[HUN] Toborzás / hadkiegészítés

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
18 327
56 647
113
Nem akartad látni 20 éve a rendszerben vagy. Ehhez kibaszott bányalónak kell lenni vagy egy olyan irodában ülni ami a holdon van és nincs a közeledben állomány...
Semmi közöm hála istennek semmilyen pénzügyekhez. Tényleg amiről én hallottam, az kb. a Rába R-16 darabára volt, amiről tudom hogy nagyjából annyiba került amennyibe kerül egy bármilyen hasonló képességű jármű, amivel játszott akkor a média, az az üres vs felszerelt ár. Kibaszott bányaló vagyok ezek szerint...

Negan

Well-Known Member
2019. november 30.
21 073
36 805
113
Ahogy mondtam, soha senkinek nem ártottam tudtommal, vagy szánt szándékkal. A rendet, azt valóban szeretem, a káoszt, meg az anarchiát nem.

Ehhez meg szerintem a szivecskés szmájli illik.
Más a rend szeretése,és más a különben országveszejtő hatalom önérdekű kiszolgálása.

Bálint

Well-Known Member
2020. augusztus 31.
11 376
39 018
113
Elfogadom.

Akinek tudomása van róla hogy kilopják a vesénket, az ne vegyen ebben tovább részt, és utána vigye olyan fórum elé ami nem függ a kormánytól. Ez így hiteles is lenne nekem.
A telex pont nem függ a kormánytól meg akkor meg az index se :rolleyes::D
De amúgy a völner-schadl ügy pontosan megmutatja, hogy a tényleg nagyhalak ellen mennyit ér a feljelentés

• Tetszik
Reactions: Rferi66 and honved

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
18 327
56 647
113
A telex pont nem függ a kormánytól meg akkor meg az index se :rolleyes::D
De amúgy a völner-schadl ügy pontosan megmutatja, hogy a tényleg nagyhalak ellen mennyit ér a feljelentés
Azért csak elkezdődött egy vizsgálat, meg egy államtitkár belebukott, a végrehajtók főnöke szintén. Talán azok az üzelmek úgy ahogy előtte, már nem is folyhatnak. Szerintem volt értelme megtenni azt a feljelentést.

Ocses

Well-Known Member
2018. szeptember 29.
7 498
17 110
113
Akkor meg ahogy írtam, ha ez nem járható út, felállok, mert a nevem nem adom hozzá, és UTÁNA borítom az asztalt. Ha már itt gerincesség jött elő velem kapcsolatban többször is az elmúlt napokban.

Nem ám leszegett fejjel csinálom tovább úgy, hogy tudomásom van róla hogy kilopják a közös vesénket! Aztán ha elegen felállnak, lesz majd tisztulás. Kicsit hitelesebb lenne ez így, szerintem...
Na....

Úgylátom krisss magánban válaszolt. :rolleyes:

De akkor ma másodjára felhozom a 12. kerületet.

Szóval nem olyan egyszerű a dolog.

Miután átvettèk a kerületet a különböző közbeszerzès álltal meghirdethető tennivalókat, kb 50%-kal olcsóbban tudnak nyertest hirdetni.
Azaz eddig kb dupláját fizette az önkormányzat a különböző ner közeli vállalkozóknak.

Egyèrtelmű e a korrupció? Hogy túl voltak árazva a közbeszerzèsek?

Igen basszus. Csak a hülye nem látja.

Tudnak feljelentést tenni?

Na ez más kèrdès.:D
Hiszen alapvetően minden törvènyes volt.

Hogy furcsán írták ki a pályázatot, amire mindjuk konkrètan 1 cèg tudott jelentkezni?
Arról már az önkormányzat nem tehet.:D:D:oops:

Tessèk örzővèdő cèget alapítani ami takarít is.:cool: Hogy nem jut mindenkinek eszèbe?:D:rolleyes:

Azonkívűl külön volt egy cèg aminek százmilliókat fizetett az önkormányzat, hogy megírja a pályázatokat.:D

Namost fogták szètszedtèk a különböző pályázatokat ès talán a parkolas ahol az eddigi 210 helyett 90 milliót fizet a 12.ker.
De mivel szèdszedtèk a palyázatokat, így több cèg tudott jelentkezni. Nagyobb verseny. Árak lementek.

Vagy felvettek 2 embert aki megírja a pályázatokat önkormanyzaton belül. Nem a haver neres cège. 2 ember bère vs neres haver cège.

Szóval eddig kb 1 milliárdot spóroltak 10 hónap alatt.

