikk​

2023-01-13 77 Views
rendorgyilkossag1-985x1024.jpg
Baumann Péter főtörzsőrmester, élt 29 évet. Nyugodjék békében!


Tragikusan fiatalon, szolgálatteljesítés közben meghalt egy rendőr, két társát pedig az elkövető késsel megsebesítette. Az a legszörnyűbb az egészben, hogy – az ismerté vált információk alapján – ennek valószínűleg nem kellett volna megtörténnie, az utána videófelvételeken megtekinthető hajmeresztő eseménysor pedig végképp elkerülhető lett volna.

“2023 január 12., csütörtökön 22 óra körül tettek bejelentést az újbudai társasház lakói arról, hogy az egyik lakás zárva lévő ajtaját egy, a házban lakó férfi kalapáccsal betörte azért, hogy a lakásba bemenjen.
A kiérkező rendőrök a ház folyosóján elkezdték megbilincselni a 35 éves férfit, aki ekkor hirtelen rájuk támadt, ütésekkel és rúgásokkal próbálta akadályozni az intézkedést, majd egy 17 centiméter pengehosszúságú késsel a rendőrökre támadt, és mindhárom rendőrt megszúrta, a közlemény szerint azért, hogy megölje őket.
A támadásban az egyik rendőrt a bal combján, a másikat a karján és a mellkasán, a harmadikat szívtájékon szúrta meg, ő belehalt a sérülésbe.”
(Ügyészség sajtótájékoztatása)

Újra UGYANAZ történt!

Ha megfigyeljünk, szinte hajszálra ugyanaz történt ismét, mint 2020. december 24.-én Újpesten. Ismét egy szűk lépcsőházban, ismét egy vélhetően tudatmódosítók hatása alatt álló őrjöngőhöz hívták a járőröket, akik ugyanúgy késelés sértettjeivé váltak és ugyanúgy csak lőfegyverhasználattal lehetett véget vetni a történetnek. Szerencse, hogy ott a rendőr maradt életben, az elkövető halt meg. Most sajnos pont fordítva.
A lépcsőház, magánlakás előszobája, szűk panellakások, gang stb. nem rendhagyó, hanem kifejezetten tipikusan olyan helyszínek, ahol a hétköznapi rendőrnek nap mint nap intézkednie kellhet. A részegen/bedrogozva őrjöngő személyekhez vagy családi perpatvarhoz sűrűn riasztják őket. Pont ezekre kéne őket kiképezni! Ez nem fegyveres gengszterekkel vagy terroristákkal vívott tűzpárbaj, az ritka mint a fehér holló, és arra ott vannak a sokbetűs szervek célszerszámnak.
Úgy tűnik mégsem tanították meg nekik intézkedéstaktika terén, hogy ilyen szűk helyeken mit sem ér a számbeli vagy fizikai erőfölény, és, hogy nincsen hova kitérni hirtelen, ha ellenük fordulnak. Bizony ilyen vészhívás esetén, amikor ráadásul minimum egy kalapács volt az elkövetőnél (amivel betörte az ajtót), eleve érdemes kézben tartott, tűzkész pisztollyal bemenni a zárt térbe. És miközben egyikük azzal fedezi távolabbról a kollégáit, lehet megkezdeni valamiféle intézkedést.
A legkisebb ellenszegülés, felszólításnak nem engedelmeskedés esetén azonnal a minden rendőrnél ott levő gázpsrayvel kell telefújni az elkövető fejét (ma már zárt térben is bevethető pepper-FOAM spray van az állomány jelentős részénél). Amennyiben jutott Taser (elektródkilövő sokkoló) a jelenlevők valamelyikének, akkor azzal kell megpróbálni távolról földre vinni.
Ha pedig kést ránt, vagy kalapácsot lendít, akkor addig kell lőni folyamatos duplákkal (szigorúan mellkasra), amíg földre nem kerül. Ha ott tovább mozog, tovább kell lőni – igen, fejre is. Nincs figyelmeztető lövés és egyéb bohóckodások, nincs hova kitérni, hátrálni!
A figyelmeztető lövés fogalmát és a végtagra lődözést minden szakmai anyagból, gondolkodásból minden rendvédelmi szervnél ki kell irtani mindörökre. Nem, nem kell mindenki életét megóvni. Nem, nem egyformán értékes mindenki élete a társadalom számára, le kell számolni az ilyen széplelkűeknek való álhumánus mantrákkal.

Nem ültem volna azon a villamoson!

De akkor menjünk is tovább! Az, ami a rendőrök megszúrása után történt, az még hajmeresztőbb. Ott az utána futó rendőrökkel többször szembefordul az az elkövető. Azok pedig annak tudatában(!!!), hogy három társukat már megkéselte, pisztollyal a kezükben 2-3 méterre megközelítik, vagyis bőven megszúrhatta volna őket is egyetlen lendületes ugrással.
Mindeközben pedig a videófelvételen jól látszik, hogy pár méterre mögöttük ott halad a villamos, tele utasokkal. És mi van, ha akkor kell lőni??? Az útról meg a sínekről bárhova pattanhat a lövedék (még a modern expanzív is, betonon/aszfalton lefele lőni botorság), még gondos célzás esetén is. Gondos célzásra viszont nincs ilyenkor feltétlenül idő.
Mert utóbb lábon lőtték az elkövetőt, aki pedig ezek után még több, mint 10 métert szaladt, napnál fényesebben bizonyítva a lábra lövés totális értelmetlenségét.

Lakásba behatolva, éjjel, felfegyverkezve

És mi lett volna ha…annak a családnak, akire rátörte kalapáccsal az ajtót, van eszköze védekezni? Hiszen a BTK szituációs jogos védelem követelményeit tökéletesen kitöltötte az elkövető (lásd alcím), akkor talán harcképtelenné teszik/megfutamítják az elkövetőt, és esetleg egy fiatal rendőr életben marad. Tudom, akkor ő ellenük indult volna eljárás garázdaság miatt, ha pedig esetleg lőfegyverrel védekezett volna egy ott lakó, akkor a következő évet előzetesben töltötte volna emberölés miatt. De talán néhány évvel később felmentették volna, jó ügyvéddel lett volna esélyük. A Főtörzsőrmesternek nem sok volt.

Vass Gábor
 

Spyke

Well-Known Member
2022. január 21.
103
280
63
Van jó pár pontatlanság a cikkben:

1. Akik üldözték rendőrök azok voltak akiket korábban megsebesített, Peti is még kitudott jönni a lépcsőházból de ő ott össze is esett

2. Hazsnálták a teasert semmit nem ért az emberen



Az infok alapján a fickó volt a bejelentő, még ő engedte be a rendőröket is, majd mikor közölték h előlesz állítva akkor elborult és amikor lekapcsolt az időzitős lámpa akkor támadt. A kést elvették már tőle de valahogy visszaszerezte. Ott dolgozó kolléga szerint ismert volt ugyan a korábbról de nem volt ilyen visszatérő ember a kerületben, elmondása szerint nagyon agresszív nagyképő ember, aki emellett elég masszív is.