Persze.Bőlcs vezérünk kiadta az ukázt-csak új!
Elszaladt a ló.5 éve még a seggeteket vertétek volna a földhöz,most meg már a szar se elég büdös.
Majd ha a vajda megint leszarja a sereget (mert lefogja abban a pillanatban,ahogy a pillanatnyi politikai érdekéből kikerűl a sereg),és nem lesz pénz a Leok karbantartására,visszasirjátok a vén vasat.
De akkor is qrvára hiányolnátok,ha tényleg harcolni kéne.
Dehát most a bölcs vezérünk megmondta,hogy új!.
Ez attól is függ mekkora a sereg.
Egy ilyen pici pár dandáros honvédség ha és amennyiben van lehetőség legyen modern felszereléssel ellátva.
Évtizedekkel ezelőtt sem értettem a seregben rejlő "lehetőséget" (értsd korrupció) miért nem használja ki egyik oldal sem.
Utoljára ez a gripenél történt meg.
A mostani vezetésnek megvan az az előnye, hogy a saját szavazóit ez nem érinti meg.
Ha megérintené Mészáros/Tiborc/Habony/Borkai stadionok/leállított autópálya építés ha beszól a haver/yachtozások stb. már régen nem lennének hatalmon.
Megjegyzem én az eddigi beszerzéseket amit tudunk róluk, nem érzem túlárazottnak.
Nagyrészt(talán eddig mind) szakmailag megalapozott.
Mégha a török vasak nekem sem a szívem csücskei, de majd meglátjuk mire mennyit vesznek. Azoknak is meglehet az értelmes felhasználási helyük a seregben.
Ha a seregre nem lessz pénz(a közeljövőben ezt nem tartom reálisnak) , a régi toldozott, foldozott vasakra sem lessz.
Hun T72m1.
Nem szoktam hozzászólni.
Az oka egyszerű, úgy gondolom a felújítás párti és a kohó pártiak mantrájának is megvan a maga igazsága.
(Ez van újrajátszva hetente. Mint egy török szappanopera katasztrófa
)
Az utóbbi pár évtized környéken lezajló konfliktusai megmutatták sajnos a régi vasakra is szükség lehet.
DE!!!
Én ennek ellenére is inkább a kohópártiak oldalán állok.
Én személy szerint egy modernizált 72-es be sem ülnék be egy konfliktus idején.
És ezért mást sem kényszerítenék rá.
Párszor ültem benne, de számomra az egyik példája/negaív/hogy ergonómiailag, hogy ne tervezzünk harcjárművet.
El sem tudom képzelni akik hónapokig ezel a típussal nyomulnak mit élnek meg.
A meg lévő valószínű max pár tucatot mennyire érné meg modernizálni?
Az az érv mások is teszik elég satnya.
Akik teszik azoknak nincs pénzük modernebbre/újjra/ott is működik a korrupció! nem magyar/OV szokás.
Politikus ismérv. A világon mindenhol.
Kit ültetnél bele? Tartalékost?(nem ők nem zsidók,svájciak,amcsik, valószínűleg nem is lesznek azok évi 20 nap a határra migráns ok ellen elég, nem hk-ra) Vagy egy másik dandár része lenne?
Tudom már leírtátok százszor.
Ezt úgy írom, hogy bennem nincs indulat.
Nekem a NER ugyanolyan hányinger min a DKs banda, vagy a parlamentben az összes bohóc.