[HUN] Toborzás / hadkiegészítés

Figyi én egy pár hónapos képzésre pislogás nélkül küldeném el a gyereket és szülőként készíteném rá.

A feladat az állam részéről, hogy ez a képzés olyan legyen hogy ne időpocsékolás legyen belőle.
A (katonai) kiképzés valójában nem "képzés". Az egyén szempontjából nem fejleszt képességeket, készségeket, célja egy olyan extrém munkakörnyezethez szoktatás (~kondicionálás), amivel korábban nem találkozott. A jelenlegi társadalmi környezetben - főleg a magasabban képzett egyén - nem is nagyon fog, szempontjából teljesen felesleges megismerni egy ennyire merev struktúrában végzett "munkát", a jövőben ennek kifejezett ellentéte az elvárás felé.
Aztán hogy ezt milyen mázzal öntöd le, hogy bevegye a gyomor, az már részletkérdés. Piaci alapon adhatsz egy szakmát a kondicionálás mellé, vagy ideológiailag motiválod a résztvevőt, esetleg leitatod és mikor felébred már Őfelsége tengerésze, csak korszaktól és államtól függ.

Figyi én egy pár hónapos képzésre pislogás nélkül küldeném el a gyereket és szülőként készíteném rá.

A feladat az állam részéről, hogy ez a képzés olyan legyen hogy ne időpocsékolás legyen belőle.
A feladatotok az, hogy harcértéket állítsatok ki. Nem a gyereknevelés.

Úgy főleg nehéz, hogy nem hogy nem törekszel rá ha nem el is szabotálod kampányfegyverként használva.
Én ezt teljesen vágom, látom mi hogy megy, de ne csináljunk úgy, mint ha nem tudtuk volna, hogy most ez lesz. Majd elmúlik.

A Te esetedben pont egy katonacsaládról beszélnénk ugye, még szép, hogy igy gondolod, de talán nem meglepő, hogy nem ez széles körben elfogadott társadalmi szemlélet.
Talán Te tudod a legjobban, hogy NEM a kyo-ban 3x EB-t megjárt fiam testi épségéért és fizikai teljesitő képességért kellene aggódnom :oops: , hanem ahogyan irod is,...mára már se infra se humán, de még talán jogszabályi háttér sem áll rendelkezésre, hogy azt mondhassuk holnap, vagy egy hó, fél év múlva jöhetnek az elsők. Se nálatok, se nálunk.

Továbbra is azt tartom, hogy ennek önkéntes alapon kellene lennie, rengeteg kézzel fogható benefittel, és nem feltétlen állandó laktanyai "bentlakással". A fiatalok azért menjenek heti/havi x napra képzésre és valamilyen laktanyai szolgálatra, mert menő, mert a másik is jár és milyen jól áll neki a hacuka, milyen bulis, hogy cserébe ingyen utazik, mig szolgál, vagy ép fél áron juthat szolgáltatásokhoz.
Pl ha azt látná a kölök a plakáton, hogy ez a "fonott vörös hajú" amazon :rolleyes: lesz a kiképzője aki tökére lép inspirálóbb lenne, mint a "Te is fekhetsz ebben a 21. századi többcélú nyugágyban"...ha hagyjuk! ;)
Nemtom értesz-e?! :oops:

Én ezt teljesen vágom, látom mi hogy megy, de ne csináljunk úgy, mint ha nem tudtuk volna, hogy most ez lesz. Majd elmúlik.

A Te esetedben pont egy katonacsaládról beszélnénk ugye, még szép, hogy igy gondolod, de talán nem meglepő, hogy nem ez széles körben elfogadott társadalmi szemlélet.
Talán Te tudod a legjobban, hogy NEM a kyo-ban 3x EB-t megjárt fiam testi épségéért és fizikai teljesitő képességért kellene aggódnom :oops: , hanem ahogyan irod is,...mára már se infra se humán, de még talán jogszabályi háttér sem áll rendelkezésre, hogy azt mondhassuk holnap, vagy egy hó, fél év múlva jöhetnek az elsők. Se nálatok, se nálunk.

Továbbra is azt tartom, hogy ennek önkéntes alapon kellene lennie, rengeteg kézzel fogható benefittel, és nem feltétlen állandó laktanyai "bentlakással". A fiatalok azért menjenek heti/havi x napra képzésre és valamilyen laktanyai szolgálatra, mert menő, mert a másik is jár és milyen jól áll neki a hacuka, milyen bulis, hogy cserébe ingyen utazik, mig szolgál, vagy ép fél áron juthat szolgáltatásokhoz.
Pl ha azt látná a kölök a plakáton, hogy ez a "fonott vörös hajú" amazon :rolleyes: lesz a kiképzője aki tökére lép inspirálóbb lenne, mint a "Te is fekhetsz ebben a 21. századi többcélú nyugágyban"...ha hagyjuk! ;)
Nemtom értesz-e?! :oops:
Értem persze mire gondolsz.

Hogy értelmesen meg lehessen csinálni az is 2-3 év felkészülés és rengeteg infrafejlesztés és korlátozott létszámokkal lehetséges. ÉS a társadalom folyamatos mentális előleszítésével.

Az önkéntes dolog arra jó hogy egy alap rendszert kiépíts és fenntarts amit ha szüksèges fel tudsz skálázni. Első lépésnek teljesen jó ill bekeidőszakban is.

A gond hogy visszafelé lépkedünk a kérdésben mert kampányfegyvert kreténkedett belőle a tisztelt kollektív magyar politikum ami kétélű mert mindenkit is meg lehet vele vágni aki a témához nyúl.

Amennyiben ez a tényállás, akkor viszont kormányunknak és pártunknak nem kellene hergelni a warmonger ukrán vezetést és más magyar lakta területekkel rendelkező nem baráti országoknál sem kellene kivágni a biztosítékot a választásokba beavatkozással...Főleg nem kellene egyes köröknek történelmi Magyarországot vizionálni hangosan...mert az a vonat lassan 100 éve elment.

Miközben a maradék erősebb tagokkal sem vagyunk olyan viszonyban, hogy baj esetén segítségünkre jönnének.

Mert egy napon a NATO-n és az EU-n kívüli (akár ezek megszűnése okán is) világban találhatjuk magunkat és akkor pisloghatunk mint hal a szatyorban.
Amikor én írok ilyeneket, akkor miért röhögnek ki, te meg miért a likeokat kapod csak ? :(

(költői...)

Értem persze mire gondolsz.

Hogy értelmesen meg lehessen csinálni az is 2-3 év felkészülés és rengeteg infrafejlesztés és korlátozott létszámokkal lehetséges. ÉS a társadalom folyamatos mentális előleszítésével.

Az önkéntes dolog arra jó hogy egy alap rendszert kiépíts és fenntarts amit ha szüksèges fel tudsz skálázni. Első lépésnek teljesen jó ill bekeidőszakban is.

A gond hogy visszafelé lépkedünk a kérdésben mert kampányfegyvert kreténkedett belőle a tisztelt kollektív magyar politikum ami kétélű mert mindenkit is meg lehet vele vágni aki a témához nyúl.
Magyarázd már el kérlek, hogy mi lenne ezzel a cél

Banyek
De szívből szóltál...
Csak az a lènyeg mèg hogy ne előítèlettel (szülői felvilágosítás vagy felkèszítès) menjen hanem tekintse lehetősègnek. Ebben társadalmi felelőssèg ès környezeti ráhatások is játszanak az èn vèlemènyem szerint...