[HUN] Rendőrség, határőrség, belbiztonság

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

merleg

Well-Known Member
2021. március 12.
1 646
3 238
113
A szerb állam megszűnt létezni a határ túloldalán. Az ott állami szuverenitást nélkülöző, ún. törzsi terület. Semmi több. A magyar államnak most oda kell hatnia Szerbiára. Vagy ők számolják fel, vagy mi létesítünk biztonsági sávot, ahova aztán szabadon bejárunk. Jobbat nem tudunk, le kell választanunk a migránstörzseket a határsávról. Mondjuk Máriusz hadművelet, csakhogy világos legyen, miről is van szó!

Biztonsági sávot? Ne viccelj, ahhoz kellene egy hadsereg is.
 
  • Szomorú
  • Tetszik
Reactions: zsolti and gafzhu

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
16 187
26 901
113
Biztonsági sávot? Ne viccelj, ahhoz kellene egy hadsereg is.
Nem kell. Minek. Kisebb, raj, max szakaszszintű bevetési csoportokat kell szervezni, könnyű, gyors járművekkel, de leginkább helikopterrel légimozgékony módon bevetve. A cél az ellenség jelenlétének felszámolása egy területen, nem a megszállása. Hit&run akciók a drónokkal és huminttal felderített migránstörzsek nagyobb és fegyveres csoportjai ellen, amik után magyar területen sajtótájékoztató, a lefoglalt fegyverek, technika bemutatása, fejkamerás videók a heves tűzharcról (a másik oldalon a halott, sebesült migránsok elrettentő bemutatásáról majd hasznos idiótaként gondoskodik a Soros Alapítvány, méghozzá a globális médiát telekürtölve, aminek hála az összes migráns látni fogja, hogy mi meg is öljük őket, ha elszalad velük a ló, ez nem Olaszország).

Egy ilyen is elég lenne, hogy a szerbek minden mozgósítható erejükkel felzárkózzanak a magyar határra és éppen ezt akarjuk végső soron, hogy a szerb állam visszaszerezze a szuverenitását a magyar határ közelében fekvő területek fölött! Úgy tűnik kérni hiába kérjük. Hetvenkedhetnek egyes szerb szurkolók kommentekben, hogy nem lesz a miénk újra a Délvidék (Vajdaság, ahogy ők hívják), de már az övék sem. A migránsoké egyes részei. És lőnek ránk onnan, a mieinkre.
 

Ocses

Well-Known Member
2018. szeptember 29.
6 408
14 469
113
Mindenki utólag okos de abban a helyzetben ezt tartottak a legjobb ötletnek…most nem vált be sajnos egy kolléga meghalt sokan meg sérültek 2 gyerek maradt árván…szerintem nem okoskodni kell most hanem csöndben lenni…
Pont emiatt nem kell csöndben maradni. o_O

Na persze nem mi fogjuk itt a tutit megmondani, de èn el sem tudtam kèpzelni, hogy mindenfèle felderítès nèlkül mentek rá.

Ha ez a protokoll, akkor az nem jó.
Már csak ebből az esetből is látszik.
Ès amit berakott blogen, apró drón vagy hasonlók jók lehetnek.


Másrèszt számos országban èvtizedekkel ezelőtt már endoszkópos kamerákkal megfigyeltèk a cèlszemèlyt hasonló szolgálatok mielőtt rámennek.
 

Kávé

Well-Known Member
2022. január 26.
2 287
7 448
113
Pont emiatt nem kell csöndben maradni. o_O

Na persze nem mi fogjuk itt a tutit megmondani, de èn el sem tudtam kèpzelni, hogy mindenfèle felderítès nèlkül mentek rá.

Ha ez a protokoll, akkor az nem jó.
Már csak ebből az esetből is látszik.
Ès amit berakott blogen, apró drón vagy hasonlók jók lehetnek.


