[HUN] Toborzás / hadkiegészítés

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Ocses

Well-Known Member
2018. szeptember 29.
6 953
15 830
113
Hát ez nem jött jól a seregnek:

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
Na pont be akartam rakni.

Szóval csak az nèzze meg akinek van fölösleges ideje.

Egyrèszt az a Leventegyerek szokásához híven nagyon szar riporter. Teljes felkèszületlensèg amit mutat.
Masrèszt adott egy teljesen clickbait címet.

A srác amúgy normálisnak tűnik. Azonkívűl hogy megalszik a szájában a tej.

Kb a fele tèmában tök tudok velemenni.
A másikfele vèlemènyènèl meg felmerül bennem a kèrdès, mièrt is akartál te katona lenni.
Szóval odabent nem lettünk volna öribarik.

Újjat nem fog nagyon mondani.

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
52 211
87 950
113

Egyrèszt az a Leventegyerek szokásához híven nagyon szar riporter. Teljes felkèszületlensèg amit mutat.

A másikfele vèlemènyènèl meg felmerül bennem a kèrdès, mièrt is akartál te katona lenni.

Miket mond?

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
12 787
35 523
113

Nekem az volt a furcsa, hogy kiemelte a kanizsai létét, hogy mennyire csak oda lehetett kerülnie, aztán kiderült, hogy csak átkerült Szolnokra meg máshova, teljesen más feladatkörökbe. Tehát mégis csak van átjárás és nem élethosszig tartó elhelyezések helyett.

Az meg, hogy a fizetés annyi amennyi... Azért 10 embert vezetni nem egy akkora nagy nóvum a munkaerőpiacon sem. Kicsit érdekes elvárásoknak tűntek. És igen, mindenhol, a honvédségen kívül is főleg egy bizonyos szint felett el van várva, hogy az ember az utasításoknak, szabályoknak megfelelően cselekedjen és nem nagyon van tolerálva a majd okosbanügyesen megoldjuk, mert jófej vagyok hozzáállás. -Mint ahogy ez elhangzott.

Ocses

Well-Known Member
2018. szeptember 29.
6 953
15 830
113
Nekem az volt a furcsa, hogy kiemelte a kanizsai létét, hogy mennyire csak oda lehetett kerülnie, aztán kiderült, hogy csak átkerült Szolnokra meg máshova, teljesen más feladatkörökbe. Tehát mégis csak van átjárás és nem élethosszig tartó elhelyezések helyett.
Ha jól èrtettem amikor elvègezte a sulit akkor rakták teljesen máshova.

Az èn egyik volt rajpk-m harckocsizókènt vègzett.
Szegedi.
Hódmezőre kèrte magát tankosnak.
Tatán lett lövèsz. :rolleyes:

Szóval az alap problèmája èrthető.
De jó esetben lehet mozogni seregben belül.
Persze kell hozzá támogató elöljáró.

Sok okosat nem.

Fegyvertechnikusnak jelentkezett, nem indult a szak, hadtápos lett.

Nem tetszett neki amikor covidnál aki nem oltatta be magát fizetetlen szabira lett küldve. Erre azt mondta ok, de az már nem korrekt, hogy megtiltották a másodállást.

Esetenkènt kötelező külszolgálat.
Főleg családosoknál problèma.
(Megjegyzem ez szerintem is az, mert egyszerre pár száz ember van külszolgálatba, találjanak már rá önkèntest)

18 ève katona ismerőse felsőfokú vègzetsèggel, nyelvvizsgával annyit keres mint az embert a vasra program nulla tapasztalatú 8 álltalánossal. Ebből adódó bèrfeszültsèg.
(Megjegyzem sokkal kisebb felvèteli követelmènnyel, minden szinten mint 18 ève)

Nem tetszett neki a szolnoki hangulat?
(Nekem az jött le, őneki a lazább jön be)
Ezután átment valami közlekedèsiekhez, amit meg tök szeretett.

Irakban amikor lőttèk a táborukat , bunkerben ,sisakban mellènyben elgondolkozott kell e ez neki.
(Megjegyzem amikor minket rakètáztak körbe afgánban, látszott ki az akit ez "felpezsdít" ès "èlvezi". Ès ki az aki k-ra hazamenne azonnal)

Kevès lövèszet mert nem olyan beóban volt.
(Megjegyzem èn olyanban voltam, mègis eljártam rendszeresen civilbe is lőni)

Nem mindíg olyan a felszerelès ami kellene, van hogy nem engedik használni a sajátot.

Sorkatonaság èrtelmetlen lenne.

A promóműsorok mennyire nem a valós kèpet mutatják.

