Szerintem meg változott.
A különbség az, hogy ezek aránya mára a többszöröse lett. Ezt nem lehet nem észre venni. Egy ilyen szabályokkal, kötöttségekkel járó dolog szerintem komoly problémákat okozna a mai fiatalok fejében. Egyszerűen nem tudnák felfogni.
Ha nem lehet észrevenni, ne állítsuk, hogy a többszöröse lett. Tudom miről beszélsz, veled egy időben katonáskodtam (1997-2003), humán tiszt, felmentés valami alól stb. Mégis, volt olyan katonám, aki el akarta kerülni a sorozást, még bevonulás alkalmával is a kibújókat kereste (hivatásos vadászként akarta megtagadni a fegyverviselést lelkiismereti okokra hivatkozva). Aztán szerződéses lett a laktanya bezárásáig. És még voltak hasonló esetek, szóval lehetne a mai fiatalokból is katonát képezni, ha erre jogot adna az állam és nem a kibúvókat erősítené a szavazatok és a népszerűség miatt, mint akkoriban.
Mivel tömegközlekedve járok dolgozni, elég sok fiatalt látok és nincs nagyobb baj velük, mint velünk volt. Hidd el, ugyanakkora állatok voltunk, mint ők most
De őszintén szólva ma én nem mernék az éjszaka közepén (pl. 23:00-02:00) őrszolgálatban kint hagyni egy mai 18 évest éles lőszerrel az AMD-ben.
Mait én sem, mert nincs rá kiképezve. De engem is kint mertek hagyni )