Másrèszt számos országban èvtizedekkel ezelőtt már endoszkópos kamerákkal megfigyeltèk a cèlszemèlyt hasonló szolgálatok mielőtt rámennek.
Hidd el, tudom hogy dolgoznak a fiúk...majd a belső vizsgálat eldönti ki hol hibázott. Ehhez mérten a belső eljárásrend is változni fog, de nem csak náluk minden olyan egységnél amely Ütést jogosult elvégezni.
 

andrew

Active Member
2014. július 17.
53
230
33

Harc a teljes déli határszakaszon, a magyar rendőrökre is lőttek​

Szintet léptek az események a déli határnál. Az elmúlt két napban a határt támadták és Szabadka belvárosában is volt leszámolás. Ma, azaz pénteken este 18 óra óta a Makkhetestől Palicsig a teljes határmenti erdősávban lőnek. Helyi forrásunk szerint eddig három mentő érkezett, több sérült migránst a társaik hoztak ki az útra és adtak át a mentőegységeknek. Úgy tudjuk, szerdán kézigránáttal figyelmeztették a határkerítésnél szolgálatot teljesítő magyar rendőröket és határvadászokat, majd csütörtökön éjszaka szervezett támadást indítottak az afgán embercsempészek és tüzet nyitottak a magyar egyenruhásokra.

Forrásunk úgy tudja, sérült is van a magyar egyenruhások között.

https://www.elemi.hu/harc-a-teljes-deli-hatarszakaszon-a-magyar-rendorokre-is-lottek/
Gyakorlatilag már háborús viszonyok vannak. Ha csak negyedannyi energiát, elszántságot fordítanának erre a területre mint koszovóra, ki lehetne söprögetni az egèsz vajdaságot.
Azt senki nem gondolta volna hogy szíria után 10 èvvel, a magyar dèli határon fognak harcolni az arab terrorista csoportok majd.
Egyèbkènt tudja valaki hogy, a horvát szakaszon valóban elkezdtèk már bontani a határzárt?( Ez a mi rèszünkről felèrne egy migráns kvótával ha beváltja a kormány egyèbkènt..)
Illetve a szerb horvát szakaszon( eszèk környèke) mennyire vonulási útvonala ezeknek? Vagy a Duna és a dráva ennyire visszatartó erő, hogy inkább támadják a vèdett határzárt??
 

pela3

Well-Known Member
2013. október 17.
1 642
888
113
De. A fő probléma itt az extra óvatosság hiánya volt békeidőben. Pedig erről ugyanaz a lőkiképző akart leszoktatni minket (ők sokkal többet kaptak mint én), számos releváns példával. És most mégis.

Az első gondolatom az volt, hogy sokat óvatoskodtak. Hát nem. Éppen a basszunkoda volt nem elég óvatos. Pedig kell. Ezért. Mikrodrónok és komplex képességű robotok. Aztán...

Nincs békeidő. Az elborult civileket nem szabad alábecsülni. Ennyi. Több drón és robot. Pusztuljanak a gépek!
"..Amiről nem tudsz... ".

Lőkiképzős meg extra óvatosság... te hány ilyen valós esetnél voltál? Mert én nem 1-nél.

Még ha lenne némi fogalmad a dolgokról, mind a személyzetről, felszerelésről és jogszabályi háttérről.
Volt ilyen technikai eszköz? Nem igazán. Megpróbálták békés úton? Igen.
Tudtak arról, hogy benzinnel körbelocsolta a belsőrészeket? Nem.
Tudtak arról, hogy épp a palackba vág bele? Nem.
Volt aki a villanógránátot említette... ami 1 benzingőzös szobába biztos nagyon okos döntés lett volna.
Behatolásnál használták a rendelkezésre álló védelmet? Igen, ez mentette meg az életüket sokaknak.

De igen, elképzelem, ahogy RC-Zümi berepül és körbenéz. Tök jó, endoszkópos kamerával is belátni ott ahol ez bemegy. Nyilván a kettő nem ugyanaz. Aztán látod, hogy ott az ember. Mit csinálsz?

Ja ilyenkor jön RC-Brutus, odabattyog, majd kinyitja az ajtót, kb 5 perc alatt , ami alatt az ember vagy elfut vagy felrobbantja az egészet. Honnan tudod, hogy egy ilyen hülyénél nincs annyi robbanóanyag, amivel 1 háztömböt fellehet robbantani? Ja, akkor a kutyus lassan belépked és akkor bumm? Annak az esélyét is kilőve, hogy esetleg a robbantást még a meglepetés erejével behatoló erők megtudják akadályozni?

Sokan okosak, főleg utólag , hogy mi kéne, mit kellett volna csinálni. Utólag mi is mindent tudunk. Csak akkor és ott kicsit másabb élesben, mert ott nem csak 1 fórumon kell megfelelni, hanem a hatályos jogszabályoknak is..

