Nálam szelídebb,nyugodtabb ember nem sok van,de ha nem mutatunk erőt,le fognak vizelni minket is,nem csak a templomokat.
A határvédelemben a fokozatosságot tartanám fontosnak,talán a fény és hangjelzésekkel mit tudom én 100méter körül,közelebbről lehetne nem halálossal lőni,gumival,vagy ilyesmi,először a levegöbe,majd eléjük a földbe,majd lábra.
Ha látják,hogy töketlenek vagyunk,neki fognak bátorodni,és akkor már csak élessel lehet őket megállítani.
A sajnálkozóknak ajánlom figyelmébe az utóbbi 1 év terror eseményeit,ők nem viccelnek/viccelnének velünk,a koncert teremben civilekre,nőkre lőttek hátulról,menekülés közben kalasnyikovval.Nizza,teherautó,ott is aggódott a tag,hogy lesznek e gyerekek,idősek,betegek a tömegben,mi?
Mise közben,a hívők előtt elvágták a pap torkát,mint egy tyúkét.
Térjünk már észre,legalább egy katonai fórumon,please.
Sajnos,ha csak mi,vagy pár keleti állam keménykedünk,a nyugati jóléti államok meg el töketlenkedik,addig csak gurigatjuk a csoki galacsint egyik sarokból,a másikba.
Még annyit tennék hozzá,hogy 99%-ban átérzem a nyomorukat,a helyzetüket,és szivesen segítenék nekik,szerintem szivesen segitene nekik bárki,egy kitételünk lenne,nem itt,hanem ott,az ő országukban.
Szerintem Magyarország kibírna annyi pénzt fizetni,és ki is fizetne,mint amennyibe került eddig nekünk ez a kaland.
De ezt szerintem bármely eu ország örömmel megtenné értük,nem a kormányaiknak adni kp-t,hanem amiben szűken vannak,fogalmam sincs,pl amivel a sivatagban kutat lehet fúrni vízért,meg szivattyúkat,vetőmagokat,traktort,akármit,és oldják meg otthon az életüket,rajtunk nem múlik.Vessenek,arassanak,neveljenek állatokat,amit meg is ehetnek,a vallásuk szerint.Ahogy mi,fehérek csináljuk pár ezer éve.
Aki valóban háborús országból jön,a nemzetközi jog szerint,érvényes uti okmányokkal,a határ átkelő állomásokon lépjen be,szerintem simán kapna menedéket,amíg elül a csata otthon.