India haderőfejlesztési programja és hadiipara

• Tetszik
Reactions: fishbed
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

• Tetszik
India Signs Multi-Million-Dollar Deal with Elbit for Advanced Rocket Systems...

Azért furcsa hogy egy akkora ország mint India nem képes egy saját MLRS-t összerakni...

emergency procurement order
Deliveries will be made in phased tranches over 12 months.

Valamiért hirtelen sürgős lett nekik.
Lehet hogy látnak valami mozgolódást Kína vagy Pakisztán részéről.
Még azt tudom elképzelni, hogy arra jutottak: légi erejük alul teljesített legutóbbi csetepatéban, és biztonságosabb földről csapást mérni, ami ellen a pakik nehezen tudnának védekezni...

Azért furcsa hogy egy akkora ország mint India nem képes egy saját MLRS-t összerakni...
India_successfully_test-fires_EPRS_upgraded_Pinaka_MLRS_rockets_1.jpg

Pedig ott van a Pinaka nevű színesceruza hajigátor. Ezek szerint az a program is a szokásos indiai módon halad.

India_successfully_test-fires_EPRS_upgraded_Pinaka_MLRS_rockets_1.jpg

Pedig ott van a Pinaka nevű színesceruza hajigátor. Ezek szerint az a program is a szokásos indiai módon halad.
erre rákerestem!
Wikipedia:
The Guided Pinaka rockets is a variant of Mark II. It is equipped with a navigation, guidance, control kit and has considerably enhanced the range and accuracy of the missile. The rocket has an enhanced range of 75–80 km (47–50 mi) with an accuracy of 60–80 m (200–260 ft) at all ranges. The rockets are equipped with Inertial Navigation System (INS) and Global Positioning System (GPS).

GPS/INS rávezetéssel tudnak 60-80 méteres pontosságot?!? Nagyon komoly cucc ez! :P
Így már érthető miért vesznek PULSt...

• Tetszik