[HUN] Védelempolitika

Status
Not open for further replies.
Ha felette nem jönnek át,átmennek alatta. Az első őz,vaddisznó,szarvascsorda szét fogja hajtogatni az egészet. Na meg még a rókák. Azután már csak arrafelé kell venni az irányt amerre a vadak járnak.
11-12-27-19-18-36238.jpg

A kerítéshez jelzőrendszer is tartozik.
Ahol próbálkozása van. azonnal jelezni fogja hogy hol.

Egyébként meg...

http://www.napigazdasag.hu/cikk/50107/

Máshova írtam (index fórum), de mivel itt még nem szerepel:

Nem tudom, hogy mennyire tartozik ide, de ma délután 16:35 körül láttam egy katonai vonat szerelvényt téglás vasútállomásnál nyíregy felé haladni. Jó hosszú volt. Későn vettem észre, ezért csak 18 db BTR 80-ast tudtam megszámolni rajta. De inkább 25-30 lehetett. Altípusát nem tudtam megállapítani, sötétzöld egyszínű festésük volt, ponyva nem volt a tornyokon, a gépágyúkon se. Felségjelzést nem vettem észre rajtuk, de valszeg a mieink voltak. Volt még a szerelvényen teherautó is.

Remélem csak nyírtelekre mentek...

<i>"Elkészült szombat délutánra az ideiglenes biztonsági határzár 175 méteres mórahalmi mintaszakasza, ahol négy, az építésnél alkalmazható technológiát próbáltak ki."</i>

<i><b>"A kivitelezés pontos költsége a technológia függvénye, a kormány az alapanyagokra és a közvetlen munkaköltségre 6,5 milliárd forintot különített el"</b></i>

Elkészült a kerítés mórahalmi mintaszakasza

<i>"Elkészült szombat délutánra az ideiglenes biztonsági határzár 175 méteres mórahalmi mintaszakasza, ahol négy, az építésnél alkalmazható technológiát próbáltak ki."</i>

<i><b>"A kivitelezés pontos költsége a technológia függvénye, a kormány az alapanyagokra és a közvetlen munkaköltségre 6,5 milliárd forintot különített el"</b></i>

Elkészült a kerítés mórahalmi mintaszakasza

Ez a kerítés nevetséges.

"Ez a kerítés nevetséges."

Ebben biztosan egyetertunk. Kerdes, hogy mennyit koltenek majs egyeb vedelemre vagy a maradek egybol megy a politikusaink zsebebe.

"Ez még kérdés? "

Annyiban igen, hogy a az elvarhato minimumot megoldjak-e belole.

Ez a kerítés nevetséges.

Miért milyen kerítés kellene? Mi ebben a nevetséges?
Az egy dolog, hogy ebben a formájában töredékébe kerül annak a 6,5 milliárdnak, amit rá szánnak, de feladatát ettől még ellátja.
Az meg egyenlőre nem ismert, hogy milyen megfigyelő technikát tesznek mögé.

"Miért milyen kerítés kellene? Mi ebben a nevetséges?"

Az, hogy olyasmi kene, ami nem a fagyizni kiszokni keszulo ovodasok ellen mukodik csak.

"Miért milyen kerítés kellene? Mi ebben a nevetséges?"

Az, hogy olyasmi kene, ami nem a fagyizni kiszokni keszulo ovodasok ellen mukodik csak.

Komoly kijelentés, de azért kifejtenéd, hogy konkrétan ki és milyen módszer ellen működik a véleményed szerint és milyen ellen nem!

"Komoly kijelentés, de azért kifejtenéd, hogy konkrétan ki és milyen módszer ellen működik a véleményed szerint és milyen ellen nem! "

Fogalmazzunk ugy, hogy ennel egy del-afrikai villa keritese komolyabb problemas kornyekeken.

Nyilvan ha be lesz kamerazva, tele lesz pakolva erzekelokkel (es mindezek mukodokepesen lesznek tartva) , plusz 2 percen belul ott a jaror, ha kapas van, akkor ez is megfelel.

Ha nem, akkor celszeru lenne olyasmi, amit nem lehet percek alatt szetvagni vagy nem lehet ledonteni egy combosabb terepjaroval.

"Komoly kijelentés, de azért kifejtenéd, hogy konkrétan ki és milyen módszer ellen működik a véleményed szerint és milyen ellen nem! "

Fogalmazzunk ugy, hogy ennel egy del-afrikai villa keritese komolyabb problemas kornyekeken.

Nyilvan ha be lesz kamerazva, tele lesz pakolva erzekelokkel (es mindezek mukodokepesen lesznek tartva) , plusz 2 percen belul ott a jaror, ha kapas van, akkor ez is megfelel.

Ha nem, akkor celszeru lenne olyasmi, amit nem lehet percek alatt szetvagni vagy nem lehet ledonteni egy combosabb terepjaroval.

Látom nagyon kerülöd a konkrétumokat. Pontosan hogyan megy át rajta a határsértő? Eddig egy módszert mondtál, hogy ledönti terepjáróval, amivel több probléma is adódik, de ezt akkor írnám meg, ha már fölvilágosítottál, hogy mivel vágják át percek alatt.

"ledönti terepjáróval, amivel több probléma is adódik"
Kezdd akkor a vazolt megoldas cafolasaval.:)

"hogy mivel vágják át percek alatt."
Allitolag vannak nagyon draga es menekulteknek minden bizonnyal elerhetetlen eszkozok ilyesmire. ;) Itthon is csak kerekpartolvajok fernek hozza a technologiahoz. Ja, meg akik keritest epitenek.;)

Jeleznem, meg nincs eldontve, hogy az alternativak kozul melyiket valasztjak es semmit nem tudunk arrol, hogy lesz-e eleg kapacitas az orzesehez/felugyeletehez. A Kinai Nagy Fal sem er semmit, ha nincs felugyelve/karbantartva.

A drótkerítésnek addig fel kellene tartóztatnia a delikvenseket, amíg az elfogócsoport kiérkezik. Na amit láthattunk erre nyilvánvalóan nem képes. Pár kisebb csípőfogót és nagyobb baltákat szerintem nem gond nekik beszerezni, ezekkel pedig pár ember gond nélkül átjut az egészen. NATO-dróttal együtt.

De van az a 25 méteres gyepű...
Nem maradt egy kevés GYATA-64?

Status
Not open for further replies.