1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

India

Diskurzus a(z) 'Biztonságpolitika' témában - boki által indítva @ 2013. szeptember 20..

 1. rappali_

  rappali_ Well-Known Member

  Azért az ottani vezetés mentális képességeire nem hagyatkoznék, ennyire bizakodóan. J F Kennedy adminisztráció nagyságrendekkel ésszerűbben gondolkodva is majdnem kattintott.
   
 2. gacsat

  gacsat Well-Known Member

  Innen is látszik, hogy nem gondolkodtak észszerűbben.
   
  zsolti likes this.
 3. angelsoul

  angelsoul Well-Known Member

  Senki nem használ atomot élesben, egyszerűen nem is értem ennek a felvetett lehetőségét. Az ABC fegyvereket még a leg elborultabb terraristák sem használták soha olyan effektíven, ahogy lehetett volna (gyakorlatilag reprezentatívan, lásd anthrax mailek, japán metrógázosítás, esetleg a szíriai baromkodás), nem hogy valódi felelős katonai vezetők, akik kiképzést kaptak ezek valós bioszférára gyakorolt hatásukról.
  Atomháborútól félni nem kell. Csendes/információs/proxy háborútól sokkal inkább. Ezekbe ugyanis nem pusztul bele az az egy bolygó, amin élni lehet.
   
  plushun, blitzkrieg and silurusglanis like this.
 4. Fade

  Fade Well-Known Member

  Aszem Jelcint hívták fel egyszer éjjel, hogy jönnek az US rakéták még 10perc. Mit csinált? Semmit. És ~biztos vagyok benne, hogy jópár ilyesmi volt évek alatt mindkét oldalon.
   
 5. Fade

  Fade Well-Known Member

  superjet100 likes this.
 6. arbalest

  arbalest Well-Known Member

  Forródrót van a két kormány között, nem véletlenül építették ki.
   
  sandman, Loken and zsolti like this.
 7. yrkon

  yrkon Active Member

  rappali_ likes this.
 8. yrkon

  yrkon Active Member

  zsolti and blitzkrieg like this.
 9. blitzkrieg

  blitzkrieg Well-Known Member

  tindalos likes this.
 10. plushun

  plushun Well-Known Member

  Én sem hiszem. Max tényleg akkor, ha egyik vagy másik ország be akarná kebelezni a másikat. De itt mondjuk nem is ez a cél. Szerintem még a háború is el fog maradni.
   
  Loken, blitzkrieg and gacsat like this.
 11. gacsat

  gacsat Well-Known Member

  Érdekes, hogy a terrorszervezet, aki miatt az egész balhé kitört, kussol. A két hadsereg se nagyon fújja a tüzet. Úgy kellett ez mindenkinek, mint ablakosnak a hanyattesés.
   
  sandman and blitzkrieg like this.
 12. emel

  emel Well-Known Member

  Szépen hangzik, de világháborúkat se tervezett senki, aztán mégis volt már kettő is ("Mire a lombok lehullnak itthon lesznek a fiaink." ... ismerős?). Szóval nincs miért kihagyni az emberi információhiány, a tévedések és félreértések ez esetben rendkívül sajnálatos és rossz kimenetelű lehetőségeit se!! Nem rossz az optimizmus, de azért ne legyen vak és határtalan ...
   
  sandman, dragonette, fip7 and 3 others like this.
 13. blitzkrieg

  blitzkrieg Well-Known Member

  Hát pont ez az. Akkoriban Vilmos őszintén elhitte ezt. Meg aztán Hitler is. Az ellenoldal szintén könnyű győzelemre számított. Ha tudták volna, hogy milyen hosszú és fájdalmas lesz a háború, akkor bele se kezdenek.

  Ma viszont az atomnak köszönhetően a paki vagy indiai elnök max arra számíthat, hogy Mire az atomrakéták lehullnak, itthon a fiaink mind megpörkölődnek.

  Az atomnak köszönhetően még véletlenül sem hiheti azt senki, hogy könnyű győzelem lesz.
   
