Én eddig hallani se hallottam még a sztorit. Elrakom egyelőre a turbánlegendák fakkba.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Meg hogy egyáltalán megtörtént-eMivel nem tudjuk hogyan törtènt kár vèlemènyezni.
Nem tudok többet én legendakent kezelem inkább mint megtörtént eseményként,de abból a laktanyából hallottam pár dolgot. ( nem fogom le írni a lakásába nevet)Srácok ha már ezt bedobtátok légyszi kicsit több részletet!
Évekkel ezelőtt megmondták az ezzel foglalkozók, hogy NEM AKARNAK A VADÁSZOKKAL DOLGOZNI. Nem véletlenül. Sportlövészekkel igen. Megint házhoz megy a rendszer pofonért ahelyett, hogy hallgatnának azokra akik láttak már ilyet...jött a multkor hogy legyenek vadászok betoborozva mert ők szeretik a fegyvereket hátha nagyobb lessz a hajlandóság.
Ezt bárki megmondja, a politika erőlteti a hülyeségeit szokásosan.Évekkel ezelőtt megmondták az ezzel foglalkozók, hogy NEM AKARNAK A VADÁSZOKKAL DOLGOZNI. Nem véletlenül. Sportlövészekkel igen. Megint házhoz megy a rendszer pofonért ahelyett, hogy hallgatnának azokra akik láttak már ilyet...
Tudtunk volna Tolnamegyébe 16-18 főt betoborozni (pont olyanok akik javarészben csak vendégvadászok mert nem annyira tehetősek hogy vadásztársasági tagok legyenek.) távcsöves puskásnak mesterlövésznek rombolópuskásnak bejöttek volna. de amikor el lett mondva hogy a TVZ csak karabély és pisztolylövészetet tud biztosítani rendszeresen megmondták köszönik szépen a lehetőséget arra eltudnak menni egy privát lőtérre is...Évekkel ezelőtt megmondták az ezzel foglalkozók, hogy NEM AKARNAK A VADÁSZOKKAL DOLGOZNI. Nem véletlenül. Sportlövészekkel igen. Megint házhoz megy a rendszer pofonért ahelyett, hogy hallgatnának azokra akik láttak már ilyet...
Akkor nálatok nagyon fogyatékosok vannak a kiképzésen. Egy emailt kell írni a helyi önkormányzatnak és vadásztársaságnak, hogy ez az útvonaton ekkor és ekkor ennyi fővel fogtok menni és kész....de menetgyakorlathoz ki kell menni a megyéből
vannak bajok... van egy olyan hogy bartina hegyi túra a helyi erők kitalálták hogy rácsatlakoznak. Tök jó dolog egyébként éjszakai túra. Na ezt nem sikerült elintézni... A szervezők pedig akarták... Az lett a megoldás hogy aki részt akar venni rajta fizessen be és mehet bakancsba eggyenruhába de mint civil. (felvarrók nélkül) ... Tehát ez kb 0.Akkor nálatok nagyon fogyatékosok vannak a kiképzésen. Egy emailt kell írni a helyi önkormányzatnak és vadásztársaságnak, hogy ez az útvonaton ekkor és ekkor ennyi fővel fogtok menni és kész....
És még ez sem így van teljesen. Mert azokban az alakulatokban, ahova az újoncokat töltik, LYNX, Pzh2000,az ott szolgáló öreg katonák bére is megnőtt. Sőt mivel aranyositották a belépő bérhez az övék elvileg magasabb.Idősebb katonáknak nem tetszik, hogy az új bevonulók 2x annyit keresnek, mint aki 20 éve ott van... Kb ennyi a lényege
Nincs hadszervezet, nincs felszerelés. Így lehetetlen eredményt felmutatni.A legnagyobb probléma hogy a Területvédelmi rendszer nem tud semmi értelmeset felajánlani de elvárja hogy az emberek a szabadidejüket áldozzák fel.
Az adott zászlóaljé nőtt meg mindenhol nem a teljes dandáréÉs még ez sem így van teljesen. Mert azokban az alakulatokban, ahova az újoncokat töltik, LYNX, Pzh2000,az ott szolgáló öreg katonák bére is megnőtt. Sőt mivel aranyositották a belépő bérhez az övék elvileg magasabb.
Ez nem igaz. Hódmezőn csak 1 zászlóalj illetménye nőtt meg nem az egész dandáré és Tatán is csak a tüzérosztály illetményét növelték nem az egész dandárét.És még ez sem így van teljesen. Mert azokban az alakulatokban, ahova az újoncokat töltik, LYNX, Pzh2000,az ott szolgáló öreg katonák bére is megnőtt. Sőt mivel aranyositották a belépő bérhez az övék elvileg magasabb.
Tatán biztos nagy a feszkó, ahol a danáron belül a tüzéreké megnőtt a többieké nem. Mondjuk erre sem ez a megoldás. Bár minden cégnél a a legfontosabb a másik mennyit keres.
Még akkor is ha te sem keresel xarul, hát még akkor ha te xarul.....
Jó lenne ha már mhova lecsorogna. A kövi sztem a pilóták után a Leopardos csapat lesz, jo lenne még tavasszal.
Ez nagyon gáz. Értem én, hogy, hogy a management feladata és kpi-ja az embert a vasra, de ez gáz.Ez nem igaz. Hódmezőn csak 1 zászlóalj illetménye nőtt meg nem az egész dandáré és Tatán is csak a tüzérosztály illetményét növelték nem az egész dandárét.
a híradó pótlékért korábban szerinted emelte valaki a kezét (egy egész laktanya kapta pl fehérváron.) vagy a díszelgők pótlékáért vagy a tüzszerész hadihajós pótlékért vagy a különleges müveletiért? mindenki kapott potlékot évtizedeken át csak a dedikált harcolóknak nem jutott. még a zenészeknek is volt pótlék. harcolóként meg maradtak a késszenléti szolgálatokEz nagyon gáz. Értem én, hogy, hogy a management feladata és kpi-ja az embert a vasra, de ez gáz.
És nincs senki, aki felemelte a kezét, hogy hé, ez faszsag
pedig ugyan úgy haderőnem mint a szárazföld vagy a légierő...Nincs hadszervezet, nincs felszerelés. Így lehetetlen eredményt felmutatni.
Előre látom magam előtt Gáspár Győző alezredesEz így mit akar jelenteni?
A Hvt. XIV. Fejezete a következő 106/A. §-sal egészül ki:
„106/A. § A honvédelemért felelős miniszter címzetes ezredes vagy címzetes alezredes rendfokozatot adományozhat a Honvédség társadalmi megítélésének növelését előmozdító azon személye részére, aki egyedi megállapodás keretében kötelezettséget vállalt arra, hogy honvédelmi célra vagyoni vagy nem vagyoni hozzájárulást teljesít. A címzetes ezredes vagy címzetes alezredes sajátos jogállásának szabályait a miniszter rendeletben határozza meg.”