Inkább úgy mondanám, hogy NEM CSAK a Gripenekkel terveznek "odafent" 2035 után - ha minden igaz. Addigra 5G-s gépeknek is kell érkeznie - KF-21 vagy F-35...esetleg 6G-sre tunnungolt L-39NG2!Nem tervezünk a Gripen flottaval 2035utan…
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Inkább úgy mondanám, hogy NEM CSAK a Gripenekkel terveznek "odafent" 2035 után - ha minden igaz. Addigra 5G-s gépeknek is kell érkeznie - KF-21 vagy F-35...esetleg 6G-sre tunnungolt L-39NG2!Nem tervezünk a Gripen flottaval 2035utan…
L-39 NG-re ráraukunk egy PULST aztán már jó topikba leszünkÁtmennétek valami repülős topikba vele?
OffInkább úgy mondanám, hogy NEM CSAK a Gripenekkel terveznek "odafent" 2035 után. Addigra 5G-s gépeknek is kell érkeznie - KF-21 vagy F-35...esetleg 6G-sre tunnungolt L-39NG2!
Ne vedd már el @Vlad-tól a KAAN marketingelését az legyen az ő dolgaOff
A török TF Kaan is esélyes, hogy addigra export érett legyen, ill lehetséges 5. generációs alternatíva.
On
Törökök műszaki színvonalban elég messze vannak az amcsiktól meg koreaiaktól. 4-5 év múlva kell megnézni ki hol tart aztán kell dönteni! Nyilván nálunk az ipari ellentételezés is szempont, ami leginkább koreai oldalról várható: már most is k. sok gyáruk van itt.Off
A török TF Kaan is esélyes, hogy addigra export érett legyen, ill lehetséges 5. generációs alternatíva.
On
a yaris és a sisecam simán bővülhet pl a yaris nem csak munkagép kabinokat hanem komplett munkagépeket álíthatna elő a sisecam meg felfuttathatná a páncélüveg gyártást (ha csak hadiipart nézzük.) szerintem jobb mint hogy x db ikea betelepül az országba mint ellentételezés.Törökök műszaki színvonalban elég messze vannak az amcsiktól meg koreaiaktól. 4-5 év múlva kell megnézni ki hol tart aztán kell dönteni! Nyilván nálunk az ipari ellentételezés is szempont, ami leginkább koreai oldalról várható: már most is k. sok gyáruk van itt.
Bár ha kebabárusokat, mint befektetőket nézzük lehet, hogy a törökök jobban állnak...
Ma megtörtént a Kaan első repülése. Szerintem addig van min aggódni/izgulni, amíg Erdogan van. Utána már talán kisebb lesz rá az esély, hogy ezt választjuk.A török TF Kaan is esélyes, hogy addigra export érett legyen, ill lehetséges 5. generációs alternatíva.
Igen, olvastam/láttam a híreket. Azt is olvastam, hogy 2028-ban indulna a sorozatgyártás! Azért ez igen ambiciózus terv, és le a kalappal a törökök előtt! Illetve azért van, lesz benne nyugati kooperáció, pl. a Saab is benne van a Kaan projektben. Ami Erdogant illeti, igen beteg, szóval nem biztos, hogy megéri a sorozatgyártást. Passz.Ma megtörtént a Kaan első repülése. Szerintem addig van min aggódni/izgulni, amíg Erdogan van. Utána már talán kisebb lesz rá az esély, hogy ezt választjuk.
Ezt eddig nem hallotam. Tudni mi baja?mi Erdogant illeti, igen beteg, szóval nem biztos, hogy megéri a sorozatgyártást.
A baromi nagy kérdés mit fog tudni az a gép azon kívül, hogy repül.Igen, olvastam/láttam a híreket. Azt is olvastam, hogy 2028-ban indulna a sorozatgyártás! Azért ez igen ambiciózus terv, és le a kalappal a törökök előtt! Illetve azért van, lesz benne nyugati kooperáció, pl. a Saab is benne van a Kaan projektben. Ami Erdogant illeti, igen beteg, szóval nem biztos, hogy megéri a sorozatgyártást. Passz.
UI: bocs hogy a másik topikban offoltam ezzel.
Putyintól kapott el valamit.Ezt eddig nem hallotam. Tudni mi baja?
Nógrádi György mondja állandóan hogy nagyon beteg, de nem mondja hogy mi a baja.Ezt eddig nem hallotam. Tudni mi baja?
Oké, akkor 100 évet fog élni!Nógrádi György mondja állandóan hogy nagyon beteg, de nem mondja hogy mi a baja.
Viktorunk nehezen emészthető és megülte a gyomrát!Ezt eddig nem hallotam. Tudni mi baja?
Szerinted érdekli a politikus döntéshozókat hogy mire képes az adott típus vagy inkább más alapján döntenek?A baromi nagy kérdés mit fog tudni az a gép azon kívül, hogy repül.
Nagyon valószínű, hogy a kanyarban nem lesz az F-35-höz képest sajnos, szóval remélem nem ezt vesszük.
Ha nem F-35, akkor inkább KF-21 kellene, bár az is csak közelíteni fogja az amcsi gép képességeit, amiből addigra Block 4 is elérhető lesz.