SCIENCE PARK – AZ EGYETEMI OKTATÓ, KUTATÓ ÉS INNOVÁCIÓS KÖZPONT BOKRÉTAÜNNEPE
Zalaegerszegen, az északi ipari parkban, a Zala ZONE Járműipari Tesztpálya, a Rheinmetall gyár és az AVL kutató-fejlesztő központ mellett 10 milliárd forintos beruházással épül a Science Park, vagyis az ipari-gazdasági beruházásokat kiszolgáló egyetemi oktató, kutató és innovációs központ, amely elérte a legmagasabb pontot, így a hagyományoknak megfelelően bokrétaünnepet tartottak.
Az ünnepségen részt vett, illetve beszédet mondott Prof. Dr. Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, Balaicz Zoltán polgármester, Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos, valamint Dr. Filep Bálint, a Széchenyi István Egyetem kuratóriumi elnöke.
A Science Park programban részt vevő három egyetem (Széchenyi István Egyetem, Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, Pannon Egyetem,) célja, hogy nemzetközi színvonalú környezetet teremtsen a gazdasági nagyberuházások szomszédságában az oktatáshoz, a kutatáshoz, hozzájárulva a térség versenyképességének növeléséhez. Ezt szolgálja a 10 milliárd forintos forrásból megvalósuló infrastruktúra fejlesztés (egyetemi laborok, kutatóhelyek, professzori és hallgatói szállások, oktatási épületek).