Ma is katonák tetteit, amik filmbe illenènek ès akiknek ő a lábuk nyomába sem èr kellene bemutatni az embereknek. Valós sztorikat, azokat nem titkolni
(Megjegyzem mind kmz/mind omlt/mind prt szerintem jó kis alapot adhatott volna, egy tènyleg jó filmnek.
Főleg mostmár nagyon titkolózni afgánról fölösleges)

Kb ennyire emlèkszem.

Mindamellett egyáltalán nem seregellenes.
Sőt. Szerinte aki fiatal az próbálja ki.
Ha mást nem a tartalèkos kètet Ott látja tetszik e neki.

honved

Well-Known Member
2010. június 2.
10 734
20 855
113

Nem néztem teljesen végig. Szerintem egy kis elkényeztetett gyerkőc, kimond pár dolgot, amit eddig is tudhattunk, ha akartunk. Altiszt volt, ellátós, meg logisztikai területen volt Kaposváron. Ahol nem érezte jól magát. Fél évente volt lövészeten, de volt iraki misszióba is. ( ? )
Szolnok sem tetszett neki, mert túl fegyelmezett, katonás hely, de Pesten a közlekedési központ, vagy mi a fene, az bejött neki. Mert ott laza családias volt a helyzet. Nagyjából itt hagytam abba, gondoltam felesleges tovább nézni.

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
52 211
87 950
113
Ha jól èrtettem amikor elvègezte a sulit akkor rakták teljesen máshova.

Az èn egyik volt rajpk-m harckocsizókènt vègzett.
Szegedi.
Hódmezőre kèrte magát tankosnak.
Tatán lett lövèsz. :rolleyes:

Szóval az alap problèmája èrthető.
De jó esetben lehet mozogni seregben belül.
Persze kell hozzá támogató elöljáró.

Sok okosat nem.

Fegyvertechnikusnak jelentkezett, nem indult a szak, hadtápos lett.

Nem tetszett neki amikor covidnál aki nem oltatta be magát fizetetlen szabira lett küldve. Erre azt mondta ok, de az már nem korrekt, hogy megtiltották a másodállást.

Esetenkènt kötelező külszolgálat.
Főleg családosoknál problèma.
(Megjegyzem ez szerintem is az, mert egyszerre pár száz ember van külszolgálatba, találjanak már rá önkèntest)

18 ève katona ismerőse felsőfokú vègzetsèggel, nyelvvizsgával annyit keres mint az embert a vasra program nulla tapasztalatú 8 álltalánossal. Ebből adódó bèrfeszültsèg.
(Megjegyzem sokkal kisebb felvèteli követelmènnyel, minden szinten mint 18 ève)

Nem tetszett neki a szolnoki hangulat?
(Nekem az jött le, őneki a lazább jön be)
Ezután átment valami közlekedèsiekhez, amit meg tök szeretett.

Irakban amikor lőttèk a táborukat , bunkerben ,sisakban mellènyben elgondolkozott kell e ez neki.
(Megjegyzem amikor minket rakètáztak körbe afgánban, látszott ki az akit ez "felpezsdít" ès "èlvezi". Ès ki az aki k-ra hazamenne azonnal)

Kevès lövèszet mert nem olyan beóban volt.
(Megjegyzem èn olyanban voltam, mègis eljártam rendszeresen civilbe is lőni)

Nem mindíg olyan a felszerelès ami kellene, van hogy nem engedik használni a sajátot.

Sorkatonaság èrtelmetlen lenne.

A promóműsorok mennyire nem a valós kèpet mutatják.

Ma is katonák tetteit, amik filmbe illenènek ès akiknek ő a lábuk nyomába sem èr kellene bemutatni az embereknek. Valós sztorikat, azokat nem titkolni
(Megjegyzem mind kmz/mind omlt/mind prt szerintem jó kis alapot adhatott volna, egy tènyleg jó filmnek.
Főleg mostmár nagyon titkolózni afgánról fölösleges)

Kb ennyire emlèkszem.

Mindamellett egyáltalán nem seregellenes.
Sőt. Szerinte aki fiatal az próbálja ki.
Ha mást nem a tartalèkos kètet Ott látja tetszik e neki.
Köszi.

• Tetszik
Reactions: Ocses

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
52 211
87 950
113
Nem néztem teljesen végig. Szerintem egy kis elkényeztetett gyerkőc, kimond pár dolgot, amit eddig is tudhattunk, ha akartunk. Altiszt volt, ellátós, meg logisztikai területen volt Kaposváron. Ahol nem érezte jól magát. Fél évente volt lövészeten, de volt iraki misszióba is. ( ? )
Szolnok sem tetszett neki, mert túl fegyelmezett, katonás hely, de Pesten a közlekedési központ, vagy mi a fene, az bejött neki. Mert ott laza családias volt a helyzet. Nagyjából itt hagytam abba, gondoltam felesleges tovább nézni.
Ha neki Szolnok feszes katonás...