Kimentek? Ki.
Megcsináltak fokozatosan, minden biztonsági intézkedést? Igen.
Körbezárták, tárgyaltak, sötétedett és nem engedett ezért akarták megfogni, még amíg jobban látni.
Elégséges volt? Igen / részben igen.
Honnan tudod, hogy nem a támadásra vágott 1-et a flexel a gázpalackba? Lehet, hogy pont akkor akart, de esélyesebb, hogy a behatolásra volt válasz. Azt pedig elég nehéz kivédeni, mert nem igényel sok időt..

Szerinted mekkora volt az a detonáció, ami a TEK-es kisgyerekek odébbrakta? Pajzsal, fegyverrel, teljes felszerelésben.. és ők amúgy is ilyen 20 kilós vézna gyerekek.. több méterre odébb dobva őket.... az a pajzs rengeteget mentett. Én megnézném, hogy hogynéz ki, de lehet rákérdezek ismerősömnél.

A meggyilkolt tek-es sérüléséről hallottam, de hogy hogyan szerezte azt nem tudom. Egy biztos: az a pajzs életeket mentett (ő valószínűleg nem volt a fedezékében.)


Nem hiszem, hogy olyan rossz munkát végeztek volna , mert a srácok és csajok tudnak. De sajnos ez nekik bármikor benne van.
 

pela3

Well-Known Member
2013. október 17.
1 642
888
113
Ez is hogy fel lett fújva
Felfújva?
Őőő egy dologról beszélünk?
Tehát az felvan fújva, amikor egy elvileg demokráciában, ahol fizetett propagandisták nyomulnak közpénzből a "közmédiában" és a facebookon milliárdokat beletolva a párt népszerűségébe az nem probléma. De ha valaki nagyobb követőtáborral paródiákat csinál (nem is súlyos rendszerkritikákkal) akkor neki "jelzés értékkel" állami szervet nyomunk a nyakába? Biztos nincs felfújva, ez teljesen rendben van. :)
 

Kávé

Well-Known Member
2022. január 26.
2 287
7 448
113
Felfújva?
Őőő egy dologról beszélünk?
Tehát az felvan fújva, amikor egy elvileg demokráciában, ahol fizetett propagandisták nyomulnak közpénzből a "közmédiában" és a facebookon milliárdokat beletolva a párt népszerűségébe az nem probléma. De ha valaki nagyobb követőtáborral paródiákat csinál (nem is súlyos rendszerkritikákkal) akkor neki "jelzés értékkel" állami szervet nyomunk a nyakába? Biztos nincs felfújva, ez teljesen rendben van. :)
Btk szellemi tulajdon illetve szerzői jogsersertes jo olvasgatast.
 

Kávé

Well-Known Member
2022. január 26.
2 287
7 448
113
Felfújva?
Őőő egy dologról beszélünk?
Tehát az felvan fújva, amikor egy elvileg demokráciában, ahol fizetett propagandisták nyomulnak közpénzből a "közmédiában" és a facebookon milliárdokat beletolva a párt népszerűségébe az nem probléma. De ha valaki nagyobb követőtáborral paródiákat csinál (nem is súlyos rendszerkritikákkal) akkor neki "jelzés értékkel" állami szervet nyomunk a nyakába? Biztos nincs felfújva, ez teljesen rendben van. :)
Évekig könyörgött neki a hatóság meddig tépte a száját?
Közmédia tulajdonában/birtokában all az adott mozgó filmes alkotás mind a szellemi mind a szerzői jog tehát ott van a radics ebből csinált egy paródiát amihez engedélyt kellett volna kérnie nem tette oke ezért szóltak mivel ezt a saját csatornáján tette közzé és a nézettség után pénzt is kapott belőle meg ha lofasz pénz is akkor is kapott évekig kérte hogy vegye le jogerős határozattal követeltek higy ami az ő tulajdonukban van engedély nélkül azt vegye le és a nyers anyagot semmisítse meg le vette de a megsemmisítését nem igazolta. Aztán lett ami lett.
 

Kávé

Well-Known Member
2022. január 26.
2 287
7 448
113
Milyen érdekes, hogy ez másnál nem volt probléma. :) :)

Hallgasd meg a sztorit is, hogy mi történt és hogyan pontosan. Meg majd nézd meg, hogy a hasonló esetkben milyen eljárás szokott lenni és mennyi időt vesz igénybe.
Dehogy másnál is csak az nem csinál belőle videót
 

Ocses

Well-Known Member
2018. szeptember 29.
6 408
14 469
113
Btk szellemi tulajdon illetve szerzői jogsersertes jo olvasgatast.
Jaj istenem.
Ne csináld már, hogy nem érted.

