Mindenki objektívnak akarja bemutatni magát, ez még nem bűn. Amúgy rá lehet cáfolni ha valamiben téved vagy ferdít.
Például: A harci tapasztalatok kimaradnak, úgy ahogy az USA biztosít eszközöket a missziózáshoz. Olyan dolgokkal találkozhatnak a katonák,amikre nem is gondolnának, miközben lehet,hogy a normál MH felszerelésben belehalnának. Együtt tudnak működni több ország fegyveres erőivel, tapasztalat csere, nagyobb bizalom. Ettől függetlenül mindenki tudja,hogy melyik nemzetre számíthatnak kb. Aztán jön az,hogy ott anyagilag megbecsülik a mi katonáinkat is, azokból a fizetésekből pedig, szerintem nem 1 katona vesz magának normálisabb felszerelést baj esetére.
A Gripeneknél a légi-utántöltésről úgy beszél,mint valami felesleges dolog, pedig hozzátartozik,hogy 20 repült órával nem igazán mehetnek tankergépek közelébe. Ezenfelül pedig megnöveli a hatótávot, lehet,hogy nincs tankergépünk (még? elvileg lesz/ van valami több nemzeti). A Baltikumi szerepvállalás sem elhanyagolható, hiszen ott picit más a légkör. (Nem Kecskemét, nem szövetséges országokkal van körül véve és integethetnek egy "agresszor" ország pilótáinak, a pilótafülkéből, ami azért picit nagyobb stresszhelyzetet tud okozni.) A bombák beszerzéséről még nem tudunk semmi konkrétat, - hacsak nem maradtam le - de inkább a képesség legyen meg gyakorlókkal, mint a bombák képesség nélkül. A bombákat hamarabb be lehet szerezni.
Az amerikai mentalitásról pedig annyit, hogy az amerikai polgárok sem szeretik ha meghalnak a katonáik, így nem esztelenül operálnak és bármilyen hihetetlen, szerintem még van mit tanulni tőlük.