Nincs, állítólag már alig pár db van ami működőképes az ellenerőnél...6 tucat T-72-nk van még elvileg.
Nincs, állítólag már alig pár db van ami működőképes az ellenerőnél...6 tucat T-72-nk van még elvileg.
Értsd meg, hogy1-2 tucat harckocsiból az nulla. Nem éri meg annyira kis mennyiség. Abból a pénzből amit rá költesz 1000× nagyobb harcértéket érsz el, ha másra költöd.Ahogy mi is képtelenek vagyunk másként felszerelni a haderőnket (max a beledöglés árán).
Pont fordítva.
Ha egy háztartásban van egy kényszeres gyűjtögető, az tragédia.
Ha hadviselésben nincs tartalékod, az a tragédia.
Valóban, úgy nem lehet gazdálkodni a közvagyonnal, hogy hagyjuk szétrohadni a szabad ég alatt.
6 tucat T-72-nk van még elvileg.
6 tucat T-72 vs 44+12 Leo2 fenntartása - szerinted melyik drágább/olcsóbb?
Korábban már beraktam a bolgár T-72 modernizációt, amit az orosz-ukrán háború után fixáltak le, 1.1 M $/db.
Nyilván ennél bővebb műszaki tartalomra lenne nekünk szükségünk, legyen mondjuk 3 M $/db.
(bolgáron felül: 30 mm DEFA gá. 0.5 M $, hard-kill APS 1 M $, új váltó 0.5 M $, + egyéb apróságok)
Még mindig bőven megérné.
Szia,Értsd meg, hogy1-2 tucat harckocsiból az nulla. Nem éri meg annyira kis mennyiség. Abból a pénzből amit rá költesz 1000× nagyobb harcértéket érsz el, ha másra költöd.
Azért kellett a Leopard 2-t megvenni, hogy egyáltalán megmaradjon a fegyvernemi kultúra (és lehetőleg ne a 70-es évek szovjet haditechnikai színvonalán). Ennek a "dolognak" a fenntartásához 1-2 század nem elég. Azt, amit a hollandok csináltak, a lehető legdrágább módja ennek a dolognak.Szia,
Nem csak 24 db "0", de a 44 db is keves aminel 100 db tobb.
Amugy igazad van, nem kellett volna megvenni a 44 db-ot, amig a pancelelharitas es a nagyon kozeli legvedelem olyan, amilyen most.
Még a COVID elött az Elbit-Nimda közös ajánlat 6-7 milka volt.Az mindent tartalmazott,lényegében csak a váz maradt volna a régi,de új pótpáncélzattal burkolva. (125milis löveg maradt volna,de a fejlesztett nagyobb nyomástűrésűre cserélve,és a Merkavábol származó lőelembeállitó rendszerrel).Korábban már beraktam a bolgár T-72 modernizációt, amit az orosz-ukrán háború után fixáltak le, 1.1 M $/db.
Nyilván ennél bővebb műszaki tartalomra lenne nekünk szükségünk, legyen mondjuk 3 M $/db.
(bolgáron felül: 30 mm DEFA gá. 0.5 M $, hard-kill APS 1 M $, új váltó 0.5 M $, + egyéb apróságok)
Még mindig bőven megérné.
Nem akarom borzolni a kedelyeket, csak nezzetek meg a csehek milyen roncsokbol ujitanak fel az ukranoknak 72-eseket. Elmeletileg eleg ha megvan a vaz. Persze a koltsegek magasabbak olyankor, de az mar egyszeru matek.Nincs, állítólag már alig pár db van ami működőképes az ellenerőnél...
Mert sokkal kevesebb műszaki jármű kell, mint IFV. Egy zászlóaljnak kell 30-50db IFV míg műszaki jármű csak nagyon maximum 4-6db.Nem akarom borzolni a kedelyeket, csak nezzetek meg a csehek milyen roncsokbol ujitanak fel az ukranoknak 72-eseket. Elmeletileg eleg ha megvan a vaz. Persze a koltsegek magasabbak olyankor, de az mar egyszeru matek.
Osszegezve, csupan akarat kerdese az egesz. Barmilyen dontest meg tudnanak szakszeruen magyarazni miert ugy a tuti. Ezt is - azt is.
Mivel "haborus helyzet" van, mindig szempont az is honnan (felujitasbol vagy zsirujan) erkeznenek meg hamarabb.
Az is latszik mennyi sok aknamentesitore, muszaki mentore lenne szukseg. Ezert sem ertem miert a BMP vazat gyartjak ujra, miert nem a 72-es vazat SAFE-en belul nyugati motorral erre a szerepkorre.
Hát,az egyik tapasztalat pont az,hogy több műszaki képesség kell.Mert sokkal kevesebb műszaki jármű kell, mint IFV. Egy zászlóaljnak kell 30-50db IFV míg műszaki jármű csak nagyon maximum 4-6db.
De nem annyival, hogy akarcsak megközelítsék az IFV-k mennyiségét.Hát,az egyik tapasztalat pont az,hogy több műszaki képesség kell.
Ez viszont nem jelent feltétlenűl specializált műszaki járművet.gy hk meglepően sok műszaki képességgel ruházható fel,kiegészitő felszereléssel.
Ez attól függ, milyen zl.Egy vegyes esetén egyforma a hk-lhj mennyisége.De nem annyival, hogy akarcsak megközelítsék az IFV-k mennyiségét.
Ott sem. Csak ott nem 10x annyi IFV lesz mint műszaki jármű, hanem csak 5x annyi.Ez attól függ, milyen zl.Egy vegyes esetén egyforma a hk-lhj mennyisége.
Hk,nem műszaki páncélost írtam Hk kiegészítő felszereléssel alkalmas bizonyos műszaki feladatokra,Ezt irrtamOtt sem. Csak ott nem 10x annyi IFV lesz mint műszaki jármű, hanem csak 5x annyi.
Ne kezdjük már megint ezt. Nem lesz a mi T-72-eseinkből már harckocsi sehogy. Nemm is érné meg.Hk,nem műszaki páncélost írtam Hk kiegészítő felszereléssel alkalmas bizonyos műszaki feladatokra,Ezt irrtam
De, megérné.Hk kell a loveszek támogatására.Korszerusitett T72 meg évtizedekig megfelelő lenne a célra.Ne kezdjük már megint ezt. Nem lesz a mi T-72-eseinkből már harckocsi sehogy. Nemm is érné meg.
De nalunk nem lesz es keszDe, megérné.Hk kell a loveszek támogatására.Korszerusitett T72 meg évtizedekig megfelelő lenne a célra.
Nem lep meg.Ami költséghatékony, mindenhol bevált gyakorlat,azt mi biztosan nem csináljuk......De nalunk nem lesz es kesz
Sehol nem bevált gyakorlat homeopátiás mennyiségben rendelkezésre álló 40 éve stragacsokat modernizálni.Nem lep meg.Ami költséghatékony, mindenhol bevált gyakorlat,azt mi biztosan nem csináljuk......
Dehogynem.Sehol nem bevált gyakorlat homeopátiás mennyiségben rendelkezésre álló 40 éve stragacsokat modernizálni.
Tudom, hogy számodra ez hihetetlen, de nem lehet mindent reaktiválni...Dehogynem.
És több T72 vázunk van,mint Leonk.
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..