[HUN] T-72 M1

<blockquote rel="krova">Ni Ni van egy működő képes harckocsink.Az egész kép úgy néz ki,mint a magyar útépítés,1 csinálja,5 nézi :)

Attól, hogy gurul, még nem biztos, hogy működik is. Azért az kicsit összetettebb.</blockquote>

Mi ez a pesszimizmus? :D Ősszel 8 még biztosan gurulóképes volt:

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

És még lőttek is (06:50-től az action):

Lehet tudni,hogy kb mennyi lőszert lőnek el a harckocsizóink évente?Kb mennyi az ára egy T72 lőszernek?

<blockquote>Mi ez a pesszimizmus? :D Ősszel 8 még biztosan gurulóképes volt:

Azért az már fél éve volt, és akkor sem mind a 8 lőtt, és gyanítom nem kis logisztikai, és műszaki bravúr lehetett ez a tataiak részéről. Sajnos :(</blockquote>

Állítólag 6 db beindítható mostanában, de lőszer nagyon kevés van

OgtIqK_OT0gL.jpg

Azért a háttér eléggé Mad Max szerű. Az egész laktanya elég lepukkant. Legalább tetanusz oltást kapnak reggelente? :D

papajoe!

Annyi bizonyos, hogy jóval olcsóbb, mint a Nato 120 mm-es, és nekünk gyakorláshoz a régebbi, kevéssé hatékonyak is elegendőek lennének.

Akkor néhány fotó a tatai szerelők és harckocsizók életéből.
afloazplqzzgbdam9ss1.jpg
s0birvx9k0fir1owwv8o.jpg
ayw7ceteybp1czc80xi8.jpg
r1edfemafeh0tb7s8mdu.jpg
aqrlgv62o5i6setslirc.jpg

Ez nem a rendes hk telephely, ha jól emlékszem közel 20 év távlatából a javítóké volt anno. Amúgy kb 1-2 hónapja olvastam valahol a lőszer árát de már nem emlékszem 100%-ig, valami 500000huf körüli összeg rémlik.

Igen ez a volt Javító zászlóalj harckocsi javító műhelye. De a képeket azért tettem be, hogy látszódjon annak a két embernek a szakértelme, irányító és a bika vezető, akik hátramenetben betolták a T72-est a műhelybe.

Én 4 alatt 0 lőttem kb 3x ígérték meg, hogy lesz lövészet, de folyton elmaradt. A tiszthelyettes képzőn a vizsgán lőhet mindenki 1-et azt csókolom. Oszd be!

<blockquote rel="cnrhs3">Akkor néhány fotó a tatai szerelők és harckocsizók életéből.
afloazplqzzgbdam9ss1.jpg
s0birvx9k0fir1owwv8o.jpg
ayw7ceteybp1czc80xi8.jpg
r1edfemafeh0tb7s8mdu.jpg
aqrlgv62o5i6setslirc.jpg

Ez nem a rendes hk telephely, ha jól emlékszem közel 20 év távlatából a javítóké volt anno. Amúgy kb 1-2 hónapja olvastam valahol a lőszer árát de már nem emlékszem 100%-ig, valami 500000huf körüli összeg rémlik.</blockquote>

500 000ft? De mennyi lőszer,gondolom nem 1 darab,talán az egész tár?

Azért a háttér eléggé Mad Max szerű. Az egész laktanya elég lepukkant. Legalább tetanusz oltást kapnak reggelente? :D

papajoe!

Annyi bizonyos, hogy jóval olcsóbb, mint a Nato 120 mm-es, és nekünk gyakorláshoz a régebbi, kevéssé hatékonyak is elegendőek lennének.
Átlagos csepeli életkép is lehetne akár - harckocsi nélkül... A lepukkantás sajna általános jelenség itthon...

Igen ez a volt Javító zászlóalj harckocsi javító műhelye. De a képeket azért tettem be, hogy látszódjon annak a két embernek a szakértelme, irányító és a bika vezető, akik hátramenetben betolták a T72-est a műhelybe.

Ja hogy betolták! Én azt hittem fordított sorrendben raktad be a képeket és kihúzták épp. :)

Kizárt az 500000 egy Metiszhez való rakéta 1000000.

Nekem ez az összeg rémlik valahonnét /darab. Az ukránok kéz alatt 1 millióért adták a szakiknak a grad rakéták darabját 2014-15 telén, szóval nem egy olcsóság még akkor sem ha pontos összeget nem tudok mondani. De annyi rémlik még hogy mintha a kurdoknak átadott pakk tételes felsorolásánál a tételes összeg is ki lett volna írva valahol.

A munkatársam a sorban a 237-es parancsnoka volt 90-es években. Az vajon megvan-e még ?
Szokta emlegetni ...
Dudi, nem tudsz róla ? :)

Nosztalgiaként itt egy régi cikk a belorusz üzletről.
120-130e dollár/db volt.
http://24.hu/fn/gazdasag/1996/04/17/t_72_zlet/

Átlagos csepeli életkép is lehetne akár - harckocsi nélkül... A lepukkantás sajna általános jelenség itthon...

Ez Szolnokon is így van, bár a laktanyát nem tudom, hogy nézhet ki, de nincsenek illúzióim. A helyi postapoc gyöngyszem a Tiszai Vegyi Kombinát telephelye. Minden nap mellette megyek el dolgozni, és hát elég nyomasztó látvány.

A lőszer meg simán lehet 500 ropiba, ha a szokott módon veszik, (200%-os korrupciós árrés)

A szolnoki laktanya az ország egyik legjobb állapotú laktanyája egyáltalán nem lepukkant szar.Bár fedett telephely nincs.

Attól hogy nincs pénz felújításra, még nem kell tetanusz oltás.
Nézzetek körül, láttok szemetet, vagy rendetlenséget ?
Az állaga az épületeknek, ami megdöbbentő, de ez nem az ott szolgálók hibája.
Legalábbis a katonáké biztosan nem.
Fel kell újítani az épületeket, amelyeken látszik az idŐ vasfogának nyoma.