Szerintem meg változott.
A különbség az, hogy ezek aránya mára a többszöröse lett. Ezt nem lehet nem észre venni. Egy ilyen szabályokkal, kötöttségekkel járó dolog szerintem komoly problémákat okozna a mai fiatalok fejében. Egyszerűen nem tudnák felfogni.
Ha nem lehet észrevenni, ne állítsuk, hogy a többszöröse lett. Tudom miről beszélsz, veled egy időben katonáskodtam (1997-2003), humán tiszt, felmentés valami alól stb. Mégis, volt olyan katonám, aki el akarta kerülni a sorozást, még bevonulás alkalmával is a kibújókat kereste (hivatásos vadászként akarta megtagadni a fegyverviselést lelkiismereti okokra hivatkozva). Aztán szerződéses lett a laktanya bezárásáig. És még voltak hasonló esetek, szóval lehetne a mai fiatalokból is katonát képezni, ha erre jogot adna az állam és nem a kibúvókat erősítené a szavazatok és a népszerűség miatt, mint akkoriban.
Mivel tömegközlekedve járok dolgozni, elég sok fiatalt látok és nincs nagyobb baj velük, mint velünk volt. Hidd el, ugyanakkora állatok voltunk, mint ők most
![Smile :) :)](/data/assets/smilies/smile.png)
De őszintén szólva ma én nem mernék az éjszaka közepén (pl. 23:00-02:00) őrszolgálatban kint hagyni egy mai 18 évest éles lőszerrel az AMD-ben.
Mait én sem, mert nincs rá kiképezve. De engem is kint mertek hagyni
![Smile :) :)](/data/assets/smilies/smile.png)