 14. Morishima

  Morishima Well-Known Member

  A világháborúk kitörésénél nem volt még atomfegyver, az elsőre különösön de a másodikra is elég erősen készültek mert meg akarták változtatni az addigi felállást, de a második végére már a győztesek is rájöttek hogy ennél van jobb módszer.
  A háború régen is költséges volt de azért megtérült gyakran, és a hadviselő felek lakossága addig nem érezte amíg nem érte el a települését közvetlenül a háború, max történeteket hallott, esetleg menekülőket látott meg átvonuló katonákat.
  Manapság minden össze van kötve mindennel, információs és gazdasági értelemben is, a háború elkerülésének legjobb módja a gazdasági összefonódás. Az atomháborúval az égvilágon semmi nyereség nincs, hisz a elpusztított területet kiaknázni nem tudod, erőforrást nem nyersz vele, piacot nem nyersz vele, de közben garantált hogy a saját területeidet is érinteni fogja ha csak egy ellenséges rakéta eléri, de ha nem akkor is hatalmas területeket fertőzöl meg az ellenség területén kívül is, megint csak gazdasági visszaesés.
  Az egyedüli indok a megvívására és elindítására az emberi természet azon hülyesége hogy, oké mi vesztettünk de dögöljetek meg ti is velünk ( idáig két atomhatalom el se jut ) . Mint ismeretes izrael és az arabok esetében majdnem sor került rá.
  Ez az egész világvége hakni jó mindenkinek, mert pörgeti a gazdaságot, de a világvége nélkül, csak a hakni.
   
  sandman, Loken, borisz and 3 others like this.
 15. Fade

  Fade Well-Known Member

  Pedig a forumon már 3* kitört a nuki holokauszt.

  Érdekes 10éve még minden héten erdélyt foglaltuk vissza. :)
   
  Ocses likes this.
 16. zsolti

  zsolti Well-Known Member

  Nana!
  Csak ha elhiszi/hitetik vele hogy:
  1. Van olyan fegyverrendszere ami képes olyan első csapást mérni, amelyet nem kellő időben tud lereagálni az ellenfél ahhoz hogy választ tudjon mérni a támadó félre

  2. Van olyan fegyverrendszere amiről elhiszi hogy ha jön is némi válaszcsapás, azt semlegesíteni tudja.

  Ennyire azért ne legyünk vakon urak, mindkettőre van példa hogy megpróbáltak ilyen fegyverrendszereket gyártani több helyen is a világban, olyan is van ami hadrendben áll, s bele sem merek gondolni hogy milyen fejlesztések és nem nyilvános projectek mehetnek számtalan helyén a világnak amelyek a felső két pontot próbálják meglovagolni a lehető leghatékonyabb megoldásokkal, amiről mi még nem is hallottunk.

  Optimizmus kell, de aki ex katedra ki meri jelenteni hogy márpedig a földön egy atomháború lehetősége kizárható, azt nem tudom komolyan venni.
   
  sandman, zztop, dragonette and 3 others like this.
 17. papajoe

  papajoe Well-Known Member  1-2 taktikai max belefér,a totális atomháborút nem engednék meg az őrzők.
  Ha az embereken múlna,már többször kipucoltuk volna magunkat innen :D ,olya könnyen befolyásolhatóak az alvó minőségek(legfelsőbb vezetőink pl).
   
  Premortem likes this.
 18. blitzkrieg

  blitzkrieg Well-Known Member

  Hogy kik?
  Nehogy azt mond már, hogy a gyíkemberek húzták vissza a Szu és az USA elnökök kezét a piros gombtól. :)
   
  Loken, borisz and Morishima like this.
 19. Ocses

  Ocses Well-Known Member

  Szerintem a Soros embereire gondolt.:D
   
  borisz likes this.
 20. HAndrás

  HAndrás Well-Known Member

  Természetesen a reptiliánok voltak! :)
   
  gacsat likes this.

Ezen oldal megosztása