[HUN] Védelempolitika

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Status
Not open for further replies.

haubagoi

Well-Known Member
2015. augusztus 4.
11 052
9 574
113
<blockquote rel="Allesmor Obranna">http://hvg.hu/itthon/20150923_Video_Elavult_a_magyar_hadero_a_Discovery
muhahahaha 2:20 regionális szintű befolyásolási képességünk van a térségben "they do have regional influence" hahaha made my day ... lol

Egyetlen dolgot viszont el kell ismerni, OV megtalálta az időszak egyetlen eseményét amiből és ahogyan külpolitikai tőkét kivácsolhat. De túlzás azt hinni, hogy farkát csóváló kis pincsinél több az ország.
</blockquote>

Ha mások azt mondják, hogy nekünk "regionális szintű befolyásolási képességünk van a térségben", akkor szerintem mi ne utasítsuk ezt vissza :)

Mellesleg, amit "regionális szintű befolyásolási képességnek" érzékelnek, az nem más, mint a magyar-szláv összefogás, amely, ha szépen fejlődik, egy magyar-szláv (kon)föderatív állammá alakulhat.

Természetesen ebbe a (kon)föderatív magyar-szláv államba nagyon sok szeretettel várjuk a horvátokat és a szlovéneket is, de ez már legyen inkább a szerbek és az oroszok dolga :)

Nyilván ennek - és az esetlegesen újraegyesülő Jugoszláviának - Németország, ill. a német-barát magyarok nem örülnek, nekik az tetszik jobban, ha Magyaro. nem több mint egy Németország lábai előtt "farkát csóváló kis pincsi".
 

szuvorov

Well-Known Member
2014. május 16.
7 450
23 645
113
Nato drótból tényleg hiány lehet, Zákánynál már sima szögesdrótot húznak ki

Basszus, hát mindenre nekem kell gondolni???

http://www.alibaba.com/product-detail/Bulk-Barbed-Wire-Nato-Barbed-Wire_60227997942.html?spm=a2700.7724858.35.1.35m8Oi&s=p
 

wolfram

Well-Known Member
2011. július 30.
5 866
4 156
113
Angol és amerikai ejtőernyősök üzentek a magyar katonáknak

http://alfahir.hu/angol_es_amerikai_ejtoernyosok_uzentek_a_magyar_katonaknak
 

12delta

Well-Known Member
2014. december 6.
1 017
1 635
113
Éedekes:

Svájc Európa pusztulására készül - bevetik a hadsereget is

"Svájc hadseregéről érdemes kiemelni, hogy 32 éves koráig minden svájci férfi tartalékos katona is egyben. Otthonukban tartják egyenruhájukat, teljes felszerelésüket és fegyverüket. Egyes információk szerint a lakosság akár 12 órán belül mozgósítható. A semleges Svájc szárazföldi hadereje többek között 380 darab Leopard 2A4 típusú harckocsival rendelkezik.
Itt csak halkan jegyezzük meg, hogy a több szomszédjával napjainkban agresszív jelzőkkel kommunikáló Magyarország jelenleg <b>mindössze 29 darab T72 M1 ’aktív’ harckocsival rendelkezik</b>. Ezen kívül 43 darab harckocsit tart ’konzerválva’."

http://privatbankar.hu/makro/svajc-europa-pusztulasara-keszul-bevetik-a-hadsereget-is-285904
 

alfa74

Well-Known Member
2013. március 15.
1 119
153
63
Tankszerű páncélozott járművek! :)
Miért nem ír inkább olyasmiről, amihez kivállóan ért? Pl.: színek, trendi rucik, sztárpletyik, stb.
 

emel

Well-Known Member
2013. február 11.
9 085
15 029
113
<blockquote rel="honved">http://nepszava.hu/cikk/1071257-mar-itt-tartunk---harckocsik-vonultak-at-baranyan-video/

Jézusom 6 db BTR-80-as vonul az autópályán! Úr Isten mi lesz most?! Kész kitört a háború! Idióta Népszava.</blockquote>

Ráadásul rendőrségi járművek, ott vigyorog a tetejükön a piros-kék villogó, szóval nem is a hadsereg vonul fel páncélozott járművekkel.
 

