[HUN] Skylark UAV család

 • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

  Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

  Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

  --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

  A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

  Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

  Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

  Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
39 736
76 809
113
Izraeli drón a magyar égen

Először 2008 december elején volt konkrét bejelentés arról, hogy a Magyar Honvédség izraeli eredetű Skylark drónokat vásárol. Azóta már a 3-as számmal jelzett lényegesen modernebb verzió is rendszerve állt...
 
 • Tetszik
Reactions: fishbed

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
26 561
93 915
113
6582f6b62e0b5369551841.jpg
 

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
39 736
76 809
113
Közbeszerzési értesítőből...

Tájékoztató az eljárás eredményérő

Pilóta nélküli felderítő repülőgép rendszerek, eszközök fenntartása 2024-2027 (SKYLARK)

Skylark-I LEX típusú pilóta nélküli felderítő légijármű rendszer fenntartása és a rendeltetésszerű használat során bekövetkezett sérülések és meghibásodások javítása átalánydíjas szolgáltatásként: 5 készlet vonatkozásában tervezetten 200 felszállás/év;

Skylark-3 típusú pilóta nélküli felderítő légijármű rendszer fenntartása és a rendeltetésszerű használat során bekövetkezett sérülések és meghibásodások javítása átalánydíjas szolgáltatásként: 4 készlet vonatkozásában tervezetten 80 felszállás/év.

Skylark-I LEX és Skylark-3 típusú pilóta nélküli felderítő légijármű rendszer nem rendeltetésszerű használata során bekövetkezett sérülések és meghibásodások javítása és a tervezett felszállás számot meghaladó igénybevétel esetén felmerülő üzemeltetés biztosítása egyedi megrendelés szerint.

Keretösszeg:
nettó 3.927.874.046,- Ft,
bruttó 4.988.400.038,- Ft

Kezdő időpont: 20/03/2024 Időtartam befejezésének dátuma: 30/04/2027

Megrendelő a szerződés szerinti keretösszeg 85%-nak kitöltésére vállal kötelezettséget.

Az eljárás típusa: hirdetmény nélküli tárgyalásos beszerzési eljárás került lefolytatásra, mivel kizárólagos jogok védelme miatt kizárólag egy meghatározott gazdasági szereplő képes teljesíteni.

Az odaítélt összes szerződés értéke: 3 927 874 046,00 HUF (nettó)

Szerződést aláíró szervezet:
Magyar Honvédség Logisztikai Támogató Parancsnokság
PRO PATRIA ELECTRONICS Mérnöki Fejlesztő és Szolgáltató Kft.