[HUN] Védelempolitika

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Status
Not open for further replies.

Panzerfaust

Well-Known Member
2010. április 21.
6 140
4 998
113
Ugye ők fasírtban vannak az usával,és 400-500 t90 tankra vettek licencet az Oroszok tól?!
Közvetve veszünk Orosz technikát?
A nemzetközi helyzet egyre fokozódik....

Viszont rendszerben van náluk vagy ezer M1A1.
Illetve több mint 200 F-16, új Block 52-esek is.
Azért nem annyira fasírt az a termékballada.
Ezt a közvetve fegyvervásárlást abszolúte el lehet felejteni, mivel a ht nem őszibarack, vagy alma, amit össze lehet keverni, utaztatni hogy a franc se tudja utólag majd azonosítani.
Egyrészt figyelnek minket, mert nem 500 Ft-os tételről beszélünk, másrészt Btk-s.
- nemzetközi gazdasági tilalom megszegése (Btk. 327. §)
- nemzetközi gazdasági tilalom megszegése feljelentésének elmulasztása (Btk. 328. §)
- haditechnikai termékkel vagy szolgáltatással visszaélés (Btk. 329. §).
A leghitványabb újságíró is kiszúrja fél perc alatt, a hírszerzésről nem is beszélve.

yangwenli

Well-Known Member
2015. június 19.
1 211
2 713
113
Viszont rendszerben van náluk vagy ezer M1A1.
Illetve több mint 200 F-16, új Block 52-esek is.
Azért nem annyira fasírt az a termékballada.
Ezt a közvetve fegyvervásárlást abszolúte el lehet felejteni, mivel a ht nem őszibarack, vagy alma, amit össze lehet keverni, utaztatni hogy a franc se tudja utólag majd azonosítani.
Egyrészt figyelnek minket, mert nem 500 Ft-os tételről beszélünk, másrészt Btk-s.
- nemzetközi gazdasági tilalom megszegése (Btk. 327. §)
- nemzetközi gazdasági tilalom megszegése feljelentésének elmulasztása (Btk. 328. §)
- haditechnikai termékkel vagy szolgáltatással visszaélés (Btk. 329. §).
A leghitványabb újságíró is kiszúrja fél perc alatt, a hírszerzésről nem is beszélve.

Szerintem papajoe ugy gondolta, hogy egyiptomi gyartasu hk-t vennenk. Az valami olyan lenne mintha pl. Legyelorszagtol vagy Csehorszagtol vennenk T-72 klont. Oszinten nem tudom Egyiptomra van-e meg eletben embargo. Ugy emlekszem, volt valami gubanc, amikor a rendorsegnek szallitottak volna fegyvereket cseh cegek.

En ugy tippelem nem errol targyalnak amugy, hanem az uj maroklofegyvert probaljak majd felkinalni az egyiptomiaknak, de ez csak talalgatas a reszemrol.

D

danielblack

Guest
Szerintem papajoe ugy gondolta, hogy egyiptomi gyartasu hk-t vennenk. Az valami olyan lenne mintha pl. Legyelorszagtol vagy Csehorszagtol vennenk T-72 klont. Oszinten nem tudom Egyiptomra van-e meg eletben embargo. Ugy emlekszem, volt valami gubanc, amikor a rendorsegnek szallitottak volna fegyvereket cseh cegek.

En ugy tippelem nem errol targyalnak amugy, hanem az uj maroklofegyvert probaljak majd felkinalni az egyiptomiaknak, de ez csak talalgatas a reszemrol.
Sajnos a magyar kormánynak köze sincs ahhoz a külföldi céghez ami magyarországon is gyártja a Stryk-t... :/

plushun

Well-Known Member
2014. augusztus 26.
6 889
20 188
113
A legteljesebb hírmellőzés alkalmazásával tegnap este leszállt nálunk el-Sziszi egyiptomi elnök.
Nyúlfarknyi közlemény itt.
http://www.honvedelem.hu/cikk/64195_hivatalos_latogatasra_erkezett_hazankba_az_egyiptomi_allamfo
"Az elnök szóvivője, Alaa Youssef viszont azt közölte, esz-Szíszi találkozni fog Orbán Viktor miniszterelnökkel is, hogy kétoldalú tárgyalásokat folytassanak. Elsősorban közlekedési és ipari megállapodások kerülhetnek szóba, valamint hadiipari és katonai kérdések."