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 879
8 631
113
<blockquote rel="honved">http://nepszava.hu/cikk/1071257-mar-itt-tartunk---harckocsik-vonultak-at-baranyan-video/

Jézusom 6 db BTR-80-as vonul az autópályán! Úr Isten mi lesz most?! Kész kitört a háború! Idióta Népszava.</blockquote>

Ehhez a mai újságírók többsége annyit sem konyít, hogy a BTR nem harckocsi, páncélozott kocsi, páncélkocsi, stb.!
 

tarzaan

Well-Known Member
2014. március 25.
12 231
15 942
113
Brave Warrior 2015 - Átkelés:

Zirc: Brave Warrior 2015 katonai konvoj

Emlékeztek még az angyalbőrben c. sorozatra?

Volt benne egy Átkelés v. Átkelési gyakolat c. epizód.

Na az tényleg komoly gyakorlat volt.

Sajna a youtube-ról már törölték, de a videán darabolva fönt van.



 

tarzaan

Well-Known Member
2014. március 25.
12 231
15 942
113
<b>Vezérkari főnök: ha Novák Előd alkalmas, mehet a határra</b>

A puska ott sül el, ahol alkalmazni kell. A fegyver része a katona felszerelésének, és a katona tudja, hogy mikor, hol és milyen körülmények között kell használnia. A fegyverhasználat joga nem jelenti azt, hogy vér fog folyni - mondta Benkő Tibor, a Honvédség vezérkari főnöke az ATV Szabad Szemmel című műsorában Gyurcsány Ferenc kijelentésére reagálva, amely szerint előbb-utóbb elsül a színpadon felbukkanó fegyver. Hozzátette, hogy mióta békefenntartói feladatokat hajtanak végre a magyar katonák, még sosem használtak éles lőszert.


http://www.atv.hu/videok/video-20150925-vezerkari-fonok-ha-novak-elod-alkalmas-mehet-a-hatarra


A nagy rendőri vonulás azt jelzi, hogy közeleg a déli határ teljes lezárása, mely persze rossz hír a menekülteknek. Nem csak az esővel és hideggel kell küzdeniük, hanem új kerülőutakat is keresniük kell - talán Románián keresztül.

A szögesdrót ugyan tökéletesen bevált a marhatenyésztésben, ám - mint a történelem bebizonyította - az emberek elleni alkalmazásával eddig soha semmit nem sikerült megoldani. Tehát csak 1 ritka nagy marha hiheti, hogy emberek ellen szögesdróttal bármit elérhet. A marháknak meg a maharelepen, jelen esetben pedig a diliházban van a helyük.
/Érdekes: Görögország nem telepít sokezer km szögesdrótot a tengerpartra. Helyette segítik a menekülőket, hogy minél előbb távozzanak tőlük. Talán ott a haverok nem szögesdrótból akarnak meggazdagodni./

Szerintem a nenekültkérdés sem Európában, sem a határán /Görögországban/ nem megoldható. /Szép szavakkal meg pláne nem, ugyanis akire lőnek, azon szavakkal nehéz segíteni!/
Megoldás kizárólag az IÁ területén vagy Szíriában lehetséges. Melyhez csak a jól ismert 3 dolog szükséges - mert haderővel majd minden uniós ország rendelkezik.

Ám a katonai dolgok megtárgyalását már a katonákra bíznám, mert én nem voltam katona.
Sőt remélem, hogy soha nem is leszek!!!

Kerítés + élő erős/technikás biztosítás, szükség esetén kényszerítő eszközök, akár éleslőszer bevetése.
 
Status
Not open for further replies.