Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
A honvédséget kellene kivezényelni a határra, 2015-ben is kint voltak.
Költségvetési realitásokat picit félretéve...
Nem őrizni drága, hanem azok a perek és a kartérítések, amit Brüsszelben megítélnek nekik a nem megfelelő fogvatartási körülmények miatt. Kevés m2 per fő. Direkt erre van specializálva jogvédő ügyvédek egy része. Szal nem egyszerű ki baszott ki kivel.Áram kéne a kerítésbe, meg normális magasság. Meg nem szabadon engedni az embercsempészeket csak mert drága őrizni őket/kib*sszunk az EU-val.
Szerintem a BTR egy csomó helyen meg sem tudna fordulni a két kerítés között. Ha már páncélozott jármű, akkor valami sima 4 kerekű kellene. Csak nem tudom, hogy mennyire birják a páncélozott járművek a napi használatot. Azért menne beléjük a km rendesen.
Jól néz ki, bár a tetején az a sok fellépő, meg másik járműre átmászást segitő rámpa éppen nem kellene. Helyette mehetne esetleg egy 100l-es palack, benne gázspray-vel, amivel le lehetne fújni a kerítésről a büdösbogarakat. Meg lehetne kicsit terepesebb a jármű, mert ez gondolom aszfaltra van kitalálva.
Toyota Land Cruiser átalakítva.
Kerítés melletti járőrnek ilyeneket kéne beszerezni, ezt ütlegelhetnék botokkal...
Vitarák meg megmaradnának a mélységi feladatokra.
És nem kéne belőlük sok.. 10-20 darab és csak ezek lennének használva a határ mellett.Jól néz ki, bár a tetején az a sok fellépő, meg másik járműre átmászást segitő rámpa éppen nem kellene. Helyette mehetne esetleg egy 100l-es palack, benne gázspray-vel, amivel le lehetne fújni a kerítésről a büdösbogarakat. Meg lehetne kicsit terepesebb a jármű, mert ez gondolom aszfaltra van kitalálva.
De igen. Valami ilyesmire gondoltam. Ne legyünk telhetetlenek, ha ezek lennének lent a határon, bentebb lennénk sokkal.
Fennek. Gyors, szűk helyeken elmozog, annyira páncélozott amennyire kellene, van rá 40 milis gránátvetős RCWS (könnygázhoz) és van egy kitolható szenzortornya amivel mindenféle akadály meg bozót mögé be tud látni. Csak nyilván drágább mint egy Vitara vagy akár valamilyen SWAT jármű.Költségvetési realitásokat picit félretéve...
csupán annyira hogy 1 db árából a fél déli határszakaszt megpakolod vitarával.Fennek. Gyors, szűk helyeken elmozog, annyira páncélozott amennyire kellene, van rá 40 milis gránátvetős RCWS (könnygázhoz) és van egy kitolható szenzortornya amivel mindenféle akadály meg bozót mögé be tud látni. Csak nyilván drágább mint egy Vitara vagy akár valamilyen SWAT jármű.
Minden OK, csak a darabszámot tévesztetted el. 175 km-es határszakasz van. Kb minden 5 km-es szakaszra kell állandóan legalább egy aktiv jármű, és minden 10 km-re kellene még legalább 1 tartalék. Ha egy jármű elmegy egy adott pontra, és látványosan beáll egy bokorcsoporttal szemben, ahonnan migránsokat lát a kamera, az a jármű kiesik akár órákra. Ráadásul a karbantartások miatt is 10%-al több kell, mint az aktiv állomány. Továbbá ezeket a járműveket nem mozgathatod át más feladatra, akár összpontosítani máshová, mert akkor 40-50 km-es szakas is védtelenül maradna.És nem kéne belőlük sok.. 10-20 darab és csak ezek lennének használva a határ mellett.
Ennél nagyobbat (Gidrán,Komondor,Btr) nem gazdaságos fenntartani erre a feladatra... nem kell ágyúval lőni a verébre.
Nem gondolnám hogy el vagyok tévedve. Nem csak te poroltad ott össze a bakancsodat. Az meg hogy te másképp gondolsz valamit, az a te dolgod. Ebben a topikban is irkáltál már olyan baromságokat, hogy röhögni sem volt kedvem hozzá...de nagyon elvagytok ti tévedve 5 km 1 jármű 10 km enként +1 ne haragudjatok de ez nagyon cuki
ember 5 km enként 1 jármű??? basszus tudod te mekkora 1 szektor? és ez szektoronként hány járművet jelent? tudod mire elég 1 jármű? 5 km enként? a teát továbbadni nem migránst fogni pláne nem elriasztani.Nem gondolnám hogy el vagyok tévedve. Nem csak te poroltad ott össze a bakancsodat. Az meg hogy te másképp gondolsz valamit, az a te dolgod. Ebben a topikban is irkáltál már olyan baromságokat, hogy röhögni sem volt kedvem hozzá...
A nagyképűség nem visz előrehányszor voltál lent 20 felett vagy 20 alatt (20 alattiaknak a nevét se szoktam megjegyezni.)
tőlcs lent annyi időt mint én és akkor rájössz majd hogy ez nem nagyképűség.A nagyképűség nem visz előre
az hogy agusztus 20. án a honvédelmi miniszter adta volna át a plecsnit csinadrattával nem véletlen. csak sajna kiképzésen voltam így nem jelentem meg átvenni. azért csak elárul valamit a lent nyújtott teljesítményemről.A nagyképűség nem visz előre