Valahogy ezekkel a hasonlatókal nem értek egyett.Fejlesztési képesség növelése: Ez vajon mi akar lenni? Én nem tudom megfejteni.
Gyakorló eszköz fenntartása: Gyakorolni azzal van értelme, amit amúgy is használ a katona. Még vadászpilótáknál van értelme kiképző / gyakorló repülőgépeknek, ha azok műszerezettsége legalább alapvetően hasonlít a vadászgépekhez. Egy harckocsi esetében azonban minden teljesen máshol van alapvetően, ha csak nem a T-90 lenne az első vonalbeli harcjármű. Szóval nem, gyakorlásra a valódi harceszköz való, kivétel a sofőrképzés, ahol például létezik dedikált sofőrképző jármű több típusból is...
Képesség fenntartás segítése: ? Pont erről van szó, a harckocsi kb. páncéltörő eszköznek van fenntartva, mert nincs más mobil eszköz, csak a pct. rakétaindítók (Metisz), amik ugye nem járműre telepítettek. Logisztikai és minden más szempontból egy új harckocsi kellene, és ahhoz megoldani a megfelelő karbantartást, alkatrészellátást, kiképzést. Ilyen kis hadseregnek két azonos célú, de teljesen eltérő logisztikájú eszközt hadrendben tartani luxus.
Kiegészítő tűztámogató rendszer fenntartásaként: Kiegészítő? Hosszú távon kifizetődőbb akkor egy új harckocsiból pár darabbal többet hadrendben tartani...
Egyrészt kell egy alap mert a leendő legénységet is ki kell képezni. Sajnos mi és talán jó pár ország nem engedheti meg magának hogy a leendő legénységet egyből profi eszközzel kezdje.
Másrészt tűztámogatással is egyetértek.
Igen képpeség fentartássa. Nem mindenhol lehet bányászni főként ilyen munkerő hiányos időkben kiképzett felkészített embert.
Sokan figyelmen kívűl hagyják azt a tényt hogy itt a térségben szinte az ősszes szomszédos ország emberhiánnyal küzd.
Mivel mindenhol lejárt a minden szar kidobássa. Így az értelmes elképzelések egyike hogy tartalékba lökik. Tartalékos kiképzéshez felkészítéséhez. Plusz ezekből toborzàs válogatás a moderneb technikához.
A lengyelekken kívül itt semelyik kke ország nem tudna semilyen komolyabb konfliktust egy nagyobb reguális erővel megvívni.
Mert nem állnak azok a modern eszközök több tucat dandár szinten rendelkezésre. Másrészt mint írtam ember is kellene.
Marad a komprorisszum. Vagy az irdatlan mennyiségű pénz.
Bocs telorol géppelek és sietek.