• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

  Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

  Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

  --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

  A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

  Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

  Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

  Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

 • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

  • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
  • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

  Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

  Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

hiryu

Active Member
2012. december 9.
4 661
8
38
Magyar katonák mennek Közép-Afrikába
Index
2014. február 19., szerda 21:41

Döntött a kormány a magyar katonai részvételről az Európai Unió Közép-afrikai Köztársaságbeli Műveletében (EUFOR RCA), írta az MTI.

Az erről szóló kormányhatározat a Magyar Közlöny legfrissebb számában jelent meg.
A Magyar Honvédség állományából legfeljebb hat (váltási időszakban maximum 12) törzstisztet küldenek a missziót vezető műveletparancsnokságra, részben pedig a Közép-afrikai Köztársaság fővárosában települő hadszíntéri parancsnokságra a művelet mandátumában meghatározott ideig, de legfeljebb 2014. december 3
 

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 784
30 548
113
Van valami köze Magyarországnak közép-afrikához? Nem emlékszem, hogy gyarmat lett volna vagy akár a honfoglalás alatt arra jártak az őseink. Akkor meg minek odamenni? Szomorú, hogy a víztiszttás, meg a sohasemmiközünkhozzuk négerfalvak megfigyelése lett a MH feladatköre, és sokkal többre nem is képes.
 

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
37 008
71 326
113
"Újabb sikeres repatriálás - ezúttal az EUTM Mali kiképző misszióban szolgálatot teljesítő 15 magyar katona és 3 civil magyar honfitársunk hazatérését segítettük Bamakóból (Mali) Brüsszelen keresztül, szoros együttműködésben a belga külügyminisztériummal, a belga légierővel és a Magyar Honvédség Katonai Képviselő Hivatalával. A brüsszeli katonai repülőtéren honfitársainkat többek között dr. Kovács Tamás Iván nagykövet és dr. Orosz Zoltán altábornagy, katonai képviselő fogadta. A feladat teljesítve, de mi folytatjuk a segítségnyújtást minden bajba jutott magyar állampolgárnak!"

93578913_2924461157772818_4861704689021878272_o.jpg


93390571_2924461247772809_4312199142878216192_o.jpg
 

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
37 008
71 326
113
"Maliból 15 magyar katonát kellett evakuálni, de ők is jól vannak."

Akkor a vírus miatt jöttek haza, nem azért mert véget ért a küldetés.


"Korom Ferenc, a Magyar Honvédség parancsnoka elmondta:

A Magyar Honvédség továbbra is 11 műveletben 1200 fős ambíciószinttel vesz részt, az egészségügyi szolgálatokat valamennyi helyen megerősítették.

Azt mondta: Bosznia-Hercegovinában, az EUFOR műveletben történt fertőződés. Innen evakuáltak több magyar katonát is, de ők valamennyien jól vannak. Maliból 15 magyar katonát kellett evakuálni, de ők is jól vannak.


Elmondta: a Magyar Honvédségben körülbelül 1500 mintavétel volt. A fertőzöttek száma egyszámjegyű, többségük az egészségügyi központ állományában van.


A vezérezredes ismertette a Magyar Honvédség katonáinak magyarországi feladatait is. Ennek kapcsán azt is elmondta, sok önkormányzat kéri a katonai rendészek létszámának növelését. Ez egy, az emberek biztonságérzetét növelő feladat - szögezte le.


Németh Zsolt, a bizottság fideszes elnöke rákérdezett egyebek között a NATO Katonai Egészségügyi Kiválósági Központ (NATO KEKK) járványügyi szerepére.


Korom Ferenc kiemelte: a NATO KEKK a magyar katonai egészségügy elismertsége miatt van Magyarországon. A központ a járvánnyal összefüggésben összefogja a NATO tagországok valamennyi információját, tapasztalatát.


Brenner Koloman, a bizottság jobbikos tagja a misszióban lévő katonák hazahozásáról érdeklődött.


Korom Ferenc azt mondta, egyelőre nem tervezik, hogy missziókból kivonnának erőket, vagy a váltások rendjén változtatnának."
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
25 519
90 120
113

A kötelékben jelenleg 8 ország - Franciaország, Csehország, Észtország, Svédország, Olaszország, Portugália, Hollandia és Belgium – katonái vesznek részt, Magyarország kilencedik nemzetként kíván csatlakozni különleges műveleti erőkkel, melynek fő feladata a Maliban található helyi partner erők konvencionális könnyű felderítő és beavatkozó századainak támogatása, valamint a terrorizmusellenes tevékenység katonai feladatainak végrehajtása lenne, a Mali–Niger–Burkina Faso hármashatár térségében.

2022. első negyedévében egy legfeljebb 80 fős kontingens műveleti területre történő kitelepítése tervezett, amit még idén, a negyedik negyedévben egy 20 fős előkészítő elem kitelepítése előzne meg. A magyar kontingens négyhónapos rotációs ciklusban dolgozna, igazodva a TAKUBA műveleti feladataihoz és az elérhető stratégiai szállításhoz. A magyar erők a mali haderő kijelölt alakulatának mentorálásában, felkészítésében és kísérésében vennének részt.
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
25 519
90 120
113
Szia,

Szoval harcolniuk kell majd.
Remeljuk, 0 veszteseggel.
Igen. Ez sajnos kemény térség a lazadók sem egységesek.l, nagy a káosz. A franciáknak nagy sziveseéget teszünk és sokat kockáztatunk. Remélem nem lesz gond és megéri.
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
25 519
90 120
113
Magyarország tizenkét katonát küld a Száhel-övezetbe, akik felderítő munkát végeznek majd az afrikai térségben − mondta Benkő Tibor honvédelmi miniszter az Országgyűlés Nemzetbiztonsági bizottságának csütörtöki ülésén. Hozzátette: a részletekről csak zárt ülésen számolhat be.