[HUN] Toborzás / hadkiegészítés

Megszólalt a kötelező sorkatonaság visszaállításáról a magyar vezérőrnagy: Jogilag továbbra is életképes

Prof. Dr. Kovács László vezérőrnagyot, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem egyetemi tanárát kérdeztük...

Hamarosan indul a Kiképzés katonai sport-reality műsor a TV2-n...

A Magyar Honvédség haditechnikai eszközeire lehet számítani Budapesten, a Bálna Honvédelmi Központ környékén január 9-én, csütörtökön a délutáni órákban. A haditechnikai eszközöket egy hamarosan induló katonai sport-reality műsor bemutatójához szállítják a Bálnába.

• Tetszik
Reactions: Loken
Az idei évben valamennyi jogállást – hivatásos, szerződéses, tartalékos – figyelembe véve több mint 6000 fő csatlakozott a Magyar Honvédséghez, ami alapján 2024 az elmúlt időszak legerősebb toborzási éve volt.

A Honvédelmi Minisztérium fenntartásában működő Kratochvil Károly Honvéd Középiskola és Kollégium diákjai a középiskolai képzés végén közel 50 százalékban választják a katonai pályát, illetve az altiszti és tiszti képzéseket. Vannak közülük természetesen, akik nem mennek katonai pályára, de tartalékos szolgálatot vállalnak, ha őket is beleszámítjuk, akkor a pályára irányítási arány 90 százalék körül van.

Hamarosan indul a Kiképzés katonai sport-reality műsor a TV2-n...

A Magyar Honvédség haditechnikai eszközeire lehet számítani Budapesten, a Bálna Honvédelmi Központ környékén január 9-én, csütörtökön a délutáni órákban. A haditechnikai eszközöket egy hamarosan induló katonai sport-reality műsor bemutatójához szállítják a Bálnába.

Január 27-én indul A Kiképzés...

25. Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállítás (Hungexpo)

678130fcee470954334935.jpg

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

• Tetszik
Reactions: SilvioD

Edesf@szom

Edesf@szom
Hogy nem szakad rá az ég.

Meg kell törni a versenyzők egóját, hogy megtanuljanak csapatban dolgozni + videó

"Ez egy katonai sport-reality műsor, tehát a néző véletlenül se higgye az egyes extrém feladatokról, ha bevonul katonának, azt neki is teljesítenie kell alapkiképzésen. Azonban ha vonzódik az efféle feladatokhoz, az a honvédségen belül el tud helyezkedni olyan alakulatoknál, ahol lesz rá lehetősége..."

aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzU1NDgxMzJiMDE3ODQxOGQ4OTk4ZWVmMTI2ZDhlYTY5.jpg

Két helyszínen két századnyi újonc vonult be alapkiképzésre a hét elején, túlnyomó többségük arra készül, hogy szerződéses szolgálatot vállal...

Hajdúhadházon, az MH vitéz Vattay Antal 2. Területvédelmi Ezrednél, Várpalotán pedig, az MH Klempa Kálmán 7. Területvédelmi Ezrednél kezdték meg a Katonai Alapkiképzési Programot. A kiképzéssel a katonák megerősítik fizikai és mentális állóképességüket, elsajátítják az alapvető katonai szabályokat, eljárásrendeket, valamint megismerkednek a fegyverekkel és harceljárásokkal

• Tetszik
Reactions: Loken and Pogány
  • Tetszik
Reactions: endre