Ahogy már korábban írtam, szerintem az a torony, ami a Skyrangeren van, azt nem kell készpénznek venni. Annál jóval kisebb megoldásként is le tudja ezt gyártani a Rheinmetall.
Ugye a Skyranger esetén annyi történt, hogy Ctrl-X + Ctrl-V -vel feltették egy Boxerre a Skyguard löveget. 0 időt fektettek a tervezésbe. Maga az alap Skyranger csak egy prototípus.
Ugye, így néz ki az eredeti Skyguard , meg az eredeti Oerlikon löveg:
Jól látszik, hogy elkezdték a rendszer össze kompaktizálását, de az eredeti Skyranger torony sem a végeleges kialakítás.
És akkor érdemes megnézni az eddig ismert Skyranger és a Skyranger 30-as tornyot egymás mellett:
Érdemes megnézni, hogy tulajdonkképpen az eredeti Skyranger torony felső fele továbbra is elég jól kivehető, viszont a Skyranger 30-on az alsó rész eltűnt.
Azt gyanítom, hogy azt, ami abban van, az újabb Skyranger 30-asnál beépítették a torony nyúlványába, ami a Boxer testében a toronygyűrű szélességében folytatódik.
És logikusan végiggondolva, én pl. oda tennék egy linkless lőszertárolót, valamint egy kisebb méretű akkut, ami elegendő arra, hogy a tornyot forgás közben működtesse. Igazság szerint a torony forgatásának áramellátását nem is kell beépíteni a toronyba. Így marad az EO érzékelők, és egyébb berendezések áramellátása, valamint maga az elsütés kiváltásához szükséges energia.
Érdemes megnézni a Oerlikon stabil kétcsövű ágyú tárjainak méretét. Ott ugye csövenként van 1 tár. Ezeket (vagy nagyobbakat) akár egymás mellé az ágyú alá elhelyezve a nyúlványba simán bele lehet szerkeszteni. Arról nem is beszélve, hogy a személyzet belülről tudná tölteni az ágyút.
Szóval szerintem simán lehet azzal számolni, hogy a 35-ös torony sem lesz nagyobb, mint a mostanában bemutatott 30-as.