1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Információs hadviselés

Diskurzus a(z) 'Egyéb, vegyes haditechnikai témák' témában - ulippo által indítva @ 2016. szeptember 23..

 1. Sharid

  Sharid Well-Known Member

  Az EU egyik most készülő jogszabály-tervezete megadná a diplomáciai lehetőséget az Unió tagállamainak arra, hogy ha egy ellenséges hatalom kibertámadást követ el ellenük, akkor ezt háborús cselekménynek minősítsék, és adott esetben akár

  hagyományos fegyverekkel válaszoljanak a támadásra.

  A jogszabálytervezet lényege az lenne, hogy ezzel a lehetőséggel az államoknak nagyobb elrettentő erejük lenne, így az ellenséges hatalom, ami esetleg kibertámadást akar elkövetni ellenük, kénytelen lenne számolni a jelenleginél sokkal súlyosabb következményekkel is.

  A tervezetről író lapok két országot meg is neveztek, mint olyan, kibertámadások használatában jártas nemzetközi szereplőket, akiket elrettenthet az új szabály: Oroszországot és Észak-Koreát.

  A tervezet szerint ráadásul azok a tagállamok, amiket kibertámadás ér, jogosultak arra is, hogy segítséget kérjenek az Unió többi tagállamától.

  Brüsszel szerint egy ilyen jogszabályra egyre nagyobb az igény, hiszen egyre gyakoribbak az államok által támogatott kibertámadások, és ezekkel egyre nagyobb károkat tudnak okozni egymásnak a világ országai. Egyszerűen irreális, hogy ilyen fokú kitettséghez nem társul lényegi diplomáciai elrettentő erő a gyors és határozott, akár katonai válaszadás lehetőségén keresztül. (SC Media)
   
 2. zsolti

  zsolti Well-Known Member

  Teljesen kontroll nélkül meg lehet majd támadni országokat innentől, hogy simán csak állítod bárkiről hogy kibertámadást szervezett ellened, tehát te JOGGAL támadtál rá fegyverrel egy látszólag békés országra. Nagy okosság. Ettől sem lesz jobb hely a világ. A kibertámadást kibervédelemmel, és kiber ellentámadással kell kezelni, nem pedig fegyverrel. Amúgy meg az Oroszokat BÁRMILYEN indokkal megtámadja valaki fegyverrel, ott nem nagyon marad ember akit a végén érdekelni fog, hogy ki hogy és miért támadott elsőnek, mert botokkal fogják csapkodni egymást a túlélők...
   
  fip7, vilmoci, joker and 1 other person like this.
 3. ulippo

  ulippo Well-Known Member

  Ez nem az információs hadviselés témaköre hanem a kiber-hadviselésé és ha van is valóságalapja nagyon el van bulvárosítva a tartalma, ilyesmi biztos, hogy nem szerepelhet valódi EU-s dokumentumban. Elég bedobni egy ilyen primitív leegyszerűsítést, hogy a kibertámadásra hagyományos fegyverekkel válaszolhatnak és máris bevonzza a még vadabb víziókat kontroll nélküli támadásokról és persze az elmaradhatatlan nukleáris apokalipszisről.

  Nyilván nem egy ddos vagy deface támadásról van szó, nem is adatlopásról vagy álhír terjesztésről. Van olyan kibertámadás ami tényleg háborús cselekménynek minősülhet, például a kritikus infrastruktúra támadása, mondjuk az energiahálózat megbénítása. Ha ezt tenné valaki akkor nincs különbség aközött, hogy kártevő kódokkal vagy rakétákkal teszi tönkre az energiahálózatot, ez olyan súlyos támadás lenne ami már háborús cselekménynek számítana ami fegyveres válasz lehetőségét is magával vonná.

  Biztos, hogy az EU józan és megfontolt szabályozást fog alkotni az ilyen esetekre, nem olyan bulvárkacsa szintű szöveget ami csak arra jó, hogy flepnis szenzációk fogyasztóinak legyen okuk ma is atomháborút vizionálni.
   
