Persze.Bőlcs vezérünk kiadta az ukázt-csak új!
Elszaladt a ló.5 éve még a seggeteket vertétek volna a földhöz,most meg már a szar se elég büdös.
Majd ha a vajda megint leszarja a sereget (mert lefogja abban a pillanatban,ahogy a pillanatnyi politikai érdekéből kikerűl a sereg),és nem lesz pénz a Leok karbantartására,visszasirjátok a vén vasat.
De akkor is qrvára hiányolnátok,ha tényleg harcolni kéne.
Dehát most a bölcs vezérünk megmondta,hogy új!.
Ez attól is függ mekkora a sereg.
Egy ilyen pici pár dandáros honvédség ha és amennyiben van lehetőség legyen modern felszereléssel ellátva.
Évtizedekkel ezelőtt sem értettem a seregben rejlő "lehetőséget" (értsd korrupció) miért nem használja ki egyik oldal sem.
Utoljára ez a gripenél történt meg.
A mostani vezetésnek megvan az az előnye, hogy a saját szavazóit ez nem érinti meg.
Ha megérintené Mészáros/Tiborc/Habony/Borkai stadionok/leállított autópálya építés ha beszól a haver/yachtozások stb. már régen nem lennének hatalmon.
Megjegyzem én az eddigi beszerzéseket amit tudunk róluk, nem érzem túlárazottnak.
Nagyrészt(talán eddig mind) szakmailag megalapozott.
Mégha a török vasak nekem sem a szívem csücskei, de majd meglátjuk mire mennyit vesznek. Azoknak is meglehet az értelmes felhasználási helyük a seregben.
Ha a seregre nem lessz pénz(a közeljövőben ezt nem tartom reálisnak) , a régi toldozott, foldozott vasakra sem lessz.

Hun T72m1.
Nem szoktam hozzászólni.
Az oka egyszerű, úgy gondolom a felújítás párti és a kohó pártiak mantrájának is megvan a maga igazsága.
(Ez van újrajátszva hetente. Mint egy török szappanopera
katasztrófa
)
Az utóbbi pár évtized környéken lezajló konfliktusai megmutatták sajnos a régi vasakra is szükség lehet.
DE!!!
Én ennek ellenére is inkább a kohópártiak oldalán állok.
Én személy szerint egy modernizált 72-es be sem ülnék be egy konfliktus idején.
És ezért mást sem kényszerítenék rá.
Párszor ültem benne, de számomra az egyik példája/negaív/hogy ergonómiailag, hogy ne tervezzünk harcjárművet.
El sem tudom képzelni akik hónapokig ezel a típussal nyomulnak mit élnek meg.
A meg lévő valószínű max pár tucatot mennyire érné meg modernizálni?
Az az érv mások is teszik elég satnya.
Akik teszik azoknak nincs pénzük modernebbre/újjra/ott is működik a korrupció! nem magyar/OV szokás.
Politikus ismérv. A világon mindenhol.
Kit ültetnél bele? Tartalékost?(nem ők nem zsidók,svájciak,amcsik, valószínűleg nem is lesznek azok évi 20 nap a határra migráns ok ellen elég, nem hk-ra) Vagy egy másik dandár része lenne?
Tudom már leírtátok százszor.

Ezt úgy írom, hogy bennem nincs indulat.
Nekem a NER ugyanolyan hányinger min a DKs banda, vagy a parlamentben az összes bohóc.

Mert nem holnap jelentik ki hivatalosan mi lesz velük. Erre még éveket kell várni, szerintem. Az más kérdés, hogy ameddig hadrendben vannak, addig is meg kellene adni nekik a normális üzemeltetés, karbantartás feltételeit. Nem beszélve, egy új festésről, már a Leopárdok álcamintázatával. Illene legalább egységesen kinézni külsőre, amennyire lehet, egy zászlóaljnak. Tataiak talán tudják, kapnak-e ennyit, vagy még ennyit sem, dacára annak, hogy több évig még biztosan a hadrendben lesznek.