na ki tudja betenni a teljes cikket feleim?

• Tetszik
Reactions: Aladeen and Kávé
Így jó lesz? ;)

Leírják hogyan zajlik a gyártás, ami a német youtube-ról linkelt videóban is bent van.
A beszállítók 99%-a európai, a magyar arány szupertitkos. 30 millió euro (12 mrd HUF ) értékben lett eddig magyar beszállítóktól rendelve.
Keine Panik, nem fülöpszigetekiek, hanem magyarok dolgoznak benne. Létszámbővítési fázisban vannak.
2023ban 1db LYNXet gyártottak, idén 20at. A cél ezt duplázni, a teljes kapa évi több 100.
A digo mellett a mordori megrendelést is tényként kezelik.(a románok sztem nem) Mhol helyi gyártási tervekkel is. Az ukránoknál szintén.

Állitólag nagy az érdeklődés,az exportra is készülünk.

Aztán van ez a cikk is.

Ahol kiderül vmely nem részletezett alkatrészekkel biztosan fogunk az olasz projektbe zalából beszállítani.

Szerintük jó a kapcsolatuk a magyar kormámnyal, sőt politikai és katonai kérdésekben segítenék a német-magyar párbeszédet.

Szerintük jó a kapcsolatuk a magyar kormámnyal, sőt politikai és katonai kérdésekben segítenék a német-magyar párbeszédet.
Ezzel itt páran biztos vitatkoznának... :rolleyes:

Lehet hogy konkrétan a zalai gyárral még valahogy kijönnek, mert a Lynx okán muszáj szót érteni, de az anyacéggel vannak konfliktusok...

Sikerült kiegyezni a késések miatta kompenzáció ügyében, szóval most azért ha nem is szívélyes de stabil a viszony.
Az jó. Tavaly még azt hallottam hogy HM-nél az az álláspont. hogy az "RM-től soha többet semmit!"
Kíváncsi leszek a SAFE-ben lesz valami RM cucc...a csöves légvédelmükből, meg talán a Rókából vennék ha jók a kondíciók. Bár azok ritkán jók! :P

Német tudás, magyar munka, orosz fenyegetés I így pörög fel a hadiipar Zalaegerszegen...

2023-ban még csak 1 harcjárművet gyártottak, és ágyútűzzel ellenőrizték a munkát, két évre rá 20 páncélos jött ki a gyárból, mostanra pedig már mindenki tudja, hogy mit kell csinálni - így épít a semmiből magyarországi hadiipart a Rheinmetall.

Bejártuk német védelmi ipari óriás zalaegerszegi komplexumát, ahol a fejlesztés, gyártás és tesztelés is egy tető alatt folyik. Az eredmény a Lynx, a világ egyik legmodernebb harcjárműve, amit elsőként a Magyar Honvédség rendszeresített. Azóta a csúcsmodern fegyverért sorra jelentkeznek az országok, tanulni pedig van mit Ukrajnában.

Milyen érzés morálisan a hadiiparban gyártani a fegyvereket, miért van rájuk mégis szükség és hogy talált egymásra a magyar kormány és a Rheinmetell? A Magyarországi hadiipar megalapozásáról és kulisszatitkairól Paul Walf, a gyár vezérigazgatója beszél, a haditechnikai eszközről és a gyártásról pedig az üzem mérnökei és osztályvezetői magyaráznak a HVG-nek. Arról pedig, hogy a Rheinmetall hogyan válik központi szereplővé az átrendeződő európai védelmi szektorban, Philipp von Brandenstein, a cég szóvivője számol be.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

"2023-ban még csak egy harcjárművet gyártottak, és ágyútűzzel ellenőrizték a munkát, két évre rá húsz páncélos jött ki a gyárból"

• Tetszik
Reactions: fishbed
Vótmá?

Belepörgettem pár topicba de nem láttam.

Ha volt terminátor ne kímèlj.

Ha nem? o_O Akkor felteszem a kèrdèst, mi van a fórum állományával?:hadonaszos:

Vótmá?

Belepörgettem pár topicba de nem láttam.

Ha volt terminátor ne kímèlj.

Ha nem? o_O Akkor felteszem a kèrdèst, mi van a fórum állományával?:hadonaszos:
Rm topik.