Hyper felkészült és összeszokott programozói csapat kellene szerintem a Microsoft Word leprogramozásához. Főleg azért mert ( az én nézőpontomból ) totál felelslegesen már mindent is tud mint szövegszerkesztő, úgy ahogy. Én már évtizedek óta ki nem álhatom a Word-öt és nem is használom ha nem vagyok rákényszerítve.A Microsoft Word-öt egy értelmes programozói csapat 1 év alatt lekódolja nulláról (ezt konkrétan tudom, mert írtam szövegszerkesztőt hobbiból). De nem csináljuk, hanem inkább kifizetjük a feliratkozást az Office 365-re.
Kb. 15 évvel ezelőtt az volt vele a legrosszabb élményem, amikor egy vállalat arculatát Word-ben kellett megvalósítani, de kb. lehetetlen volt vele nyomdának leadható minőségű megoldást készíteni ... akkor nagyon nem volt erre alkalmas, nem tudom azóta mi evvel a helyzet.
Fényévekkel jobban szeretek bármilyen egyszerű szövegszerkesztőt amivel lehet markdown file-okat készíteni. Az is bőven elég. A leg undorítóbb megoldása a Word-nek ( segítsetek ha tudtok rá megoldást ! ) az, hogy a dokumentumot kötelezően oldalakra kell bontanod, mintha még a középkorban lennénk - nyomtassunk ki mindent - pusztuljanak ki a fák!