Informatika

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

nyugger

Well-Known Member
2012. szeptember 30.
7 205
32 782
113
És melyiket állítottad át végül?
A Windowson belül állítottam át minden lehetséges hangkártyát, felvevő-lejátszó eszközt és egyéb társait a 2 csatornás 24 bit 48 kHz opcióra, plusz a legfrissebbre frissítettem az OBS-t
44.1k vajon honann jött?
Mindezek mellett vszeg az OBS-nél van a probléma, mert ha jól emlékszem, akkor annál a default setting az a 44.1 kHz (nem tudom honnan veszi) és hiába állítottam át, gyakorlatilag ad-hoc jelleggel hol adaptálta, hol ignorálta azt. Hol jobban, de az elmúlt 1 évben kevésbé, újratelepítések tömege ellenére. De OBS fórumokat olvasva (ahonnan a megoldás is származott) ez egy évek óra visszatérő probléma más usereknél is.

TF2-ben mondják erre azt, hogy spaghetti code.

Most verziófrissítés után defaultban a 48 kHz ment, és biztonság kedvéért DaVinciben egyenként végigellenőriztem a klipeket, amik passzoltak, szóval úgy tűnik a hiba megoldva. De könnyen lehet, hogy a kálváriát egy esetleges újabb verziófrissítés után ismét végig kell járjam. Ennek a programnak nemhogy lelke van, de aktívan terrorizál is.

• Tetszik
Reactions: Veér Ispán

nyugger

Well-Known Member
2012. szeptember 30.
7 205
32 782
113
A Windowson belül állítottam át minden lehetséges hangkártyát, felvevő-lejátszó eszközt és egyéb társait a 2 csatornás 24 bit 48 kHz opcióra, plusz a legfrissebbre frissítettem az OBS-t

Mindezek mellett vszeg az OBS-nél van a probléma, mert ha jól emlékszem, akkor annál a default setting az a 44.1 kHz (nem tudom honnan veszi) és hiába állítottam át, gyakorlatilag ad-hoc jelleggel hol adaptálta, hol ignorálta azt. Hol jobban, de az elmúlt 1 évben kevésbé, újratelepítések tömege ellenére. De OBS fórumokat olvasva (ahonnan a megoldás is származott) ez egy évek óra visszatérő probléma más usereknél is.

TF2-ben mondják erre azt, hogy spaghetti code.

Most verziófrissítés után defaultban a 48 kHz ment, és biztonság kedvéért DaVinciben egyenként végigellenőriztem a klipeket, amik passzoltak, szóval úgy tűnik a hiba megoldva. De könnyen lehet, hogy a kálváriát egy esetleges újabb verziófrissítés után ismét végig kell járjam. Ennek a programnak nemhogy lelke van, de aktívan terrorizál is.
Háhá, 1 év után megvan a megoldás a problémára. Mert mint kiderült az OBS a hangsávot 48000 Hertzen venné fel, de valamiért a Windows hangkezelő defaultja az meg 44100. Aztán az eltérés abból eredt, hogy eltérő sample rate-el dolgozott az operációs rendszer meg az OBS és ettől tolódott el egyre jobban a hang

Szóval remélhetőleg a későbbiekben a Pergőtüzek vágása kevésbé lesz eret vágós
Na, nagy pofám volt, most hogy nekiálltam volna a következő adást vágni, a hangsáv ismét kurvára nincs szinkronban, szóval back to square one. Amit meg a legjobban nem értek, hogy közvetlen felvétel után egyenként mindegyiket megnézve semmi baj nem volt vele, most meg ugyanaz a szar jön elő. Ugyanazok a fájlok, ugyanaz a gép, ugyanaz a DaVinci, ugyanaz a GPU driver, semmi sem lett frissítve vagy újraindítva és mégis az eltolódás valahogy időközben beléjük baszódott. Egyedül annyi történt, hogy a fájlokat neveztem át timestamp helyett Pergőtűz_1,2,3 stb etapokra, hogy könnyebben találjam meg őket és ne keverjem össze a részleteket.

Miután még paranoid skizofrén nem vagyok, hogy a gépet egy OTT LAKNAK A VILÁGÍTÓ SZERECSENEK AZ ALAPLAPOMBAN ordítással dobjam ki az ablakon kb lassan már tényleg feladom.

Jut eszembe még fura mellé az amúgy, hogy a felvételeknek teljesen más hangereje van Win 10 default playerében meg VLC-ben vagy DaVinciben lejátszva. Utóbbiaknál a hangerő teljesen rendben van úgy ahogy YT-on is megjelenik, de a Windows playerben meg olyan halk, mint amikor legutóbb eldugult a fülem 2 napig.