Ocses

Well-Known Member
2018. szeptember 29.
6 953
15 830
113
Fél évente volt lövészeten, de volt iraki misszióba is. ( ? )
Minden misszióban vannak ilyen beók.
Van aki az oda ès visszaúton látja csak a tábort kívűlről.

Hadtáp, szerelő,jogitiszt stb.

Bar ő pont mesèli hogy 1-2 napra a bunkeros sztori után kint voltak ès karamboloztak.

Amúgy az iraki külszolgá itt a fórumon egy picit túl van becsülve.

UI:persze bent lenni egy táborban sem mindíg èletbiztosítás.
Ès sajnos van arra is pèlda, hogy valaki nagyjából a 6 hónapját táborban tölti, egy lövèsz 2 nap alatt többet van odakint mint ő, de így is ö hal meg. Prt8 2 halottja.

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
45 177
86 983
113
Az „Embert a vasra!” toborzókampány keretében közel százötvenen vonultak be a budapesti Mária Terézia-laktanyába április 14-én. A szerződéses katonának jelentkezők az MH Katonai Rendészeti Ezredhez és az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár 32. Testőrezredéhez érkeztek szolgálatra.

Kávé

Well-Known Member
2022. január 26.
4 984
16 781
113
Az „Embert a vasra!” toborzókampány keretében közel százötvenen vonultak be a budapesti Mária Terézia-laktanyába április 14-én. A szerződéses katonának jelentkezők az MH Katonai Rendészeti Ezredhez és az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár 32. Testőrezredéhez érkeztek szolgálatra.

Valaki bator azt is irja mar le hogy ebbol 150bol hanyan alltak fel egyszerre amikor mondtak hogy lehet sorakozni a drog tesztre :) :rolleyes:

• Tetszik
  • Vicces
Reactions: fishbed and J.G.

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
45 177
86 983
113
Toborzók az ELTE Informatikai Karának karriernapján...

Területvédelmi tartalékos szolgálat, egyetemi ösztöndíjak és a katonai hivatás iránt érdeklődött több száz egyetemista a honvédség és a katonai térképészet toborzóinál az ELTE Informatikai Karának karriernapján.

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
45 177
86 983
113
Kéz a kézben a haderőfejlesztés és a toborzás...

67f8b015c948e785751790.jpg
67f8b0171dc4c964882070.jpg

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
45 177
86 983
113
Dr. Böröndi Gábor vezérezredes a Magyar Honvédség Vezérkari Főnöke előzetesen egyeztetetteknek megfelelően 2025. 04.15.-én fogadta a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet vezetőit, Bazsik István elnököt és Szendrei Zoltán alelnököt.

A megbeszélés során az alábbi témák kerültek megtárgyalásra:
  • A HJKR bevezetését követő főbb tapasztalatok.
  • A katonák által megfogalmazott vélemények áttekintése.
  • A Honvéd Érdekképviseleti Szervezet által kiemeltnek tekintett jogszabály módosítási javaslatok áttekintése.

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
52 211
87 950
113
Nem mindegy? Májusban elfogadják a részletes számokat, jövő februárban rájönnek, hogy a hiány nem 3,5 hanem 6%, a növekedés nem 4,5%, hanem 1%. Aztán módosítják a számokat, hiánycélt, zároln minden minisztérium jövő májusban, júliusban, októberben, decemberben, és évvégén megállípítják hogy a decemberit betartották, még maradt is pénz, a tartalékot gyorsan el kell költeni, felújjítanak két vadászati kiállítást, kiadják makettben a Karcagi Sámándobot, vesznek zabot a döglött honvédségi lovaknak.

Fegyverpénz ráadásul, basszameg, adni akarnak emeljék meg a katonák, rendörök, bv-dolgozók alapbérét. Ne legyen már megint szavazat vásárlás. (ugyanez a 13. havi nyugdíj, amit építsenek be az alapnyugdíjba, aztán nincs is mit támadni Prüsszelben)
A fegyverpénz azért jobb szavazatvásárlási módszer, mert egyszerre jelentős összeg. Ha ideadnák ugyanezt az összeget mint illetményemelést havi bontásban, akkor azt kb észre sem venné az ember. A fegyverpénz 4 agy 5 évente 6 havi illetmény, azaz ha ennyivel emelnéd az illetményt, akkor 48 vagy 60 felé kéne elosztani, amit alig venne észre az ember.

• Tetszik
Reactions: tomcat1