 4. ulippo

  ulippo Well-Known Member

  A sok hazug propaganda oda vezetett, hogy már az orosz külügyi szóvivő sem tudja megkülönböztetni a valóságot a saját álhíreiktől. Maria Zakharova szerint képek bizonyítják, hogy a Fehér Házban fogadták Bin Ladent, valójában egy nevetséges PS képre hivatkozik amit orosz twitter oldalak terjesztettek el. A túltolt dezinformációba már a legfelsőbb szinteken is belehülyülnek, a saját alternatív világuk csinál bolondot belőlük.
  http://www.bbc.com/news/world-41821923
  [​IMG]
  [​IMG]
   
 5. antigonosz

  antigonosz Well-Known Member

  • Ugyan, olyan ez mint a 77 kórház Aleppóban. Tudják hogy kamu de ha sokszor mondják elhiszik az emberek. Amúgy Oszama nem kicsi Bushal volt haverságba? Mintha Moore említette volna egykor.De McCaine is szelfizett volna valami Nuszrás meg talán Zinkis lütyőkkel.
   
  fip7 and zsolti like this.
 6. ulippo

  ulippo Well-Known Member

  Lengyelország, Csehország, Horvátország, Lettország, Litvánia, Románia, Svédország és Nagy-Britannia arra kéri az EU külügyi szolgálatát, hogy jelentősen növelje az orosz álhírek elleni erőfeszítéseit, mert úgy ömlenek az álhírek Oroszországból mintha dézsából öntenék.
  https://euobserver.com/foreign/139573
   
  antigonosz likes this.
 7. koppany

  koppany Well-Known Member

  Uli mondj egy országot, aki nem próbálja az általa uralt médiát irányított hírrel megtámogatni. Értem én, hogy az oroszok szerintetek rosszak, de az emberek többségének az a véleménye, hogy az USA befolyásának megtartása miatt szétcseszi az egész földet. Az USA az aki folyamatosan álhíreket terjeszt (Iraki vegyi fegyverek) stb.
   
  fip7 and antigonosz like this.
 8. ulippo

  ulippo Well-Known Member

  Én nem mondom, hogy csak Oroszország terjeszt álhíreket, de azt igen, hogy Oroszország terjeszti messze a legtöbb álhírt, valóságos iparágat épített az álhír terjesztésre, hivatásos főállású álhír terjesztők százai és robot trollok ezrei öntik állandóan a dezinformációt ipari méretekben. Természetesen az iraki vegyifegyverek is álhír volt, de azért egy 14 éves álhíren rugózni nem ugyanaz, mint hogy nap mint kell itt tisztogatni az újabb és újabb álhírek szennyét.

  És az én szememben az sem mindegy, hogy az orosz álhírek ellenségesek velünk szemben és nekünk akarnak ártani. Én egyik álhírt se szeretem de még kevésbé szeretem az olyan dezinformációt aminek a célja az EU bomlasztása, az európai országok egymás ellen fordítása, az etnikai feszültségek szítása Európában, a demokrtikus rendszerek iránti bizalom rombolása és általában a mi gyengítésünk és az ő befolyásuk erősítése felettünk.
   
 9. koppany

  koppany Well-Known Member

  Aki az EU-t bomlassza az az USA, akinek gazdasági konkurenciája Európa. Nehéz ezt másképpen látni.....
   
  fip7 likes this.
 10. zsolti

  zsolti Well-Known Member

  Nem szoktam ebbe belefolyni, de azért az a 14 éve elhintett álhír az nem olyan súlyú volt mint amiket te naponta takarítasz, mert ott erre alapozva szétvertek közvetlenül egy országot, s megágyaztak a mostani közel keleti helyzetnek, így a teljes térségre dögvészt hoztak.
   
  fip7 and emel like this.
 11. antigonosz

  antigonosz Well-Known Member

  Ha tudják hogy álhír miért kell ellene plusz erőfeszítéseket tenni?
   
 12. antigonosz

  antigonosz Well-Known Member

  Na ja, csak épp Irakban azóta meghalt emiatt az álhír miatt (mármint a hír alapján indított háború és következményei miatt) hány százezer ember? A kicsi Bush féle hadjáratban meghalt anno mennyi civil? 150-200000? Plusz az azóta meghaltak, plusz az azóta a közbiztonság hiánya miatt meghaltak, plusz az azóta az Isis miatt meghaltak...
   
  fip7, emel and zsolti like this.
 13. ulippo

  ulippo Well-Known Member

  Az USA-nak nem érdeke bomlasztani az EU-t, mert az erősebb EU erősebb NATO-t jelent. A gazdaságban verseny van, így működik a kapitalizmus, de ettől még nem lesz érdek a szövetségesek bomlasztása. Ellenben Oroszországnak érdeke az EU bomlasztása, mert a gyengébb EU gyengébb NATO-t jelent, nekik meg ez az érdekük. Nekik de nem nekünk.

