[HUN] Toborzás / hadkiegészítés

Megtippelhetném, de inkább ird ide az éveket is, hogy mikor.
Szerintem abban egyet érthetünk, hogy a mostani fiatalok teljesen más világba születnek, mint amiből a korosztályodnak kellett "rukkolnia"... ;)
Kis kíváncsi...:)
Egyébként '70-es, '80-as évek. Egyetem után egyébként nem egyből vittek el, volt egy kis rátartás, meg kértek halasztást a munkahelyemen, de a végtelenségig nem lehetett húzni.

• Tetszik
Reactions: fishbed and endre
A Magyar Honvédség Altiszti Akadémiáján végzett 355 katona eskütételén, Budapesten, a Hősök terén...

A győri MH Dánielfy Tibor 205. Légvédelmi Rakétaezred laktanyájába több mint 120 újonc vonult be hétfő reggel szerződéskötésre az „Embert a vasra!” harmadik toborzókampány keretében – közölte Kiss László hadnagy, az ezred tűzirányító tisztje.
Újabb mérföldkőhöz érkezett az „Embert a vasra!” toborzókampány: több mint százan vonultak be a budapesti Mária Terézia-laktanyába július 14-én, hétfőn.

A tízhetes alapkiképzést, majd szakfelkészítést követően az esküt tett újoncok lövész-díszelgő, valamint katonai rendész beosztásban állnak a haza szolgálatába.
Több mint kilencvenen érkeztek július 14-én az „Embert a vasra!” harmadik toborzókampány keretében szerződéskötésre a székesfehérvári MH Nagysándor József 51. Híradó- és Vezetésbiztosító Dandárhoz.

A bevonulókkal elsősorban a dandár Támogató Zászlóalj (HQ MND-C) állományát töltik fel, de a jelentkezők részére további alegységeknél is biztosítanak helyet, amennyiben élnek a lehetőséggel.

Akkor az "Embert a vasra - 3. kampány" eredménye összesítve:

Győr: 120 fő
Budapest BHD: 100+ fő
Székesfehérvár: 90+ fő

Összesen: 310+ fő ?

• Tetszik
Reactions: endre
Akkor az "Embert a vasra - 3. kampány" eredménye összesítve:

Győr: 120 fő
Budapest BHD: 100+ fő
Székesfehérvár: 90+ fő

Összesen: 310+ fő ?
Az az érdekes, ugyanezekhez az alakulatokhoz áprilisban is volt már egy bevonulás ugyanezen kampány keretében.
Vagy vmit keverek?

Illetve olyan mintha ennek a kampánynak a keretében, de Salgótarjánban és Hajdúhadházon is lett volna ugyanekkor bevonulás.

Illetve márciusban HMV.

Vmint Tata

Vmint volt egy februári ismét több helyszínen

Ennyi volt idén a csoportos bevonulás..

Győr: 120 fő + x
Budapest BHD: 100+ fő + 150 fő = 250+
Székesfehérvár: 90+ fő + 80 = 170+
Salgótarján 50
Hajdúhadház 100+
Hódmezővásárhely 107
Tata 100+
Kecskemét 63
Tiszasziget 24
Gödöllő 60

Összesen: kb.1.044 + X (első Győrhöz nem volt szám)
Hogy mennyi marad, akkor kb. mínusz 30--40%

• Tetszik
Reactions: endre and polyfag
Az az érdekes, ugyanezekhez az alakulatokhoz áprilisban is volt már egy bevonulás ugyanezen kampány keretében.
Vagy vmit keverek?

Illetve olyan mintha ennek a kampánynak a keretében, de Salgótarjánban és Hajdúhadházon is lett volna ugyanekkor bevonulás.

Illetve márciusban HMV.

Vmint Tata

Vmint volt egy februári ismét több helyszínen

Ennyi volt idén a csoportos bevonulás..

Győr: 120 fő + x
Budapest BHD: 100+ fő + 150 fő = 250+
Székesfehérvár: 90+ fő + 80 = 170+
Salgótarján 50
Hajdúhadház 100+
Hódmezővásárhely 107
Tata 100+
Kecskemét 63
Tiszasziget 24
Gödöllő 60

Összesen: kb.1.044 + X (első Győrhöz nem volt szám)
Hogy mennyi marad, akkor kb. mínusz 30--40%
Volt már idén, de a győri/budapesti bevonulásoknál nagyobb volt a lemorzsolódás mint vártak ezért újráznak.

Kis kíváncsi...:)
Nem kiváncsiság,...:rolleyes:
A "nagy öregek" - és most véletlenül sem a korodra utalok :) , csak ez a szófordulat jutott igy eszembe - hajlamosak azt feltételezni, hogy a mai generáció egy holnap bevezetett sorkötelességgel "ki tudna békülni", ...Több szempontból is vannak kétségeim...
Ha a 16 éves fiamra nézek (kiváló tanuló, nemzeti válogatott tagja küzdősportban) 100%-ra meg vagyok győződve arról, hogy NEM hiányzik az életpályájából egy, másfél, akárhány év sorkatonai szolgálat. Nem is részletezném, hogy miért...

• Tetszik
Reactions: Elkhound and endre
A mindenfajta valós szűrő nélkül embereket beöltöztetni hozzáállássnak az eredménye.

Természetesen vannak kivételek én is találkoztam nem is egyel!!!
Ez a rendszer problémája. Majd szépen át fog szivárogni ha meg az nem szivárgott a szerződésekhez is.

• Tetszik
Reactions: endre
A probléma az, hogy a tartalékos toborzókampány a hozd el a barátodat is toborzópénz elvén működött. Hasonlóan ahhoz amikor valaki munkásokat toboroz ahhoz céghez ahol dolgozik és jutalmat kap érte.
Na bruttó 5 kilót kaptak a tartalékosok minden egyes betoborzottért aminek az lett az eredménye, hogy teljes cigány falvak toborozták körbe egymást.

Ennek eredményeképp szépek a létszámok de tele van Tiktok olyan videókkal hogy Laktos Jabba kis grófóra táncol egyenruhában....

A probléma az, hogy a tartalékos toborzókampány a hozd el a barátodat is toborzópénz elvén működött. Hasonlóan ahhoz amikor valaki munkásokat toboroz ahhoz céghez ahol dolgozik és jutalmat kap érte.
Na bruttó 5 kilót kaptak a tartalékosok minden egyes betoborzottért aminek az lett az eredménye, hogy teljes cigány falvak toborozták körbe egymást.

Ennek eredményeképp szépek a létszámok de tele van Tiktok olyan videókkal hogy Laktos Jabba kis grófóra táncol egyenruhában....
Soha, senki nem dolgozott a cégnél a cégen kívül? Esetleg józan paraszti ész vetelezese?

Mindegy ,tudom, kpi volt és parancsot megbaszni...