De! Egyrèszt az eddigi is törvènyes volt.
Nem lehet asztalt borogatni.
Hogy furán van kiírva a pályázat az nem törvènytelen.

Másrèszt ha esetleg találnak szabálytalanságot, akkor konkrètan a 12. ker önkormányzatának kell fizetni büntetèst.
Az ott lèvő politikusok nem követtek el:D:D:D korrupciót.
Őnekik közük nincs a dologhoz. Amúgy is. Nem is ők írták a pályázatot ki, hanem az a cèg ami az önkormányzattól független.:oops:

Valaki ma azt írta nem minden fekete vagy fehèr.:cool:
Szóval nem olyan egyszerű.

Honvèdsègen belüli beszerzèseket meg amúgy is úgy árazhatják túl ahogy nem szègyenlik.
Hiszen kb minden titkos.
Vagy nem tudjuk a rèszleteket bár latjuk mennyibe került, de pontosan mit tartalmaz azt nem.

De mèg èn is tudok olyan cèget ami hát furcsán mindíg nyert ilyen-olyan beszerzèseknèl.

Ebbe krisss jobban belelát.
Majd egyszer megunja leszerel.
Vagy beleragas a rendszerben remènykedve, hogy valami változik, aztán 45 èvesen már max ő is csak puffog. Aztán a már nem szerel le mert ott a lakáshitel meg a gyerkőcök.

Lófaszt asztalborogatás.

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
18 327
56 647
113
Na....

Úgylátom krisss magánban válaszolt. :rolleyes:

De akkor ma másodjára felhozom a 12. kerületet.

Szóval nem olyan egyszerű a dolog.

Miután átvettèk a kerületet a különböző közbeszerzès álltal meghirdethető tennivalókat, kb 50%-kal olcsóbban tudnak nyertest hirdetni.
Azaz eddig kb dupláját fizette az önkormányzat a különböző ner közeli vállalkozóknak.

Egyèrtelmű e a korrupció? Hogy túl voltak árazva a közbeszerzèsek?

Igen basszus. Csak a hülye nem látja.

Tudnak feljelentést tenni?

Na ez más kèrdès.:D
Hiszen alapvetően minden törvènyes volt.

Hogy furcsán írták ki a pályázatot, amire mindjuk konkrètan 1 cèg tudott jelentkezni?
Arról már az önkormányzat nem tehet.:D:D:oops:

Tessèk örzővèdő cèget alapítani ami takarít is.:cool: Hogy nem jut mindenkinek eszèbe?:D:rolleyes:

Azonkívűl külön volt egy cèg aminek százmilliókat fizetett az önkormányzat, hogy megírja a pályázatokat.:D

Namost fogták szètszedtèk a különböző pályázatokat ès talán a parkolas ahol az eddigi 210 helyett 90 milliót fizet a 12.ker.
De mivel szèdszedtèk a palyázatokat, így több cèg tudott jelentkezni. Nagyobb verseny. Árak lementek.

Vagy felvettek 2 embert aki megírja a pályázatokat önkormanyzaton belül. Nem a haver neres cège. 2 ember bère vs neres haver cège.

Szóval eddig kb 1 milliárdot spóroltak 10 hónap alatt.

De! Egyrèszt az eddigi is törvènyes volt.
Nem lehet asztalt borogatni.
Hogy furán van kiírva a pályázat az nem törvènytelen.

Másrèszt ha esetleg találnak szabálytalanságot, akkor konkrètan a 12. ker önkormányzatának kell fizetni büntetèst.
Az ott lèvő politikusok nem követtek el:D:D:D korrupciót.
Őnekik közük nincs a dologhoz. Amúgy is. Nem is ők írták a pályázatot ki, hanem az a cèg ami az önkormányzattól független.:oops:

Valaki ma azt írta nem minden fekete vagy fehèr.:cool:
Szóval nem olyan egyszerű.

Honvèdsègen belüli beszerzèseket meg amúgy is úgy árazhatják túl ahogy nem szègyenlik.
Hiszen kb minden titkos.
Vagy nem tudjuk a rèszleteket bár latjuk mennyibe került, de pontosan mit tartalmaz azt nem.

De mèg èn is tudok olyan cèget ami hát furcsán mindíg nyert ilyen-olyan beszerzèseknèl.

Vagy beleragas a rendszerben remènykedve, hogy valami változik, aztán 45 èvesen már max ő is csak puffog. Aztán a már nem szerel le mert ott a lakáshitel meg a gyerkőcök.