Ha zavarta volna őket, leszedetik a youtubbal ezt.


De azt nem szedették le.

Vagy a mások álltal felrakott egész süsü részek sem zavarják az mtv-t.
Pedig abból azok tényleges hasznot húznak, hisz pénzt fizet a Google.

A paródia meg nem szellemi jogsértés.
 
  • Tetszik
Reactions: fishbed and Pogány

Kávé

Well-Known Member
2022. január 26.
2 287
7 448
113
Jaj istenem.
Ne csináld már, hogy nem érted.

Ha zavarta volna őket, leszedetik a youtubbal ezt.


De azt nem szedették le.

Vagy a mások álltal felrakott egész süsü részek sem zavarják az mtv-t.
Pedig abból azok tényleges hasznot húznak, hisz pénzt fizet a Google.

A paródia meg nem szellemi jogsértés.
Valamelyik ügyész szerint az velük beszéld meg
 

Ocses

Well-Known Member
2018. szeptember 29.
6 408
14 469
113
Jó nem vitatkozom.
Off

Nem kell.

A youtube/google az erősek mellett van.

Szóval.
Hogy fizessen kell minimum 1000 feliratkozó.
Hogy tudjál árulni pólót,bögrèt,sört kutyaf...át, kell 10000.
Hogy fizessen is kell min 8 perc.

De!
Mint mondtam az erősek mellett van.
Amikor te rákeresel valamire, nem adott csatornára, egy algoritmus dobja be neked a találatokat.
Ahol előre sorolja azokat a csatornákat, amik pörögnek, nèzettek.

Szóval a legtöbb youtuber ezèrt rak ki hetente akár több tartalmát egyazon csatornán,
mert az pörgeti az algoritmust.

Ezèrt kèrnek hogy iratkozz fel, mert ha esetleg többen iratkoznak le, az negatívan befolyásolja.

Ezèrt kèrik, hogy nyomj csengőt, kommentelj,likolj. Azèrt nem bannolják a hülyèket.
Mert ezek is befolyásolják, mennyire a találatok elejère rakja a tartalmat.
Ezèrt is csinálnak ilyen rövid videókat is.
Ha nincs idejük,ihlet,jó megvalósítás,betegsèg stb. Az ilyen rövid videókkal is befolyásolják az algoritmust.

Persze lehet szoptatni is a youtubert. Akármilyen sok feliratkozója van.
Mert a legtöbb videót az első 3 napban a feliratkozottak megnèzik. Főleg egy nagy csatornán.
Ha panasz èrkezik rá, erre reagál a youtuber. Ez pár nap míg kivizsgálják.
Addig a java nèző megnèzi.
Erre a Google NEM! fizet.
Mèg akkor sem ha kiderül, nem volt semmilyen szabálysèrtès.

Vègül pedig mègegyszer.
Ha annyira zavarta volna a jogtulajdonost ez a paródia, leszedetik.
Amíg ez nem törtènt meg addig, pedig csak jópar navos drága munkaidejèt pazarolták, adófizetői pènzt egy lènyegtelen faszsággal.

De egèsz süsü rèszeket más csatornákkal nem szedetnek le. :oops:


On
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
25 938
91 640
113
OV ma a parlamentben

Idén a déli határon:
128.000 illegális betörési kísérlet volt
168 súlyos támadás rendőrök és határvadászok ellen
3-ik napja folyamatosan éjszakánként lövik félautomata fegyverekkel a szerb és a magyar határellenőrző szerveket.


Ezt már én mondom. A harc migránsutakat szervező szír és afgán maffia között van. Az afgánok szorítják ki a szíreket.
 

PFZ

Well-Known Member
2022. március 23.
2 098
9 114
113
OV ma a parlamentben

Idén a déli határon:
128.000 illegális betörési kísérlet volt
168 súlyos támadás rendőrök és határvadászok ellen
3-ik napja folyamatosan éjszakánként lövik félautomata fegyverekkel a szerb és a magyar határellenőrző szerveket.


Ezt már én mondom. A harc migránsutakat szervező szír és afgán maffia között van. Az afgánok szorítják ki a szíreket.
Elképesztő, hogy mennyire töketlen mindkét kormány. A szerbek nem képesek a saját területüket megvédeni, mi pedig nézzük ahogy a kerítésen átjönnek. Mikor lesz ennek vége? Majd, ha hetente lelőnek határvadászokat?