Sziasztok,
Én egy ideje érdeklődéssel olvasgatok itt. Sok képzett ember és nagyon sok eltérő vélemény van. Nagyon jó dolog ez.
Én előre mondom nem vagyok szakértő...Sőt...katona sem voltam...Különböző okok, elsősorban politikai dolgok miatt. Ennek ellenére a HAZA védelme mindenek előtt ezt vallom, és ezért tennék is. Ennyit a bemutatkozásról.
Szóval. T72-es tankok. Úgy gondolom, hogy teljesen mindegy hogy milyen szintem tartva Őket, de kidobni nem szabad. Ezek megvannak. Gyakorlatilag jelenleg csak ezek vannak. Állagmegőrzés max, de ha gond van , nem kell mindig LEOPARD. Elől menjenek a csúcsgépek, de biztosítani miért nem jók? Vagy földet eltolni, havat tolni, stb..
Minimális ráfordítással ha megmenthetőek akkor miért ne? 1 mdollár vs 8 mdollár.. sokat eszik..na és? valaki említett hogy beásva tüzérség lehetne..pl. szegény ember azzal főz ami van.
A nevemből láthatjátok szatmári vagyok...Itt sokan beszélnek arról hogy a Tiszáig nem lehet még csak meg se kisérelni ha a románok jönnének. Sajnos így van..Ezt a területet pufferként tartják sokan nyilván. Pedig itt lakik az ország azon része akik még képesek és hajlandóak is lennének harcolni. Ezen emberekről lemondani több mint BŰN! kb 1.5 -2 millió ember. Sokan cigányoznak bennünket, de a cigányok lennének az elsők akik fegyvert fognának..(Én magyar vagyok csak info..).Szerintem 500-1000 emberenként el kell helyezni ott pl 10-15 rpg-t, a régi jó kalasnyikovokat rengeteg lőszerrel, és 10-20 fős csapatokat létrehozni.Amúgy régen is így volt...Csak munkásőrségnek hívták.
Rengeteg az ártér, sok kicsi falu...tele kanyarokkal.. 1-2 napig fel lehet tartóztatni a románokat. Azalatt jöhetnek a "hátországi erők"..
A románok előnye 50km alatt elolvadna...s gondolom, illetve csak remélem, hogy a magyar katonai és polgári titkosszolgálat is teszi a dolgát, azaz azért olyan hamar nem lehetne megtámadni bennünket
Itt gondolok arra hogy remélem a mai Románia területén már régen megvannak azok a helyek ahol, ha baj van , ott a fegyver a magyaroknak..Ugyanis senkinek ne legyen kétsége...Először, illetve párhuzamosan kiirtanák Őket...Nem érdekelné a románokat hogy "majd" mit szól a NATO vagy az EU...
A nagy büdös Alföld más kérdés...Debrecen felől simán bejöhetnek...Azaz itt nem lenne elég a lakosság mint első védvonal...Na ezen kellene gondolkozni..
Lehet sokan szidnak majd emiatt, de én úgy gondolom, hogy KUB-al teleraknám egész kelet-magyarországot...Fillérek...2 gyűrűben...Ne repülgessen itt senki...alapon.
plussz a földi kieg..pl mistral is....állandóan más helyen mind a kettő.
Kiváncsian várom mit szóltok..köszönöm