  Elég megnézni ebben a fórumban kik szokták szidni az EU-t és az EU-s szövetséges országokat. Hát nem azok akik a nyugati értékrendet vallják, hanem pontosan a moszkoviták. És ők szokták azt is mondogatni, hogy az USA bomlasztja az EU-t, mert azt szeretnék ha egymás ellen fordulnánk, felbomlana a NATO és szabad út nyílna az orosz befolyás előtt.

  Nem hülye az EU, hogy ezt ne látná, nem véletlenül kérik az EU-s országok, hogy tegyen többet az ilyen bomlasztó orosz propaganda ellen.
   
 14. zsolti

  zsolti Well-Known Member

  A francokat. Egy gyenge EU nem létező gazdasági ellenfél, és lehet egyes tagokat egymás ellen kijátszani, beszállítani fegyvert, palagázt. Egy erős EU gazdasági kihivó, gyárt magának fegyvert, vesz nyersanyagot mástól aki olcsóbban adja, valamint bizniszel Kínával. Lehetne ezt ragozni még, az Usa nekünk nem az önzetlen jóságos bratyónk!
   
  fip7, szuvorov, emel and 1 other person like this.
 15. ulippo

  ulippo Well-Known Member

  A gazdaságban verseny van, így működik a kapitalizmus, EU, USA és Kína a három nagy gazdaság mind próbálja kihasználni az összes lehetőséget amit csak tud, nincsen ezzel semmi baj, versenyezni tudni kell, az EU jól csinálja ezt mert még mindig a világ legnagyobb gazdasága. De ez nem érinti azt, hogy az USA a szövetségesünk akinek egy erős NATO az érdeke ahogy nekünk is. Oroszországnak viszont aki az USA-val ellentétben nem a szövetségesünk nem érdeke az erős NATO, nekik nem érdekük, nekünk viszont igen.

  Csak a hülye nem látja, hogy kik azok akik egymás ellen akarják fordítani az EU-t az USA-val, a fanatikus moszkoviták fújják itt az orosz propagandát ami ezt szeretné elérni. Csak a hülye nem tudja, hogy azért akarnak minket egymás ellen fordítani és felbomlasztani a NATO-t, mert akkor szabad út nyílik az orosz befolyásnak Európa felé és ez az amire vágynak.

  De az EU tisztában van ezzel és nem dől be az orosz propagandának ami szét akar bomlasztani minket, hogy aztán megint ők dirigálhassanak nekünk.
   
 16. zsolti

  zsolti Well-Known Member

  Én úgy látom hogy az erős EU mostanra csak az EU nak lenne érdeke, senki másnak.
   
  haubagoi likes this.
 17. ulippo

  ulippo Well-Known Member

  Elsősorban az EU-nak. Nincs ebben semmi meglepő, mindenki a maga sikerében érdekelt elsősorban. De mivel az erősebb EU erősebb NATO-t jelent, ezért az USA-nak sem érdeke a gyenge EU, ahogy a gyenge NATO sem.

  Oroszországnak viszont nagyon is érdeke egy a gyenge EU, érdeke hogy felbomoljon a NATO, felbomoljon az EU, hogy azután a gyenge magukra maradt kis államokat könnyedén dominálhassa és visszaszerezze az elvesztett befolyását Európában. Ez az ő érdekük, de nem a mienk.
   
 18. zsolti

  zsolti Well-Known Member

  Nekünk az a legfontosabb hogy ne tudjon azzal kinullázni minket 3x ra senki, hogy nekiterel az Oroszoknak, vagy a nagy Eu államokat háborúba taszítja egymás ellen, akik így aztán rántanak magukkal mindenkit a térségben. Egy migránsvonalas polgárháborús helyzetet is jó lenne kihagyni.
   
 19. joker

  joker Well-Known Member

  Migránsvonalas polgárháborúhoz elsősorban migráns kell, pontosabban kell a f..... Ezen a vonalón jól áll Magyarország, szerintem ezzel meg is tudna küzdeni ha arról van szó, erre a rendvédelmisek és dudijék biztosan alkalmasak. Ennél többre már nem, háborút a jelenlegi fegyverekkel nem lehet vívni.
   
 20. koppany

  koppany Well-Known Member

  A hőn szeretet USA-d háborúba sodorta a fél világot mondvacsinált indokokkal, nemzeteket egymás ellen fordított majd ezt mind az oroszok nyakába akarja varni.
   
  fip7 and szuvorov like this.

Ezen oldal megosztása