Lófaszt asztalborogatás.
Igen, írt privátban. Az nekem eddig nem volt meg - hogy nyilván mivel honvédelem, kb. titkos minden és lehet full szégyentelenül csinálni - így már sok mindent értek. Amit leírtál működési modell is probléma, nyilván. Fogás az nem lesz rajta, mert törvényes, még ha nem is etikus. Mit lehet csinálni egy ilyen esetben? Le kell váltani őket. De nem úgy hogy forradalmat kiáltunk, meg azért sírunk by Negan hogy milyen kár hogy nem volt egy fasza polgárháborús tisztulási folyamat! Én azért ez a magyar öli a magyart kihagynám.

Felőlem aztán mondom, menjen a tisztulási folyamat, csak ésszel!

• Vicces
  • Tetszik
Reactions: alali77 and J.G.

migfun

Well-Known Member
2013. május 28.
2 348
4 918
113
azért mert a Miniszter a vezető, a civil kontroll a nép akaratából
Ez csak nagyon áttételesen igaz, hiszen cserélgetik őket, mint a használt alsóneműt. A logikád alapján, ha egy teljesen alkalmatlan, az országot a vesztébe vezető (mindegy, hogy szándékosan, vagy tudatlanságból) embert neveznek ki (csak elméleti felvetésként mondom), annak az utasításai is gondolkodás nélkül végrehajtandók, mert ő a fölérendelt.
A magyar választási rendszer egy politikai közösséget emel hatalomra, nagyon vékony szavazói többséggel is kétharmados parlamenti frakcióra lehet szert tenni, úgyhogy inkább mondjuk azt, hogy a nép felének akaratából, illetve a hatalmat éppen birtokló párt akaratából.

• Tetszik
Reactions: gepard145

arcas

Well-Known Member
2013. március 20.
7 877
27 241
113
Egyik sem. Mert tábornok lesz. Lakáshitel a fenét, a Mazdát qrva drága fenntartani.
Úgy kéthavonta rákérdezek nála, hogy hol tart a dolog, de tagadja a kis sunyi... :p

• Vicces
Reactions: Ocses

alali77

Well-Known Member
2011. szeptember 19.
4 714
12 032
113
Tb adatbazis? Ne vicceljunk olyan sok a tb adatbazisban a fals info hogy beszarnatok.
Volt olyan hogy jelentkezett rendornek a sparc es lattak az adatbazisban pszihihatfian volt 1 evet…soha nem volt valaki random be irta a szamat es arra vettek fel valakit 2 evig pereskedett es rengeteg ilyen van…
Nekem is van egy lábtörésem az eeszt-ben. Nem volt még olyanom.

alali77

Well-Known Member
2011. szeptember 19.
4 714
12 032
113
Krisss, de most komolyan, én látnám hogy a vesénket is kilopják, nem az indexhez mennék baszod, hanem az ügyésszégre. Aztán ha ellehetetlenítenek, hamarabb mondanék fel mint ahogy ki akarnak rúgni. Utána Hága, bármi!

De őszintén azt látom, hogy mindenki másra mutogat. Aki szivárogtat, az se felmondott, hanem ki kellett rúgni, el kellett távolítani ti írtátok le! Ha annyira tarthatatlan a helyzet, felmondok és borítom az asztalt!

Ruszinnal is az a fő bajom, most nagyon szép dolgokat mond, de őt is onnantól hajtja a tűz hogy el lett távolítva, így meg nekem nem tűnik őszintének ez a nagy felháborodása.

Konkrétan tudomásod van lopásról, hűtlen kezelésről? Hány feljelentést tettél?! Én ehhez nevem nem adnám.

Szerencsére nem látok rá a beszerzéseinkre, semmi közöm a gazdasági vonalhoz ez is tény, de nem is vágytam soha erre a vonalra...
https://coub.com/view/1pvsu1

alali77

Well-Known Member
2011. szeptember 19.
4 714
12 032
113
Ez is lopás, ha tényleg 5x lesz az ár hirtelen, semmilyen hozzáadott plusz érték nélkül, nyilván.

Erre nincs senki aki ha ez tényleg egyértelműen így van akinek ezt vizsgálni kéne hivatalból?

Ez kb. leegyszerüsítve tényleg ennyi, hogy bejön a pl. gyakorló nadrág darabja 5000Ft-ért, letárolja mondjuk a Mészáros és Orbán Kft 2 napig, és utána kötelezően a HM-nek meg kell venni 25.000 Ft-ért darabját úgy hogy semmit nem csinálnak közben vele, csak szó szerint továbbértékesítik sokszoros áron?
És rácsodálkozol. Te hol laktál az elmúl 30 évben, szatyorban?

• Tetszik
Reactions: borisz