Akkor jól láttam én reggel az M+-as bevezető szakaszának felüljáróján az egyiptomi zászlókat! Fel is tettem magamban a kérdést, hogy idejött Sziszi?

Panzerfaust

Well-Known Member
2010. április 21.
6 140
4 998
113

Istenigazából nem is fogjuk megtudni. Egyiptom rohadt messze van, mindenféle értelemben, egyébként meg a Honvédelmi Közlönyben évek óta folyamatosan olvasom az xy-számú NATO-szabványok alkalmazásának utasításait ... Nem hinném, hogy onnan érdemes volna venni bármit is, a kézifegyver-piacukra betörni nagy tervekkel pedig elég késő sztem, a régiónkból a CZ már ott van rég, az amerikai, német cégekről nem is beszélve...
Lehet hogy csak fedőszöveg, és ténylegesen másról lesz szó.

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 943
73 245
113
Gyerekek mi az ördög van, kitört a harmadik világháború? Az utóbbi 1 órában 3x4 katonai helikopter jött be a Kőszeg-Pápa irányon az országba. A típust nem tudom pontosan bemondani mert picit messzebb voltak de ha jól láttam mintha AH-64 lenne. Szóval aki spotterkodni akar az siessen Pápára. Lehet jön még pár,majd írok. Bár ez egy századnyi.
Ha meg megszállnának minket akkor csak pár Iglát, vagy ZU-23-2-t kérek. :)

Littlejohn

Well-Known Member
2010. április 20.
3 655
16 182
113
Gyerekek mi az ördög van, kitört a harmadik világháború? Az utóbbi 1 órában 3x4 katonai helikopter jött be a Kőszeg-Pápa irányon az országba. A típust nem tudom pontosan bemondani mert picit messzebb voltak de ha jól láttam mintha AH-64 lenne. Szóval aki spotterkodni akar az siessen Pápára. Lehet jön még pár,majd írok. Bár ez egy századnyi.
Ha meg megszállnának minket akkor csak pár Iglát, vagy ZU-23-2-t kérek. :)

Csak az új helijeink jöttek meg. Mészaros Lőrinc vette őket a gyerekeknek játszani..... :)

• Tetszik
Reactions: szuvorov

gergo55

Well-Known Member
2014. július 16.
4 389
11 493
113
Amikor véget érnek ezek a gyakorlatok, látja valaki ezeket a teknikákat kimenni az országból???

Pocok75

Well-Known Member
2010. április 19.
2 825
2 651
113
Amikor véget érnek ezek a gyakorlatok, látja valaki ezeket a teknikákat kimenni az országból???
Dehogy mennek ki! Elrejtik őket bányákban és földalatti tárolókban és majd ha bevonulnak a kis zöld jenkik akkor előássák és felveszik velük a harcot a meggyíkosodott kormánypárti szivárványos makik ellen! Bocs az off-ért! :D:D:hadonaszos::hadonaszos:

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 862
32 121
113
Amúgy a kérdés jogos volt, az ideiglenes meg rotációs amerikai csapatokból kb egy országban sem fogy az állomány mérete, hanem inkánn bőbi szokott.

marton

Well-Known Member
2013. április 16.
1 035
702
113
Múlt héten románoknál voltam (Erdély), Vajdahunyad felől mentünk haza, brutál hosszú sivatagi festésű USA Hummerekből álló vasúti szerelvény ment délnek. Azok legalább már nem itt rontják a levegőt...

• Tetszik
Reactions: bartinieffektus

gioo

Well-Known Member
2015. december 25.
13 788
17 336
113
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Status
Not open for further replies.